Luchtige Keto Chocolademousse

Keto suikervrije chocolademousse dessert met rode vruchten chocoladepudding vanillepudding dessertentrio tekst
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Keto Chocomousse dessert

Deze heerlijk, luchtige, koolhydraatarme en suikervrije chocolademousse is de perfecte afsluiter van je Keto diner.

Wie houdt er nu niet van chocomousse? Tenzij je natuurlijk geen chocolade liefhebber bent.

Ik ben het alleszins wel. 🙂

Keto desserts kunnen soms wat zwaar uitvallen omdat er vaak room of roomkaas in gebruikt wordt.

Op zich ook wel héél lekker natuurlijk, maar als je maaltijd zelf al wat zwaarder is, dan is zo’n luchtig dessert welgekomen.

Maar ieder zijn smaak en goesting natuurlijk.

Heb je liever een vollere romige chocomousse, dan kan je het recept van de Perfecte Romige Keto Chocolademousse ook eens proberen.

En ben je helemaal verzot op chocolade, een echte chocoholic dus, dan kan je alvast de Keto Chocolade Moelleux aanraden.

Deze mousse is dus zoals gezegd een luchtigere versie en is perfect als dessertje van je Keto lunch of avondmaal.

Omdat in de mousse zelf geen room of roomkaas gebruikt wordt, werk je hem af met heerlijk vers opgeklopte slagroom. Al dan niet gezoet met wat erythritol of Stevia.

Ik gebruikte de het recept van de zelfgemaakte Keto Chocoladereep als basis. Deze is gezoet met Sukrin Melis (erythritol+stevia in poedervorm).
Je kan ook gewoon suikervrije chocolade gebruiken, maar check zeker de zoetstof die er in gebruikt wordt. Veel zogezegde low-carb chocolade of andere repen worden gezoet met maltitol, iso-malt, IMO siroop. Dit is absoluut niet Keto. Twijfel je over de gebruikte zoetstof, lees dan zeker het artikel Zoetstoffen en Keto op de site.

Wat zeker wel kan is de Keto chocolade zoals die van FunkyFatChoc, Torras, Sukrin of de nieuwkomer op de Keto markt, de Keto chocolade van OKONO, het eerste Belgische Keto Food Brand. Okono werd opgericht door de jonge Luka Bresseels. Lees zijn verhaal op de website Okono.eu

Dit receptje dateert van vóór de lancering van Okono.

Ik heb ondertussen de chocolade wel besteld en laat zeker weten wat ik ervan vind. 🙂

Maar dat betekent niet dat je daarop moet wachten om deze Heerlijk Luchtige Keto Chocolademousse te maken.

Zo doe je dat :

Stap 1

Smelt de cacaomassa met cacaoboter en 5el zoetstof au-bain-marie (laat uiteraard de zoetstof weg indien je gezoete chocolade gebruikt)
Klop de eiwitten met 1 el Sukrin Melis (of erythrtiol in poedervorm) stijf met de keukenmixer of handmixer

chocolade gesmolten au bain marie
eiwitschuim
Stap 2

Voeg een deel van het opgeklopte eiwit bij de gesmolten chocolade en roer met de spatel om.
Voeg opnieuw een deel eiwitschuim toe en spatel onder de chocolade. Niet doorroeren, want dan verlies je de luchtigheid. Herhaal met de rest van het opgeklopte eiwit.
Doe in een grote schaal of in individuele potjes of glaasjes en plaats minimum 1 uur (liefst een hele nacht) in de koelkast.

chocomousse mengen
Keto Chocolade mousse
Stap 3

Haal de chocomousse net voor het serveren uit de koelkast. Rasp er wat chocoladeschilfers over of strooi er wat cacaopoeder over en werk af met opgeklopte slagroom en een paar bessen.

Keto luchtige suikervrije chocolademousse met bosvruchten rode vruchten chocoladeschilfers slagroom

Deze Luchtige Keto Chocolademousse maakt deel uit van het Keto Desserten Trio

Indien je deze chocomousse apart serveert, voorzie dan elke portie van extra slagroom voor een goede macroverhouding. (zie recept)

Smakelijk!




Luchtige Keto Chocolademousse

Koolhydraatarme Luchtige Chocolademousse met slagroom, chocoladeschilfers en bessen
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 8 porties
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
materiaal
  • keukenrobot / handmixer - klopper

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • 6 el Sukrin Melis (of erythritol in poedervorm)
  • 40 gram rauwe cacao boter
  • 80 gram rauwe cacao paste / massa (cacao liquor)
voor de afwerking en het serveren
  • 250 ml volle room (recht uit de koelkast)
  • chocoladeschilfers of cacaopoeder en eventueel verse of diepvries bessen

Bereiding

  • Klop de eiwitten met 1 el zoetstof tot stijve pieken met de keukenmachine
  • Smelt de rauwe cacao en cacao boter met de rest van de zoetstof au-bain-marie
    (indien je chocolade met erythritol/stevia zoals die van FunkyFatChoc of Torras gebruikt, voeg je uiteraard geen zoetstof toe)
  • Haal de kom met chocolade uit de bain marie en laat even afkoelen
  • Spatel een deel van het opgeklopte eiwit onder de gesmolten chocolade
  • Voeg vervolgens telkens een derde van het eiwit en bij het mengsel en gebruik een spatel om het eiwit voorzichtig onder de chocolade te mengen
  • Doe in een grote schaal of in kleine potjes en laat minimum 1 uur opstijven in de koelkast
afwerken en serveren
  • Haal de slagroom pas net voor het opkloppen uit de koelkast (je krijgt hem niet mooi opgeklopt als hij op kamertemperatuur is)
    Je kan ook de kom waarin je hem gaat opkloppen even in de koelkast plaatsen voor extra stevigheid
  • Ik voeg geen zoetstof toe, maar je kan desgewenst 1 à 2 el Sukrin Melis toevoegen, een beetje vanille-extract, etc
  • Klop de slagroom tot stijve pieken en werk elke portie af met een dikke toef slagroom
  • Schaaf er wat chocolade over of strooi er wat cacoapoeder over en werk eventueel af met wat verse bessen of diepvries bessen
    Smakelijk!

Notities

Deze luchtige chocomousse bevat per portie :
7,7 g Totale KH / 3,6 g erythritol (waarvan 95% in rekening gebracht) / 2,2 g vezels
Totale KH - suikeralcohol = 4,1 g / eiwit 4,5 g / vet 21,6 g
 
Nutrition Facts
Luchtige Keto Chocolademousse
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 228.5 Calories from Fat 194
% Daily Value*
Fat 21.6g33%
Saturated Fat 13.3g83%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.4g
Monounsaturated Fat 1.8g
Cholesterol 42.9mg14%
Sodium 49.3mg2%
Potassium 212.6mg6%
Total Carbs 7.7g3%
Fiber 2.2g9%
Sugar 0.2g0%
Protein 4.5g9%
Vitamin A 459.4IU9%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 22.6mg2%
Iron 2.2mg12%
Sugar alcohol 3.6g
Net Carbs 1.9g
Total Carbs - sugaralcohol 4.1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top