Verwarm de oven voor op 200°C en plaats een rooster in het midden
Maak de gehaktvulling
Pel en versnipper de ui
Spoel de courgette en de kerstomaatjes in koud water
Snijd 1/4 van de courgette in kleine blokjes
Smelt de ghee in de pan en bak eerst de ui kort aan
Meng alle kruiden in een potje
Voeg courgette, tomaten en de helft van de kruiden toe en laat de kruiden kort meebakken zodat alle aroma's vrijkomen
Voeg vervolgens het gehakt en de resterende kruiden toe
Giet er de bouillon en rode wijn bij en laat deze gedeeltelijk verdampen terwijl je het gehakt rul bakt
Voeg vervolgens de veldsla en de verse basilicum toe en roer goed om
Draai het vuur uit voor het gehakt helemaal uitgebakken is, anders wordt het straks te droog
voor de ovenschotel
Kies de grootste koolbladeren uit en spoel ze onder koud stromend water
Vet de schotel in met de ghee en leg de bladeren met de zachte bladkant naar beneden in de ovenschaal en vul met gehakt. Gebruik een spaan zodat eventueel teveel vocht achterblijft in de pan.
Plooi de steelkant dicht en het uiteinde van de bladkant plooi je erover en steek je vast met een houten prikker.
Herhaal met de resterende koolbladeren.
Overgiet met de gepelde tomaten en schuif in de oven
Draai de temperatuur van de oven naar 180°C en bak +/- 15 minuten
Haal uit de oven en zet de oven al direct op grill
Strooi de geraspte kaas over de koolpakketjes en zet +/- 5 min onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is en bruin kleurt
Serveer met wat zure room of een huisgemaakte Basicilum Mayo
Notities
Ik gebruik Chinese kool, dus dan is blancheren niet nodig. Gebruik je gewone witte kool, dan kan je de bladeren best eerst pocheren want anders gaan ze niet mooi plooien.