Perfecte Keto Chocolademousse

Keto chocomouse met chocolade veenbessensaus en aardbei

Perfecte Keto chocolademousse met de heerlijke suikervrije Keto Cranberry saus met chocolade.

Afgewerkt met fijn gehakte Ketocacao Coffee chocolade en gevriesdroogde aardbei.

Je  kan ook verse aardbeien gebruiken, maar deze gevriesdroogde aardbeien hebben een geconcentreerde smaak en je kan ze verkruimelen voor extra decoratie.

Ik vind deze erg handig en anders dan reguliere gedroogde vruchten, zijn deze absoluut zonder toegevoegde suiker of appeldiksap, of welke toegevoegde zoetstof dan ook.

Je vindt ze online, maar deze vond ik in de bioplanet.

gevriesdroogde aardbei suikervrij zonder toevoegingen

Het recept is voor 12 porties van 2 bolletjes, maar deze chocomousse is zo rijk van smaak, dat je eigenlijk met 1 bolletje ruim voldoende hebt.

Je zou dus kunnen opteren om slechts de helft te maken. Dit kan je makkelijk aanpassen bij de porties in het recept hieronder.

Omdat het eigenlijk een dessertje voor de feestdagen was, gebruikte ik in dit recept ook whisky, maar dit is optioneel.

Dit is eigenlijk ook een perfect recept voor supersnelle chocolade ijscrème.

In dat geval zou ik de whisky niet weglaten, want alcohol zorgt ervoor dat je ijs niet te hard bevriest en zo krijg je eigenlijk een Perfect Keto Chocolade ijs, zonder ijsmachine!

De belangrijkste stappen in dit recept:

 

keto huisgemaakte chocolade au bain marie1 ) Smelt de chocolade met de cacaoboter en roomboter au-bain-marie
 
Keto chocolademousse2) laat voldoende afkoelen voor je de opgeklopte eidooiers toevoegt  
 
Keto chocolademousse maken3 ) Spatel vervolgens eerst de opgeklopte slagroom en dan het eiwit onder de chocolade

Gebruik een spatel om de opgeklopte room en het eiwit in de chocolade te vouwen en roer het er niet zomaar doorheen, anders verdwijnt de luchtigheid en krijg je een heel zware chocomousse.

Wil je enkel de chocomousse maken, geen probleem, je vindt beide recepten hieronder. Laat het smaken !!!




Perfecte keto chocolademousse met rode vruchten

Een heerlijk romige suikervrije chocolademousse met extra slagroom, gevriesdroogde aardbei en chocolade crumble en veenbessen, chocolade coulis
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 12 porties
Bereidingstijd 15 minuten
koeltijd (optioneel) 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
materiaal
  • mixer / klopper / keukenrobot
  • kookpot + glazen kom (bain-marie)

Ingrediënten

Voor de chocolademousse
  • 80 gram rauwe cacao paste / massa (liquor)
  • 40 gram rauwe cacao boter
  • 4 eetlepels Sukrin Melis (of erythritol in poeder)
  • 4 eetlepels cacao poeder (puur en ongezoet)
  • 4 eetlepels roomboter
  • 4 eieren (gescheiden)
  • 250 ml volle room (of kokosroom)
Optioneel
  • 4 eetlepels whiskey (of vodka)
Voor de afwerking
  • 1/2 recept Keto Cranberry saus met kaneel, sinaas en chocolade
  • 150 ml volle room (of kokosroom (opgeklopt))
  • 1 reep Ketocacao Coffee (grof gehakt)
  • een paar gevriesdroogde of enkele schijfjes verse aardbei

Bereiding

Maak de chocolademousse
  • Smelt de rauwe cacao pasta, de cacaoboter, cacaopoeder en roomboter met 1 el van de zoetstof au-bain-marie
  • Klop de eidooiers met 2 el zoetstof tot een luchtige massa (ruban)
  • In een andere kom, klop je de slagroom tot zachte pieken. Klop onmiddellijk alle slagroom, ook die voor de afwerking samen op (bespaar tijd en afwas)
  • Eens de chocolade gesmolten is, haal je die van het vuur en meng je er de whiskey (als je die gebruikt) onder
  • Laat even afkoelen en spatel er de opgeklopte eidooiers onder
  • Spatel er vervolgens de opgeklopte slagroom onder
  • Klop de eiwitten met de resterende zoetstof tot stijve pieken en spatel nu ook deze onder de chocoladecrème zodat je een echte mousse krijgt
  • Laat een half uurtje opstijven in de koelkast
Afwerken en serveren
  • Hak de Ketocacao chocolade (of andere pure chocolade) in stukjes
  • Schep op elk bord 2 mooie bolletjes chocolademousse
  • Met de resterende opgeklopte room maak je een brede streep en daarin trek je een streep met de veenbessensaus
  • Zet op ieder bolletje een stukje aardbei en verkruimel nog wat extra over het geheel
  • Strooi er tot slot de gehakte chocolade over en serveer!

Notities

Dit recept is perfect voor een snel Keto Chocolade ijs. Laat de mousse dan +/- 2 uur opstijven in de vriezer.
Dit recept is goed voor 24 bolletjes chocomousse
Je kan dus er 12 of 24 porties mee maken
De voedingswaarde is inclusief extra slagroom, veenbessensaus en chocolade decoratie
Nutrition Facts
Perfecte keto chocolademousse met rode vruchten
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 286.5 Calories from Fat 239
% Daily Value*
Fat 26.5g41%
Saturated Fat 16g100%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.2g
Monounsaturated Fat 1.2g
Cholesterol 110.4mg37%
Sodium 68.1mg3%
Potassium 174.3mg5%
Total Carbs 10.1g3%
Fiber 3.1g13%
Sugar 0.9g1%
Protein 4.4g9%
Vitamin A 690.2IU14%
Vitamin C 2.2mg3%
Calcium 35.4mg4%
Iron 2mg11%
Sugar alcohol 3.7g
Net Carbs 3.3g
Total Carbs - sugaralcohol 6.4g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!




Perfecte keto chocolademousse

Een heerlijk romige suikervrije chocolademousse met extra slagroom, gevriesdroogde aardbei en chocolade crumble en veenbessen, chocolade coulis
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 12 porties
Bereidingstijd 15 minuten
koeltijd (optioneel) 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
materiaal
  • mixer / klopper / keukenrobot
  • kookpot + glazen kom (bain-marie)

Ingrediënten

Voor de chocolademousse
  • 80 gram rauwe cacao paste / massa (liquor)
  • 40 gram rauwe cacao boter
  • 4 eetlepels Sukrin Melis (of erythritol in poeder)
  • 4 eetlepels cacao poeder (puur en ongezoet)
  • 4 eetlepels roomboter
  • 4 eieren (gescheiden)
  • 250 ml volle room (of kokosroom)
Optioneel
  • 4 eetlepels whiskey (of vodka)

Bereiding

Maak de chocolademousse
  • Smelt de rauwe chocolade, de cacaoboter, cacaopoeder en roomboter met 1 el van de zoetstof au-bain-marie
  • Klop de eidooiers met 2 el zoetstof tot een luchtige massa (ruban)
  • In een andere kom, klop je de slagroom tot zachte pieken. Klop onmiddellijk alle slagroom, ook die voor de afwerking samen op (bespaar tijd en afwas)
  • Eens de chocolade gesmolten is, haal je die van het vuur en meng je er de whiskey (als je die gebruikt) onder
  • Laat even afkoelen en spatel er de opgeklopte eidooiers onder
  • Spatel er vervolgens de opgeklopte slagroom onder
  • Klop de eiwitten met de resterende zoetstof tot stijve pieken en spatel nu ook deze onder de chocoladecrème zodat je een echte mousse krijgt
  • Laat een half uurtje opstijven in de koelkast of plaats +/- 1 à 2 uur in de vriezer voor heerlijk Keto Chocolade ijs

Notities

Dit recept is perfect voor een snel Keto Chocolade ijs. Laat de mousse dan +/- 2 uur opstijven in de vriezer.
Dit recept is goed voor 24 bolletjes chocomousse
Je kan dus er 12 of 24 porties mee maken
Nutrition Facts
Perfecte keto chocolademousse
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 216.1 Calories from Fat 179
% Daily Value*
Fat 19.9g31%
Saturated Fat 11.9g74%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.2g
Monounsaturated Fat 1.2g
Cholesterol 93.3mg31%
Sodium 62.9mg3%
Potassium 165mg5%
Total Carbs 6g2%
Fiber 2g8%
Sugar 0.2g0%
Protein 3.6g7%
Vitamin A 503.7IU10%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 25.7mg3%
Iron 1.9mg11%
Sugar alcohol 2.2g
Net Carbs 1.8g
Total Carbs - sugaralcohol 3.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven