Oopsies – Keto Wolken Broodjes

Keto oopsies wolkenbrood cloud bread

Oopsie Wolkenbrood - Cloud Bread

De basis broodvervanger voor je Keto dieet.

Heel eenvoudig, licht en vooral koolhydraatarm, glutenvrij, graanvrij en dus perfect Keto!

Als sandwichbroodje, hamburgerbroodje, …

Dit is ééntje die je op vrijwel elke koolhydraatarme receptenblog zal vinden dus mocht het hier zeker niet ontbreken.

Ook lekker met wat roomboter om in je Keto Soep te soppen.

Het is een eenvoudig recept, maar de bereiding vraagt wel enige aandacht, want anders krijg je een platte eierkoek als resultaat.

Enkele tips :

1. Klop de eiwitten met het bakpoeder tot stijve pieken.

Het bakpoeder gaat dus bij de eiwitten en zorgt ervoor dat ze stabiel blijven en dus niet invallen.

2. Gebuik een roomkaas van het type St. Morêt.

Een volle roomkaas dus en geen magere roomkaas waar ze stabilisatoren aan toevoegen. Die worden waterachtig.

3. Klop de eidooiers los met de roomkaas en de psyllium.

Gebruik de vezel en niet het poeder.

4. Gebruik een spatel om de eiwitten onder ei-roomkaasmengsel te spatelen.

Je moet een luchtige, op schuim lijkende massa krijgen.

5. Werk snel zodat de eiwitten niet de kans krijgen om in te vallen.

Als het beslag onderaan in je kom vloeibaar lijkt/wordt, gebruik dit dan niet.

Beter een broodje of twee minder, dan eierkoek.

Probeer het eens met deze tips en dan lukt het je vast en zeker. 🙂




Oopsies - Cloud brood

low-carb, keto, glutenvrij, graanvrij. Perfect als sandwichbroodje of hamburgerbroodje.
Print recept Pin recept
bakken, brood, lunch, ontbijt
porties 16 broodjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 6 grote eieren
  • 200 gram roomkaas (type st. Morêt)
  • 2 el psyllium husk (vlozaadvezel niet het poeder)
  • 1/4 tlp zout
  • 1 tlp wijnsteenbakpoeder

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 160°C.
  • Scheid de eiwitten van de dooiers
  • Klop de eiwitten met het bakpoeder tot stijve pieken.
  • Roer in een andere kom de dooiers met de roomkaas, zout en psyllium husk tot een gladde massa.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig onder het deeg. (er mogen nog stukjes eiwit zichtbaar zijn)
  • Verdeel het deeg al naargelang het aantal broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak gedurende +/- 20 minuten in de oven of tot de broodjes goud geel zien.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de broodjes op de bakplaat afkoelen.
  • Je kan ze onmiddellijk eten of bewaren in vetvrij papier in de koelkast of de diepvries.

Nutrition Facts
Oopsies - Cloud brood
Amount Per Serving (1 broodje)
Calories 78 Calories from Fat 54
% Daily Value*
Fat 6g9%
Saturated Fat 3g19%
Cholesterol 92mg31%
Sodium 106mg5%
Potassium 77mg2%
Total Carbs 1g0%
Protein 3g6%
Vitamin A 285IU6%
Calcium 28mg3%
Iron 0.5mg3%
Net Carbs 1g
Total Carbs - sugaralcohol 1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven