Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
Schil en snijd de pompoen in grote stukken
Pel de ui en snijd in 4
Was en snijd de paprika in grote stukken
Leg alles op de bakplaat en leg het teentje knoflook ongepeld tussen de groenten
Strooi er de kruiden over en overgiet met de olijfolie
Schuif in de oven, verlaag de temperatuur naar 180°C en laat de groenten een 10 min. roosteren
Haal uit de oven en zet opzij
Zet een grote pot op het vuur en bak de spekblokjes krokant
Haal het spek uit de pot, doe in een bord en zet opzij
Laat in dezelfde pot de tomatenpuree even aanbakken zodat de smaken goed vrijkomen
Blus met een beetje bouillon
Doe alle geroosterde groenten in de pot en voeg de rest van de bouillon en water toe
Breng aan de kook en laat +/- 30 minuten pruttelen
Mix de soep, voeg de room toe en mix dan nog even door
Breng kort terug aan de kook
Draai het vuur uit en voeg de spekblokjes bij de soep
Schep in een bord of kommetje en schep er een lepel zure room op
Serveer met een wolkenbroodje (oopsie) of ander ketobroodje besmeerd met heerlijke roomboterSmakelijk!
Notities
Voor een volwaardige maaltijd met voldoende eiwit, serveer je deze soep met Oopsies besmeerd met een laagje lekkere roomboter en eventueel een sneetje kaas. Of strooi wat geraspte kaas in de soep.