Keto homemade hazelnotenmelk

Keto Homemade Hazelnootmelk

Huisgemaakte notenmelk zonder toevoegingen
Bereidingstijd5 min
weektijd noten1 d
Totale tijd1 d 5 min
Gang: Basis
Keuken: Algemeen, Keto, Koolhydraatarm
Trefwoord: homemade, noten, notenmelk
Porties: 2
Auteur: @ketocoaching.be

Materiaal

Ingrediƫnten

  • 1 cup hazelnoten geroosterde (zonder vel)
  • water om te weken
  • 2 cups water (500 ml)

Instructies

Week de noten

  • Doe de noten in een glazen kom, zet onder water en laat een nachtje weken

Maak de notenmelk

  • Doe de geweekte noten in een vergiet en gooi het weekwater weg
  • Spoel de noten goed onder koud water
  • Doe de noten in de blender/keukenmachine
  • Giet er er 500 ml vers water bij en mix +/- 1 minuut
  • Giet het mengsel door een zeefdoek en vang het vocht op in een grote maatbeker of kom
  • Knijp de notenpulp goed uit en laat eventueel in de oven op lage temperatuur drogen, zo kan je het meel gebruiken om iets lekker mee te bakken.
  • Als je de melk niet onmiddellijk gebruikt, bewaar ze dan in een glazen fles in de koelkast
    Je kan ze ongeveer 3 dagen bewaren (Steeds schudden voor gebruik)

Notities

Dit recept is voor 500 ml notenmelk.
Je kan een cup (250ml) meer water gebruiken, maar ik hou van een vollere, meer geconcentreerde smaak.

Voedingswaarde

Serving: 250ml | Calories: 80kcal | Total Carbs: 3.3g | Protein: 1.5g | Fat: 6.5g | Sugar: 0.8g | Net Carbs: 3.3g