Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in
Meng alle droge ingrediënten in een kom
Klop de boter en de roomkaas of Griekse yoghurt met de zoetstof tot alles goed gemengd is
Klop er één voor één de eieren door
Voeg vervolgens het vanille extract toe
Zeef de helft van de droge ingrediënten bij de botercrème en meng goedAls je notenmelk gebruikt, dan voeg je die nu toe
Voeg nu de tweede helft van de droge ingrediënten toe en klop opnieuw
Doe het beslag in de cakevorm en bak gedurende +/- 35 à 40 minuten in de oven (gebruik een houten prikker om de controleren of de cake voldoende gebakken is)
Haal uit de oven en laat +/- 10 minuten staan in de cakevormHaal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster
Notities
Indien 16 porties : totale KH per portie 12 g, vezels 2 g, suikeralcohol 8,3 gIndien 12 porties : totale KH per portie 16 g, vezels 3 g, suikeralcohol 8,3 g