Oopsie Wolkenbrood - Cloud Bread
De basis broodvervanger voor je Keto dieet.
Heel eenvoudig, licht en vooral koolhydraatarm, glutenvrij, graanvrij en dus perfect Keto!
Als sandwichbroodje, hamburgerbroodje, …
Dit is ééntje die je op vrijwel elke koolhydraatarme receptenblog zal vinden dus mocht het hier zeker niet ontbreken.
Ook lekker met wat roomboter om in je Keto Soep te soppen.
Het is een eenvoudig recept, maar de bereiding vraagt wel enige aandacht, want anders krijg je een platte eierkoek als resultaat.
Enkele tips :
1. Klop de eiwitten met het bakpoeder tot stijve pieken.
Het bakpoeder gaat dus bij de eiwitten en zorgt ervoor dat ze stabiel blijven en dus niet invallen.
2. Gebuik een roomkaas van het type St. Morêt.
Een volle roomkaas dus en geen magere roomkaas waar ze stabilisatoren aan toevoegen. Die worden waterachtig.
3. Klop de eidooiers los met de roomkaas en de psyllium.
Gebruik de vezel en niet het poeder.
4. Gebruik een spatel om de eiwitten onder ei-roomkaasmengsel te spatelen.
Je moet een luchtige, op schuim lijkende massa krijgen.
5. Werk snel zodat de eiwitten niet de kans krijgen om in te vallen.
Als het beslag onderaan in je kom vloeibaar lijkt/wordt, gebruik dit dan niet.
Beter een broodje of twee minder, dan eierkoek.
Probeer het eens met deze tips en dan lukt het je vast en zeker. 🙂
Mis je brood of wil je het gewoon als handig alternatief achter de hand hebben? Probeer dan zeker ook onderstaande receptjes eens uit
- Keto zadenbroodjes – brood
- Keto Zachte burgerbroodjes
- Keto Pistolets
- Koolhydraatarm brood
- Keto Notenvrije broodjes
- Keto Zuurdesem broodjes
- Keto Proteïnebrood
- Keto Wolkenbrood – Oopsies
- Keto Gistbrood
- Keto Foccacia – platbrood
- Keto Kokos Sandwich brood
- Keto Amandelboter brood
- Keto Pompoenbrood
- Keto luchtig zonnebloempit brood
Meer broodrecepten voor de broodbakmachine :
ook Wraps zijn makkelijk om mee te nemen voor de lunch :
- Keto Wrap – Taco
- Keto Snelle 3 ingrediënten Wrap
- Keto Tortilla Brood
- Keto Pork Rinds Wrap
- Keto Kruidenkaas wrap – Tortilla
of voor een lekkere cracker:
of voor bij de aperitief :
Oopsies - Cloud brood
Ingrediënten
- 6 grote eieren
- 200 gram roomkaas (type st. Morêt)
- 2 el psyllium husk (vlozaadvezel niet het poeder)
- 1/4 tlp zout
- 1 tlp wijnsteenbakpoeder
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 160°C.
- Scheid de eiwitten van de dooiers
- Klop de eiwitten met het bakpoeder tot stijve pieken.
- Roer in een andere kom de dooiers met de roomkaas, zout en psyllium husk tot een gladde massa.
- Spatel de eiwitten voorzichtig onder het deeg. (er mogen nog stukjes eiwit zichtbaar zijn)
- Verdeel het deeg al naargelang het aantal broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak gedurende +/- 20 minuten in de oven of tot de broodjes goud geel zien.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de broodjes op de bakplaat afkoelen.
- Je kan ze onmiddellijk eten of bewaren in vetvrij papier in de koelkast of de diepvries.