Oopsies - Cloud brood

low-carb, keto, glutenvrij, graanvrij. Perfect als sandwichbroodje of hamburgerbroodje.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: bakken, brood, lunch, ontbijt
Trefwoord: bakken, brood
Porties: 16 broodjes
Auteur: @ketocoaching.be

Ingredi├źnten

  • 6 grote eieren
  • 200 gram roomkaas
  • 2 el psyllium husk vlozaadvezel
  • 1/4 tlp zout
  • 1 tlp wijnsteenbakpoeder

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 160┬░C.
  • Scheid de eiwitten van de dooiers
  • Klop de eiwitten met het bakpoeder tot stijve pieken.
  • Roer in een andere kom de dooiers met de roomkaas, zout en psyllium husk tot een gladde massa.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig onder het deeg. (er mogen nog stukjes eiwit zichtbaar zijn)
  • Verdeel het deeg al naargelang het aantal broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak gedurende +/- 20 minuten in de oven of tot de broodjes goud geel zien.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de broodjes op de bakplaat afkoelen.
  • Je kan ze onmiddellijk eten of bewaren in vetvrij papier in de koelkast of de diepvries.

Voedingswaarde

Serving: 1broodje | Calories: 78kcal | Total Carbs: 1g | Protein: 3g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 92mg | Sodium: 106mg | Potassium: 77mg | Vitamin A: 285IU | Calcium: 28mg | Iron: 0.5mg | Net Carbs: 1g