Zalm en avocado topcombinatie!
Keto duo van gebakken en gerookte zalm met spicy guacamole pesto en in de oven geroosterde pompoen.
Een zalig koolhydraatarm hoofdgerecht.
Hou je van zalm en ook van avocado?
Dan moet je dit recept zeker eens proberen!
Zachte in de oven gegaarde zalm met een laagje Spicy Guacamole en krokant gegrilde gerookte zalm als korstje.
Yummy! Hoe lekker kan Keto eten zijn! 😋
Hier serveer ik deze heerlijke zalm combinatie met in de oven geroosterde pompoen en uiteraard nog wat extra Spicy Keto Guacamole erbij.
Deze spicy guacamole is trouwens ook superlekker als dip met de Keto Fathead Doritos.
Als pesto/ marinade past hij perfect bij dit duo van zalm, maar je kan hem ook bij andere vis, kip of vlees gebruiken.
En hij smaak ook heerlijk af tegen het zoete van de pompoen.
Liever geen pompoen of is die niet in ’t seizoen?
Dit Zalm Duo is ook heerlijk met Keto bloemkoolrijst , de Keto Bloemkool – faux aardappelsalade of andere in de oven gegaarde groenten.
Probeer hem eens met de Keto Party Groentenfrietjes met kaaskorst of zelfs gewoon met een slaatje.
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Lust je graag vis? Probeer dan zeker ook de andere visreceptjes op de site eens uit.
- Keto Thaise Viscurry
- Keto Aspergi met visragout à la hollandaise
- Keto Roggevleugel met lauwwarme tomatensalsa en kappertjes
- Keto Zalm met Spinazie en Tomaat in Toscaanse Roomsaus
- Keto Kabeljauw met Salsa Verde en geplette pompoen
- Keto Schelvis- Spekrolletjes in gegrilde Paprika bootjes
- Keto Pladijsfilet met kruidenkaas, spek en asperges
- Keto Zalmbonbon en gebakken wilde zalm
- Keto Bakplaat Zalm met groene groentjes
- Keto Lotte met asperges en paprikaroom
- Keto Visparmentier met bloemkool
- Keto Zarzuela – vissoep
en voor de kleine (en grote) kinderen:
Spicy Keto Guacamole Duo van Zalm met geroosterde pompoen
Ingrediënten
voor het duo van zalm
- 1,2 kg zalmfilet (wilde of biologisch)
- 120 gram gerookte zalm (in sneetjes)
- 1 recept spicy keto guacamole
- 6 el ghee
- 3 el olijfolie
voor de groenten
- 1 oranje bolpompoen (+/- 800 gr vruchtvlees in blokjes)
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- 1/2 tlp paprika poeder
- gemengde peper van de molen
- 3 el ghee
- 3 el olijfolie
Bereiding
voor de pompoen
- maak de pompoen schoon en snijd in blokjes
- bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de ghee over
- leg de pompoen op de bakplaat en kruid goed
- sprenkel er de olijfolie over en bak +/- 30 à 35 minuten
voor de vis
- maak de guacamole volgens het recept
- verdeel de vis in 6 mooie porties en strijk er rijkelijk guacamole bovenop
- leg vervolgens op elk stukje vis een sneetje gerookte zalm
- bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er 6 eetlepels ghee op
- leg op iedere lepel ghee een duo van zalm
- schuif (bij de pompoen) in de oven en bak gedurende +/- 20 à 25 minuten op 170°C (afhankelijk van de dikte van de stukken vis)
- Serveer met de resterende guacamoleSmakelijk!
Spicy Keto Guacamole Duo van Zalm
Ingrediënten
voor het duo van zalm
- 1,2 kg zalmfilet (wilde of biologisch)
- 120 gram gerookte zalm (in sneetjes)
- 1 recept spicy keto guacamole
- 6 el ghee
- 3 el olijfolie
Bereiding
voor de vis
- maak de guacamole volgens het recept
- verdeel de vis in 6 mooie porties en strijk er rijkelijk guacamole bovenop
- leg vervolgens op elk stukje vis een sneetje gerookte zalm
- bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er 6 eetlepels ghee op
- leg op iedere lepel ghee een duo van zalm en sprenkel er de olijfolie over
- schuif in de oven en bak gedurende +/- 20 à 25 minuten op 170°C (afhankelijk van de dikte van de stukken vis)
- Haal uit de oven, schik op het bord en lepel er het braadvet over
- Serveer met groenten naar keuze en uiteraard de resterende guacamoleSmakelijk!