Koolhydraatarme Quiche met smokey flavor!
Korstloze Quiche met een bodem van spek, ui, gegrilde paprika, rookworst en scamorza (gerookte mozzarella).
Perfect voor je Keto ontbijt, lunch of snel en makkelijk diner!
Zo makkelijk kan het zijn en het is perfect Keto!
Klaar in amper 30 minuten en overheerlijk.
Vooral als je van de gerookte smaak houdt, is deze quiche echt een aanrader.
Bovendien maak je alles klaar in de vorm in de oven, dus heel weinig afwas. 😉
Zo maak je hem:
Stap 1 : Het spek en de groenten
- Verwarm de oven voor op 180°C
Kies voor spek in sneetjes van +/- 0,5 cm dik. Verwijder het zwoerd (ik weet dat net lekker is, maar je kan het in de quiche niet krokant houden en dan is meer rubberachtig en niet makkelijk te kauwen)
2. Snijd het spek in stukjes van +/- 2 à 3 cm breed en verdeel het mooi in de vorm.
3. Schuif +/- 5 à 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C
4. Pel de ui en de knoflook en hak fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. (hou een beetje opzij voor de afwerking)
5. Haal de vorm uit de oven, voeg de versnipperde ui en look toe?
6. Verdeel er de paprika over en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden of andere naar keuze. en zet terug in de oven.
7. Schuif in de oven en laat +/- 10 minuten garen


Stap 2 : Het eimengsel, de rookworst en de kaas
8. Terwijl het spek en de paprika garen, kluts je de eitjes met de room en de kruiden.
9. Snijd de rookworst en de scamorza in schijfjes.
Let op als je rookworst koopt, want vaak zit die vol met ongewenste toevoegingen en zit er eigenlijk heel weinig vlees in. Ik koop mijn rookworst altijd bij Schotse Hooglanders.nl
Deze is gemaakt van echt vlees, zonder ongewenste toevoegingen en bevat alleen natuurlijke ingrediënten.
Hier gebruik ik varkens rookworst, maar ze hebben ook runder rookworst. Of probeer het eens met hun knakworstjes. Ook lekker. 😋
En om de smokey flavor nog te versterken, gebruik ik lekker veel gerookt paprikapoeder en in plaats van gewone geraspte kaas, kies ik hier voor scamorza. Dat is gerookte mozzarella.
Deze kaas is perfect om al je gratin gerechten mee af te werken. Zacht van smaak met een heerlijk rokerige toets in de korst.
Scamorza vind je in de kaasspeciaalzaak of online. Ik bestel de mijne in de bioshop in Ninove. Als je een bioshop in je buurt hebt, is de kans groot dat je die daar kan bestellen.
10. Haal de vorm met het spek en de paprika uit de oven en giet er het eimengsel over.
11. Verdeel er de schijfjes rookworst over en leg op ieder stukje rookworst een beetje scamorza.
Heb je wat kaas over, leg het dan gewoon tussen de worst in het eimengsel.


Stap 3 : De quiche bakken en afwerken
12. Schuif in de oven en bak +/- 15 à 20 minuutjes tot het een vast geheel wordt en de kaas gegratineerd is
13. Haal uit de oven, werk af met de opzij gehouden paprikastukjes en serveer.

Een quiche is iets waar je oneindig veel variatie in kan steken.
Kies de ingrediënten die jij graag lust en maak er je eigen versie.
En dat moet zeker niet altijd vlees zijn.
Probeer ook eens de Keto Quiche met Duo van Zalm bijvoorbeeld.
Ook heel lekker. En als je niet kan kiezen, maak ze dan gewoon allebei.
De restjes neem je de volgende zeker mee voor de lunch. 😉

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Lust je graag eitjes? Probeer zeker ook onderstaande receptjes eens uit
- Keto eimuffins met ham en spek
- Keto Pizza muffins
- Keto spekcups met spiegelei
- Keto korstloze mini quiche
- Keto Quiche met duo van zalm
Vermijd je eitjes omdat je bang bent dat te veel eieren eten ongezond is? Dat ze slechts zijn voor je cholesterol?
Lees dan zeker het artikel ‘Eieren zijn het perfecte Keto Food‘ op de site en ontdek waarom eieren wel gezond zijn.
Smokey Keto Quiche met spek en rookworst
Ingrediënten
- 4 sneetjes vers spek (+/- 0,5 cm dik)
- 10 eieren
- 100 ml volle room
- 200 gram scamorza (of andere gerookte kaas)
- 200 gram varkensrookworst (meukvrij - Schotse Hooglanders)
- 1 rode paprika
- 1/4 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- peper van de molen
- 1/2 tlp gerookte paprika
- 1/2 tlp chipotle
- 1/2 tlp Italiaanse kruidenmengeling
- 1/2 tlp oregano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd het spek in kleine stukjes leg mooi verdeeld in de quichevorm/taartvorm (diam. 30cm)
- Schuif in de oven voor +/- 5 min en maak ondertussen de paprika en de ui schoon
- Pel de ui en knoflook en hak fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. (hou een beetje paprika opzij voor de afwerking)
- Haal uit de oven en voeg de versnipperde ui en knoflook toe
- Verdeel er de stukjes paprika over en kruid met peper, zout en de Italiaanse kruiden
- Schuif in de oven en laat +/- 10 minuutjes garen
- Kluts ondertussen de eieren met de room en de rest van kruiden
- Haal de vorm opnieuw uit de oven en giet er het eimengsel in
- Snijd de rookworst in schijfjes en verdeel over de schotel
- Snijd de scamorza in stukjes ter grootte van de schijfjes rookworst en leg op ieder stukje rookworst een stukje scamorza en verdeel eventuele overschot ertussen
- Schuif in de oven en gaar +/- 15 à 20 minuutjes
- Haal uit de oven, werk af met de opzij gehouden paprikastukjes en serveerSmakelijk!