Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een ruime kom
Breng de room aan de kook in een pannetje
Voeg er de boter, de hazelnoot boter en de zoetstof bij en draai het vuur uit
Roer goed door mekaar tot alles goed gesmolten is
Giet het roommengsel over de chocoladestukjes en laat +/- 2 minuten staan
Meng alles goed door mekaar, laat even afkoelen, dek af met folie en laat minimum 1u opstijven in de koelkast
Bekleed een plaat of plank met vetvrij papier
Haal de vulling uit de koelkast
Schep met een koffielepel balletjes uit de vulling en leg ze op het vetvrij papier en zet ze terug voor +/- 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de diepvries
Maak de chocoladelaag
Hak de hazelnoten in de blender in kleine stukjes (geen poeder)
Smet de chocolade en de cacaoboter met de zoetstof au bain-marie en strooi er de gehakte hazelnoten in
Roer goed om
De afwerking
Haal de chocolade balletjes uit de koelkast of diepvries
Steek een prikker in de balletjes en dompel ze één voor één onder in de chocoladelaag en leg terug op het vetvrij papier op de plaat of plank
Zet opnieuw voor minimum 30 minuten in de koelkast of als je zolang niet kan wachten, zet ze 5 à 10 minuten in de diepvries
Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast
Notities
Indien 16 truffels : Totale KH per truffel 10 g, vezels 4 g, suikeralcoholen 3,75 g