Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Keto Kabeljauw met Salsa Verde en geplette pompoen met tomaatjes en rucola
Heerlijke in de oven gebakken kabeljauw met pittige Salsa Verde geserveerd op een bedje van Geplette Geroosterde Pompoen met kerstomaat, ui, rucola en zure room
Voorbereidingstijd
5
min
Bereidingstijd
45
min
Totale tijd
50
min
Gang:
Bijgerecht, groenten
Keuken:
Algemeen, Keto, Koolhydraatarm
Trefwoord:
kerstomaat, pompoen, rucola, wok, zure room
Porties:
6
personen
Auteur:
@ketocoaching.be
Materiaal
▢
ovenplaat en wok
Ingrediënten
Voor de geroosterde geplette pompoen met rucola en zure room
▢
900
gram
pompoen
in blokjes
▢
4
el
olijfolie
▢
1/2
tlp
zout (Keltisch, Himalaya of Redmond)
▢
peper van de molen
▢
50
gram
rucola
▢
1/4
ui
versnipperd
▢
24
gele en rode kerstomaatjes
▢
1/4
lente-ui
▢
10
blaadjes
basilicum
▢
3
el
zure room
▢
1
el
witte wijnazijn
of ACV of kokos
▢
2
el
olijfolie
Voor de kabeljauw
▢
900
gram
kabeljauw
6 x 150 gram
▢
3
el
olijfolie
▢
1/2
tlp
zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
▢
peper van de molen
▢
1
recept
Keto Salsa Verde
Instructies
Maak de salsa verde (kan gerust de dag voordien)
voor de geroosterde - geplette pompoen
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
Leg er de in blokjes gesneden pompoen op, kruid met peper en zout en overgiet met de olijfolie
Rooster gedurende +/- 20 à 25 minuten in de oven tot de randjes van de pompoen krokant gebakken zijn
Zet de wok op hoog vuur en voeg olijfolie toe
Bak eerst de ui met de kerstomaten (de ui moet glazig zijn en de tomaatjes moeten poffen
Voeg de lente-ui, basilicum en zure room toe
Doe de geroosterde pompoenblokjes en de rucola bij in de wok en roer om
Laat even goed doorpruttelen en roer om tot de zure room een beetje is ingekookt
De pompoen zal platter worden, maar roer niet te veel en laat niet te lang doorgaan zodat het geen papje wordt
Serveer met een stukje vis, kip of geef lauwwarm bij de BBQ
voor de vis
bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de stukken vis verspreid op de plaat
Wrijf in met olijfolie en kruid met peper en zout
Strijk op elk stuk 1 el van de Salsa Verde
Wanneer de pompoen uit de oven komt, schuif je vis in de oven en bak je hem +/- 10 min terwijl je de groenten afwerkt
Afwerken en opdienen
Schep op elk bord een portie van de groenten (probeer de tomaatjes wat te verdelen)
Leg er een stukje vis bovenop
Doe nog een extra lepeltje van de Salsa Verde over de vis en de groentjes
Strooi er wat verse bieslook, basilicum of andere kruiden naar keuze over en serveer
met de resterende Salsa Verde
Voedingswaarde
Serving:
1
portie
|
Calories:
440.7
kcal
|
Total Carbs:
13.8
g
|
Protein:
32
g
|
Fat:
29.6
g
|
Saturated Fat:
6.3
g
|
Cholesterol:
72
mg
|
Sodium:
591.8
mg
|
Potassium:
1249.5
mg
|
Fiber:
1.3
g
|
Sugar:
5.4
g
|
Vitamin A:
13424.7
IU
|
Vitamin C:
28.5
mg
|
Calcium:
156.5
mg
|
Iron:
2.7
mg
|
Net Carbs:
12.5
g
|
Total Carbs - sugaralcohol:
13.8
g