Koolhydraatarme aardbei confituur

Koolhydraatarm en suikervrij
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Basis, Dessert
Keuken: Algemeen, basis
Trefwoord: confituur, jam, keto jam, koolhydraatarme confituur, suikervrij
Porties: 16
Auteur: @ketocoaching.be

Ingrediënten

  • 320 gram aardbeien
  • 3 el water
  • 1 el citroensap of 1/4 tlp citroenzuur
  • 3 tbsp Sukrin Melis of Steviala Frost
  • 1/4 tlp gelatine poeder

Instructies

  • Was de aardbeien en snijd in kleine stukjes 
  • Doe ze met het water en de zoetstof in de pan en breng aan de kook en roer goed
  • Voeg het citroensap bij en roer om
    Als je citroenzuur gebruikt, dan voeg je dit pas op het einde toe
  • Sprenkel de gelatine over de aardbeien en zet het vuur lager
  • Laat +/- 15 minuutjes zachtjes pruttelen tot alles is ingekookt.
    Roer regelmatig en laat de pan niet zomaar op het vuur staan want het kan snel aanbranden.
  • Doe de confituur in een met heet water omgespoelde pot, draai het deksel er op en zet omgekeerd tot de confituur volledig is afgekoeld.
    Als je een vacuümmachine hebt, kan je confituur zonder deksel laten afkoelen in de bokaal en nadien vacuüm trekken.

Notities

Totale KH per eetlepel 4 g, suikeralcohol 3,4 g

Voedingswaarde

Serving: 1el | Calories: 6kcal | Total Carbs: 4g | Potassium: 30mg | Vitamin C: 11.8mg | Calcium: 3mg | Iron: 0.1mg | Net Carbs: 4g