Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht met ventilator)
Voor de groentenfrietjes
Schil de wortelpeterselie en snijd in frietjes
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de groentenfrietjes over
Verkruimel het ossewit tussen de frietjes, sprenkel er wat azijn over en kruid met peper en zout
Schuif in de oven en bak in +/- 35min goudbruin (afhankelijk van je oven)
Voor de fishsticks
Klop de eiwitten kort los in een diep bord en kruid met peper en zout
Doe de pork rinds in een blender en maal fijn (er mogen nog kleine stukjes in zitten)
Voeg kruiden en geraspte parmezaan toe en mix kort
Giet het paneermengsel in een bord of op een schaal
Dep de vis droog met keukenpapier en verdeel in porties. (Afhankelijk van het soort vis, kan je er lange smalle reepjes of dikkere blokjes van maken)
Leg de stukjes vis gespreid op een schaal of groot bord en strooi er de helft van het amandelmeel over. Keer ze om en strooi er de andere helft van het amandelmeel over.Dit moet geen dikke laag zijn, dus klop het overtollige amandelmeel af
Haal de stukjes vis door het eiwit en rol ze vervolgens in de paneermix
Leg op de bakplaat en verdeel er het ossewit en de ghee tussen
Wanneer de groentenfrietjes +/- 10 à 15 min in de oven staan, schuif je de fishsticks er bij
Bak in +/- 15 à 20 min krokant (keer halverwege om) zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een extra krokant korstje
Voor de tartaarsaus
Terwijl alles in de oven zit, maak je de tartaarsaus volgens het recept (kan eventueel ook een dag opvoorhand)
Afwerken en serveren
Haal de vis en de groentenfrietjes uit de oven
Leg op ieder bord een leuk servietje waar je de fishsticks laat op uitlekken (je kan ze ook eerst allemaal op een ander bord laten uitlekken op wat keukenpapier)
Stapel de fishstick willekeurig op en naast mekaar
Serveer met de groentenfrietjes en een dubbele eetlepel van de zelfgemaakte tartaarsaus
Werk af met een schijfje citroen en wat verse peterselie. Smakelijk!
Notities
Als je de stukjes vis wat kleiner maakt, kan je deze fishsticks enkel met de tartaarsaus ook als aperitiefhapje of snack serveren.