Heb je niet alle ingrediënten in huis voor een fat head pizza of heb je geen tijd om er één te maken, maar je hebt zin in pizza?
Laat je niet verleiden tot de ongezonde variant, want deze Supersnelle bodem tover je in één, twee, drie uit je mouw.
In één, twee, drie? JA, want deze koolhydraatarme, graanvrije en glutenvrije pizza bodem maak je met slechts 3 ingrediënten zo uit de pan.
Dit recept is voor één pizzabodem, maar je kan er ook 2 wraps van maken en als je ze daarna nog even in de oven op de rooster doet, tover je ze om in heerlijk krokante taco’s
Meng alle ingrediënten in de blender en mix
Doe een el kokosolie in de pan en zet op hoog vuur
Giet het beslag in de pan en draai met de pan zodat het beslag goed verdeeld is
Zet het deksel op de pan! Dit is zeer belangrijk, anders poft het niet lekker op
Verlaag het vuur een beetje en laat +/- 3 à 4 minuten bakken
Haal het deksel van de pan, keer om en zet het deksel terug op de pan
Draai het vuur nu op de laagste stand en bak nog +/- 2 à 3 minuten
En voilà!
Haal uit de pan, leg op de bakplaat en beleg met je favoriete toppings
Heb je iets meer tijd, verdubbel het recept en maak er één extra of bak onmiddellijk ook wat wraps
Zelfde principe, alleen giet je het beslag dan veel dunner op de pan!
Makkelijk toch?!
Supersnelle Keto Pizza bodem
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 2 el kokosmeel (of 1 el kokosmeel + 1 el psyllium husk)
- optioneel kruiden zoals oregano, tijm, look, ...
- 1 el kokosolie (om te in bakken)
Bereiding
- Doe de eieren, eiwitten, kokosmeel en kruiden naar keuze in de blender
- Verhit een eetlepel kokosolie in de pan
- Giet het mengsel in de pan en zet een deksel op de pan en draai het vuur lager.Het deeg zal grote luchtbellen vormen, dat is normaal.
- Laat ongeveer 3 à 4 minuten bakken, haal het deksel van de pan en keer de bodem om.
- Zet het deksel terug op de pan en laat langs deze zijde nog 2 à 3 minuten bakken.Je pizzabodem, taco, wrap, platbrood, ... is klaar!