Keto aperitief of snack
Spicy Keto Guacamole met fathead doritos.
Heerlijk romige avocado dip met koolhydraatarme Keto Chips!
Uiteraard kan je hem ook serveren met Pork Rinds (knabbelspek), kaaschips, rauwe groentjes, etc.
Gebruik hem als pesto op je groenten, vlees, kip of vis.
Lekker door de courgetti, verwerkt in je slaatje of als sausje in de Snelle 3 ingrediënten Keto Wrap
Kortom, je kan er alle kanten mee uit.
Ik gebruikte dit recept ook in de Spicy Keto Guacamole Duo van Zalm met geroosterde pompoen.
Je kan met guacamole ook makkelijk variëren.
Voeg bijvoorbeeld een beetje sjalot toe en gebruik eens andere kruiden.
Hier gebruikte ik zongedroogde tomaat en spicy kruiden, maar als het wat pikanter mag zijn, voeg dan wat fijngesnipperde chili toe.
Een beetje tot poeder geraspte Parmezaan, geeft deze guacamole net dat beetje meer.
Vaak wordt in guacamole ook koriander gebruikt, maar als je dat niet zo graag lust, voeg dan gerust andere kruiden toe.
Wat verse oregano of tijm kan ook heel lekker zijn.
Ik serveerde deze spicy guacamole bij de apertief met de koolhydraatarme & glutenvrije Fathead Doritos.

Waar serveer jij hem mee?
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Spicy Keto Guacamole
Ingrediënten
- 2 stuk avocado (black skin +/- 200g vruchtvlees)
- 2 el zure room (opgehoopte eetlepels)
- 2 el huisgemaakte mayonaise (of suikervrije (opgehoopte eetlepels))
- 3 zongedroogde tomaten helften in kleine stukjes
- 1 tlp citroensap (of limoensap)
- 1 el olijfolie (of avocado olie)
- 1 el witte wijnazijn (of kokosazijn)
- 2 el geraspte parmezaan (tot poeder)
- 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- gemengde peper van de molen
- 1/8 tlp Spaghetti all Italiane kruidenmix (Pit en Pit)
- 1/8 tlp Mexicaanse Salsa Dipper (Pit en Pit)
- 1 snuifje groene jalapeño poeder (Pit en Pit)
- 1 snuifje rode jalapeño poeder (Pit en Pit )
- beetje verse kruiden (korianderblad) voor de afwerking
Bereiding
- Snijd de avocado middendoor, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil
- Plet met een vork (in een diep bord)
- Voeg zure room en mayonaise toe
- Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en voeg toe
- Rasp de Parmezaan tot poeder en voeg toe
- Strooi er de kruiden bij en meng alles goed mekaarIk gebruikte zowel groene als rode jalapeño poeder, maar je kan ook één van beide gebruiken
- Voeg citroensap en olijfolie toe en roer nogmaals goed door mekaarProef en kruid bij naar smaak. Je maakt hem zo spicey als je zelf wil 😉
- Optioneel kan je wat verse kruiden naar keuze toevoegen
Notities
Of probeer hem eens in de plaats van een traditionele mayonaise. Hij past perfect bij vis, vlees of kip.
Of voeg wat extra azijn en olijfolie toe en gebruik hem als dressing voor je slaatje. Dit recept is goed voor zo'n 300g (20 el) guacamole 1 el bevat : totale koolhydraten = 1,1 g / eiwit = 0,5 g / vet = 3,1 g