Perfecte Keto chocolademousse met de heerlijke suikervrije Keto Cranberry saus met chocolade.
Afgewerkt met fijn gehakte Ketocacao Coffee chocolade en gevriesdroogde aardbei.
Je kan ook verse aardbeien gebruiken, maar deze gevriesdroogde aardbeien hebben een geconcentreerde smaak en je kan ze verkruimelen voor extra decoratie.
Ik vind deze erg handig en anders dan reguliere gedroogde vruchten, zijn deze absoluut zonder toegevoegde suiker of appeldiksap, of welke toegevoegde zoetstof dan ook.
Je vindt ze online, maar deze vond ik in de bioplanet.

Het recept is voor 12 porties van 2 bolletjes, maar deze chocomousse is zo rijk van smaak, dat je eigenlijk met 1 bolletje ruim voldoende hebt.
Je zou dus kunnen opteren om slechts de helft te maken. Dit kan je makkelijk aanpassen bij de porties in het recept hieronder.
Omdat het eigenlijk een dessertje voor de feestdagen was, gebruikte ik in dit recept ook whisky, maar dit is optioneel.
Dit is eigenlijk ook een perfect recept voor supersnelle chocolade ijscrème.
In dat geval zou ik de whisky niet weglaten, want alcohol zorgt ervoor dat je ijs niet te hard bevriest en zo krijg je eigenlijk een Perfect Keto Chocolade ijs, zonder ijsmachine!
Gebruik een spatel om de opgeklopte room en het eiwit in de chocolade te vouwen en roer het er niet zomaar doorheen, anders verdwijnt de luchtigheid en krijg je een heel zware chocomousse.
Wil je enkel de chocomousse maken, geen probleem, je vindt beide recepten hieronder. Laat het smaken !!!
Perfecte keto chocolademousse met rode vruchten
materiaal
- mixer / klopper / keukenrobot
- kookpot + glazen kom (bain-marie)
Ingrediënten
Voor de chocolademousse
- 80 gram rauwe cacao paste / massa (liquor)
- 40 gram rauwe cacao boter
- 4 eetlepels Sukrin Melis (of erythritol in poeder)
- 4 eetlepels cacao poeder (puur en ongezoet)
- 4 eetlepels roomboter
- 4 eieren (gescheiden)
- 250 ml volle room (of kokosroom)
Optioneel
- 4 eetlepels whiskey (of vodka)
Voor de afwerking
- 1/2 recept Keto Cranberry saus met kaneel, sinaas en chocolade
- 150 ml volle room (of kokosroom (opgeklopt))
- 1 reep Ketocacao Coffee (grof gehakt)
- een paar gevriesdroogde of enkele schijfjes verse aardbei
Bereiding
Maak de chocolademousse
- Smelt de rauwe cacao pasta, de cacaoboter, cacaopoeder en roomboter met 1 el van de zoetstof au-bain-marie
- Klop de eidooiers met 2 el zoetstof tot een luchtige massa (ruban)
- In een andere kom, klop je de slagroom tot zachte pieken. Klop onmiddellijk alle slagroom, ook die voor de afwerking samen op (bespaar tijd en afwas)
- Eens de chocolade gesmolten is, haal je die van het vuur en meng je er de whiskey (als je die gebruikt) onder
- Laat even afkoelen en spatel er de opgeklopte eidooiers onder
- Spatel er vervolgens de opgeklopte slagroom onder
- Klop de eiwitten met de resterende zoetstof tot stijve pieken en spatel nu ook deze onder de chocoladecrème zodat je een echte mousse krijgt
- Laat een half uurtje opstijven in de koelkast
Afwerken en serveren
- Hak de Ketocacao chocolade (of andere pure chocolade) in stukjes
- Schep op elk bord 2 mooie bolletjes chocolademousse
- Met de resterende opgeklopte room maak je een brede streep en daarin trek je een streep met de veenbessensaus
- Zet op ieder bolletje een stukje aardbei en verkruimel nog wat extra over het geheel
- Strooi er tot slot de gehakte chocolade over en serveer!
Notities
Perfecte keto chocolademousse
materiaal
- mixer / klopper / keukenrobot
- kookpot + glazen kom (bain-marie)
Ingrediënten
Voor de chocolademousse
- 80 gram rauwe cacao paste / massa (liquor)
- 40 gram rauwe cacao boter
- 4 eetlepels Sukrin Melis (of erythritol in poeder)
- 4 eetlepels cacao poeder (puur en ongezoet)
- 4 eetlepels roomboter
- 4 eieren (gescheiden)
- 250 ml volle room (of kokosroom)
Optioneel
- 4 eetlepels whiskey (of vodka)
Bereiding
Maak de chocolademousse
- Smelt de rauwe chocolade, de cacaoboter, cacaopoeder en roomboter met 1 el van de zoetstof au-bain-marie
- Klop de eidooiers met 2 el zoetstof tot een luchtige massa (ruban)
- In een andere kom, klop je de slagroom tot zachte pieken. Klop onmiddellijk alle slagroom, ook die voor de afwerking samen op (bespaar tijd en afwas)
- Eens de chocolade gesmolten is, haal je die van het vuur en meng je er de whiskey (als je die gebruikt) onder
- Laat even afkoelen en spatel er de opgeklopte eidooiers onder
- Spatel er vervolgens de opgeklopte slagroom onder
- Klop de eiwitten met de resterende zoetstof tot stijve pieken en spatel nu ook deze onder de chocoladecrème zodat je een echte mousse krijgt
- Laat een half uurtje opstijven in de koelkast of plaats +/- 1 à 2 uur in de vriezer voor heerlijk Keto Chocolade ijs