Spoel de stukken zalm af onder koud stromend water en dep goed droog
Spoel de babyspinazie en laat uitlekken
Plet het teentje knoflook en hak fijn
Was de kerstomaatjes en verwijder het kroontje
Rasp de Parmezaan met de fijne rasp tot je een soort poeder Parmezaan krijgt
Meng alle kruiden (behalve de brushetta kruiden) in een potje en gebruik ongeveer de helft om de vis te kruiden (beide zijden)
Verhit de ghee in een ruime pan op hoog vuur
Leg de vis met de velkant naar boven in de pan en bak +/- 2 minuutjes
Keer om en bak +/- 3 minuten op de velkant(Afhankelijk van dikte van je stukken zalm)
Haal uit de pan en zet opzij
Doe de olijfolie bij het braadvocht van de vis en voeg de gehakte knoflook toe
Voeg vervolgens de kerstomaatjes toe en laat even sudderen
Doe de babyspinazie bij de kerstomaatjes en roer even om
Voeg de room en de geraspte kaas toe, strooi er de bruschetta kruiden en de fijngehakte basilicum blaadjes over en roer alles goed door mekaar
Laat gedeeltelijk inkoken en leg dan de zalm in de saus zodat deze nog wat kan opwarmen en verder garen terwijl de saus verder inkookt
Serveer met courgetti, asperges of een stukje beboterd Keto Brood
Notities
De voedingswaarde van de eiwitten en vetten kan je makkelijk aanpassen door grotere stukken zalm te nemen en wat meer saus te maken, met extra kaas ;-)voor 800 gram zalm (4 x 200g) komt de proteïne dan op +/- 50g ppwil je meer saus, vermeerder dan de room en de Parmezaan evenredig