Luchtig Keto Zonnebloempit Brood

luchtig koolhydraatarm zonnebloempitten brood

Koolhydraatarm, luchtig, graanvrij & glutenvrij brood.

Dit recept vraagt een beetje oefening, maar het is super luchtig en oh zo heerlijk.

Je kan het ook makkelijk in sneetjes in de koelkast of diepvries bewaren.

Pak het dan in vetvrij (boterham) papier en stop het in een vrieszakje.

In dit recept zit karwijzaad, wat er een speciale toets aan geeft.

Heb je niet zo voor die smaak, laat het gewoon weg of vervang door bijvoorbeeld oregano.

Je haalt er makkelijk 12 dikke sneetjes uit of 16 dunnere.




Zonnebloempit brood

Een heerlijk luchtig koolhydraatarm brood
Print recept Pin recept
bakken, brood, ontbijt
porties 12 sneetjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

Droge ingrediënten
  • 80 gram psyllium husk poeder (niet de vezel)
  • 40 gram gemalen blond lijnzaad
  • 1 tlp baksoda
  • 2 tlp wijnsteenpoeder
  • 1 el karwijzaad (optioneel)
  • 70 gram zonnebloempitten
Natte ingrediënten
  • 4 eiwitten
  • 2 grote eieren
  • 30 ml sesamolie (geroosterd)
  • 30 ml ghee (geklaarde boter - gesmolten)
  • 120 ml warm water
  • 2 el appelciderazijn (ACV)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C en vet een bakvorm in. (of bekleed een bakplaat met bakpapier)
  • Mix de eigelen met de appelazijn, voeg de olie en boter toe en mix goed.
  • Voeg het water toe en mix even goed door.
  • Klop het eiwit met de baksoda en het wijnsteenpoeder tot zachte pieken.
  • Meng ondertussen in een aparte kom alle overige droge ingrediënten.
  • Voeg al mixend het eigeelmengsel en 1/4 de van het opgeklopt eiwit bij de droge ingrediënten. (gebruik een keukenmachine)
  • Voeg nadien het resterende eiwit toe en mix traag (op de laagste stand) door het deeg.
  • Strooi de zonnebloempitten tussen het deeg.
  • Doe het beslag in de bakvorm of bak op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak gedurende +/- 60 minuten.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een ovenrooster.

Notities

Je kan het brood gemakkelijk in sneetjes in de vriezer bewaren. 
Nutrition Facts
Zonnebloempit brood
Amount Per Serving (1 sneetje)
Calories 140 Calories from Fat 90
% Daily Value*
Fat 10g15%
Saturated Fat 2g13%
Cholesterol 41mg14%
Sodium 138mg6%
Potassium 158mg5%
Total Carbs 8g3%
Fiber 6g25%
Protein 4g8%
Vitamin A 50IU1%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 14mg1%
Iron 0.6mg3%
Net Carbs 2g
Total Carbs - sugaralcohol 8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top