Meng alle droge ingrediënten in een kom (of als je een 'enkel kneden' functie hebt op je machine, doe je ze direct in het bakblik)
Voeg de appelciderazijn bij de eiwitten en klop even los
Breng het water aan de kook en meet 220ml af.
Doe er de blokjes boter in zodat die smelten en ondertussen koelt het kokende water ietsjes af. Laat het niet koud worden want dan werkt het recept niet.
Voeg het eiwitmengsel bij de droge ingrediënten en meng goed met een garde (of zet de kneedfunctie aan)
Voeg het hete water met de boter toe en meng nogmaals heel goed (of laat de machine gewoon verder kneden)Het deeg zwelt op terwijl het water opneemt en je krijgt een soort van luchtbelletjes
Giet het deeg in de vorm van je broodbakmachine en wrijf gelijk met een pannenlikker.Of stop de kneedfunctie en sluit het deksel
Kies de optie 'Bake Only', stel de tijd in op 80 min en start het programma
Haal na het beëindigen van het bakprogramma het brood zo snel mogelijk uit de vorm en laat afkoelen op een rooster
Laat volledig afkoelen alvorens het te snijdenBewaren kan enkele dagen op kamertemperatuur in een broodzak of verpak in sneetjes in bakpapier en bewaar in een vrieszakje in de vriezer
Notities
Afhankelijk van de bakvorm die je gebruikt, zullen je meer of minder en grotere of kleinere sneetjes hebben.De voedingswaarde is per sneetje voor een brood van 18 sneetjes