Zelfgemaakte Keto Tartaarsaus

Keto Huisgemaakte tartaarsaus
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Heerlijke zelfgemaakte suikervrije tartaarsaus

Daar gaat niets boven.

Zelfgemaakte tartaarsaus is heerlijk bij een stukje vis, krokant gebakken frietjes van wortelpeterselie, knolselder, koolraap, etc… wat je ook verkiest.

Deze tartaarsaus is trouwens ook heerlijk als dip voor rauwe groentjes.

Smeer er je vis mee in en grill in de oven. Hmmm, heerlijk!

Of serveer bij de overheerlijke Keto Fish & Chips. 🙂

Heb je nog nooit zelf tartaarsaus gemaakt, dan moet je dit eenvoudig recept zeker eens proberen.

Veel beter dan wat je in de winkel koopt, want er zit geen suiker, dextrose, zetmeel, bewaarmiddelen of bindmiddelen in en bovendien gebruik je een veel gezondere olie als je hem maakt op basis van de Homemade Keto Mayonaise met High Oleïc Zonnebloemolie.

Je kan je mayonaise ook maken met een lichte olijfolie of avocado-olie, maar dat valt hier thuis minder in de smaak.

Tenzij die van Hunter & Gather met avocado-olie, die vinden ze wel allemaal heel lekker.

Daar voeg je dan gewoon de extra ingrediënten aan toe, zijnde een extra lepel mosterd, ui, citroensap en kruiden.

Maar probeer deze overheerlijke tartaarsaus zeker eerst eens volledig zelf te maken.

Het is super eenvoudig en super snel klaar en bovendien veel lekkerder en gezonder dan wat je in de winkel koopt.

Heb je al eens naar de ingrediëntenlijst gekeken van een potje tartare in de winkel?

Hierbij alvast enkele voorbeelden :

Tartaarsaus DeVos Lemmens

Ingrediënten: koolzaadolie, water, ui 10%, azijn, MOSTERD (azijn, MOSTERDZAAD, water, zout, specerijen), EIGEEL, dextrose, zout, gemodificeerd zetmeel, suiker, kruiden en specerijen 0,3%, aroma (bevat MOSTERD en SELDERIJ), verdikkingsmiddelen: guar- en xanthaangom, antioxidant: E385.

Tartaarsaus La William

Ingrediënten: water, koolzaadolie, gemodificeerd zetmeel, EIGEEL van scharrelkippen (4%), azijn, MOSTERD (water, azijn, MOSTERDZAAD, zout, specerijen), stabilisatoren (glycerol, guargom), uien (3%), zout, kervel, kruiden, aroma (bevat MELK), voedingszuren (citroenzuur, melkzuur), conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat), kleurstof (bètacaroteen), zuurteregelaar (glucono-delta-lacton), antioxidant (calciumdinatriumEDTA).

Tartaarsaus Vandemoortele

Ingrediënten : koolzaad olie, water, glucose-fructose stroop, azijn, MOSTERD (water, alcoholazijn, MOSTERDzaden, voedingszuur (citroenzuur), specerij), EIgeel van kip met vrije uitloop, zout, uien, gemodificeerd zetmeel, zetmeel, kruiden (SELDERIJ), verdikkingsmiddel: xanthaangom, conserveermiddel (E202), antioxidant: E385

Het is dus heel belangrijk om te weten wat je koopt en dus ook de achterzijde van je pot even te bekijken.

Waar je moet op letten, lees je in het artikel Keto ingrediënten en voedingslabels lezen.

Als je deze hele waslijst aan ingrediënten ziet, dan weet je dat er niets boven zelfgemaakte tartaarsaus gaat, met echte ingrediënten en zonder al die ongewenste en onnodige toevoegingen.

Dus maak je tartaarsaus vanaf nu gewoon zelf, met onderstaand recept. 😉

Een echte aanrader bij de heerlijke Keto Fish & Chips

Keto Fish and Chips Koolhydraatarme glutenvrije fishsticks met frietjes van peterseliewortel



Keto Homemade Tartaarsaus

Heerlijk verse huisgemaakte tartaarsaus voor bij de vis
Print recept Pin recept
Basis, DIY, sauzen
porties 24 eetlepels
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 3 el mosterd
  • 1/4 tlp zeezout
  • 1/8 tlp witte peper
  • 180 ml olie (High Oleïc zonnebloemolie, avocado olie, olijfolie)
  • 2 el witte azijn
  • 1/2 ui (fijngesnipperd)
  • 1/4 tlp gemengde peper
  • 4 el verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 tlp verse oregano (of 1/2 tlp droge)
  • 1/2 tlp verse tijm (of 1/4 droge)
  • 1/2 tlp boterkruiden (pit en pit)
  • of andere kruiden naar keuze
  • 1,5 tlp citroensap

Bereiding

  • Doe de eierdooier in een ruime kom
  • Voeg mosterd en kruiden toe en meng met de garde
  • Voeg onder voortdurend roeren/kloppen beetje bij beetje de olie toe
  • Wanneer je ziet dat alles begint te binden mag je vlotter gieten
  • Voeg de azijn toe en meng goed
  • Kruid met extra gemengde peper en roer er de fijngesnipperde ui en de verse kruiden onder
  • Bewaar in een afgesloten pot tot maximum 3 à 4 dagen in de koelkast

Notities

het recept is goed voor zo'n 24 el heerlijke huisgemaakte tartaarsaus
 
Nutrition Facts
Keto Homemade Tartaarsaus
Amount Per Serving (1 el)
Calories 69.9 Calories from Fat 67
% Daily Value*
Fat 7.4g11%
Saturated Fat 0.8g5%
Polyunsaturated Fat 1g
Monounsaturated Fat 5.2g
Cholesterol 16.3mg5%
Sodium 46.7mg2%
Potassium 11.1mg0%
Total Carbs 0.5g0%
Fiber 0.2g1%
Sugar 0.1g0%
Protein 0.4g1%
Vitamin A 75IU2%
Vitamin C 1.1mg1%
Calcium 5.6mg1%
Iron 0.2mg1%
Net Carbs 0.3g
Total Carbs - sugaralcohol 0.5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top