Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Italiaanse Gehaktballen in verse tomatensaus met lauwwarme salade Caprese
Een koolhydraatarm mediterraans hoofdgerecht met heerlijke vers gemaakte tomatensaus en geroosterde groenten met mozzarella en verse basilicum
Voorbereidingstijd
10
min
Bereidingstijd
40
min
Totale tijd
50
min
Gang:
Basis, hoofdgerecht
Keuken:
Algemeen, Italiaans, Koolhydraatarm
Trefwoord:
balletjes, gehaktballen, tomatensaus
Porties:
4
personen
Auteur:
@ketocoaching.be
Ingrediënten
Voor de gehaktballen in tomatensaus
▢
650
gram
gemengd gehakt
▢
60
gram
mascarpone
▢
2
eidooiers
▢
1
el
huisgemaakte ketchup
▢
1
tlp
mosterd
▢
1
tlp
zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
▢
flink wat peper van de molen
▢
1/2
tlp
paprikapoeder
▢
1/2
tlp
chipotle poeder
of gerookt paprikapoeder
▢
1/8
tlp
uipoeder
optioneel
▢
1/8
tlp
knoflookpoeder
optioneel
▢
1/2
tlp
tijm
▢
1/2
tlp
oregano
▢
1/2
tlp
basilicum
▢
1
tlp
brushetta kruiden
of Italiaanse kruidenmengeling - Pit en Pit
▢
1
el
olijfolie
▢
2
el
ghee
▢
100
ml
rundsfond
▢
500
gram
zelfgemaakte verse tomatensaus
Voor de salade Caprese
▢
1
recept
Keto Lauwe Salade Caprese
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C
Voor de lauwwarme salade Caprese
Was de aubergine en de courgette en snijd in dikke schijven (8 van elk)
Was de tomaten, verwijder het kroontje en het bovenste en onderste schijfje en snijd elke tomaat in 4 dikke schijven
Meng olijfolie, azijn en kruiden in potje
Doe de groenten in een ruime kom en overgiet met de marinade
Schik de courgette en aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat (laat plaats voor de tomaten die er later bijgevoegd worden)
Maak de gehaktmengeling
Doe het gehakt met de mascarpone, mosterd, ketchup en kruiden in een ruime kom
Voeg de eidooiers toe en meng alles goed door mekaar
Rol er 8 gehaktballen van
Gehaktballen bakken en groenten roosteren
Doe de ghee in een ovenschaal en leg er de gehaktballen in
Bak +/- 5 minuten en keer de ballen dan om. Bak nog eens +/- 5 min op 200°C
Draai ze terug om, giet er de bouillon bij en verlaag de temperatuur naar 180°C
Laat de gehaktballen 10 minuten garen en giet er dan de tomatensaus en olijfolie over
Schuif nu ook de ovenplaat met de aubergine en courgette mee in de oven en bak +/- 10 à 15 minuten samen met de gehaktballen
Voeg 5 minuten voor het einde van de baktijd de tomatenschijven bij de courgette en aubergine in de oven
Salade afwerken en serveren met de gehaktballen
Draai de oven uit en haal de groenten uit oven, laat de gehaktballen nog in de warme oven staan terwijl je de salade Caprese samenstelt
Snijd elke bol mozzarella in 4 dikke schijven
Schik in een schaal of bord achtereenvolgens een schijf courgette, tomaat, aubergine en mozzarella en herhaal
Meng de olijfolie met de wijnazijn, een beetje zout en peper en sprenkel over de schotel
Werk af met verse basilicum en serveer met de gehaktballen in tomatensaus en eventueel wat extra geraspte Parmezaanse kaas of geraspte mozzarella
Notities
Deze gehaktballen zijn ook heerlijk met groentenfrietjes van knolselder, kookraap, wortelpeterselie, etc
Voedingswaarde
Serving:
1
portie
|
Calories:
1156.4
kcal
|
Total Carbs:
23.2
g
|
Protein:
46.9
g
|
Fat:
98.8
g
|
Saturated Fat:
34
g
|
Cholesterol:
286.7
mg
|
Sodium:
1634.4
mg
|
Potassium:
1647.3
mg
|
Fiber:
7.6
g
|
Sugar:
13.6
g
|
Vitamin A:
3850.5
IU
|
Vitamin C:
58.4
mg
|
Calcium:
391.5
mg
|
Iron:
6
mg
|
Net Carbs:
15.6
g
|
Total Carbs - sugaralcohol:
23.2
g