Keto Kruiden Crackers

Deze kruidencrackers zijn graanvrij, glutenvrij en zuivelvrij.
Heerlijk krokant en ideaal als snack of aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: aperitief, bakken, Snack
Keuken: Algemeen, basis, Keto, Koolhydraatarm
Trefwoord: brood, cracker, snack
Porties: 24 crackers
Auteur: @ketocoaching.be

Ingrediënten

  • 120 gram amandelmeel
  • 1 large ei
  • 1/4 tlp zeezout
  • 1/4 tlp baksoda
  • 1/2 tlp wijnsteenpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 tlp kruiden naar keuze basilicum, tijm, rozemarijn,

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C 
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom en doe er de olijfolie bij
  • Klop het ei los, voeg bij de droge ingrediënten en meng tot je een deegbal krijgt
  • Rol uit tussen 2 bakpapieren tot een dikte van ongeveer 2 à 3 millimeter
  • Haal het bovenste papier van het deeg en snijd in vierkantjes met een pizzasnijder (of mes)
  • Schuif in de oven en bak gedurende +/- 10 à 15 minuten tot de randen goudbruin kleuren
  • Haal uit de oven en laat enigszins afkoelen tot ze handelbaar zijn
    De binnenste crackers zullen nog niet doorbakken zijn
  • Breek de buitenste crackers af en plaats opnieuw in de oven voor +/- 2 minuten waarna je de oven uitzet en de crackers nog +/- 3 minuten laat verder garen
  • Haal uit de oven, laat afkoelen en breek op de snijlijn in stukken
  • Deze crackers zijn heel lang houdbaar als je ze in een luchtdichte doos op een koele plek bewaart.

Voedingswaarde

Serving: 1cracker | Calories: 34kcal | Total Carbs: 1g | Protein: 1g | Fat: 2g | Cholesterol: 8mg | Sodium: 10mg | Potassium: 6mg | Vitamin A: 15IU | Calcium: 1mg | Net Carbs: 1g