Krokante Keto Taartbodem

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Koolhydraatarm, graanvrij, glutenvrij en suikervrij.

Deze taartbodem kan je op voorhand maken en in de vriezer bewaren.

Ideaal voor hartige gerechten, quiches, enz.

Wil je ze gebruiken voor zoete gerechten, voeg dan wat Sukrin of Steviala kristal toe.

Voor 6 tot 8 personen.




Krokante keto taartbodem

Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij.
Heel lekker als bodem voor hartige gerechten, quiches, ...
Print recept Pin recept
bakken, Dessert, hoofdgerecht
porties 1 bodem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 30 gram roomkaas
  • 180 gram geraspte mozzarella (geen verse)
  • 1 large ei
  • 1 tlp xanthaangom
  • 1 tlp baksoda
  • 2 tlp wijnsteenpoeder
  • 1/4 tlp zeezout
  • 1/2 tlp tijm (of oregano)
  • 125 gram superfijn amandelmeel (Sukrin)

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200°C en vet een taartvorm in
  • Meng de droge ingrediënten in een kom en zet apart
  • Smelt de roomkaas met de mozzarella in een pannetje op laag vuur
  • Wanneer de kaas volledig gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en meng je er het ei onder
  • Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en meng tot een deegbal.
    Dit deeg is veel stugger en lijkt meer op kruimeldeeg
  • Rol uit tussen twee vellen bakpapier
  • Gebruik het bakpapier om het deeg om te draaien in de taartvorm
  • Prik gaatjes in de bodem om te voorkomen dat het bol komt te staan tijden het bakken
  • Schuif in de oven en verlaag de temperatuur na 5 minuten naar 170°C
  • Bak gedurende +/- 15 minuten
  • Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm
    Laat het niet te lang bakken als je het gebruikt met een vulling die nogmaals de oven in moet. 

Notities

Je kan deze bodem ook prima invriezen voor later gebruik.
1 bodem is voor +/- 6 tot 8 personen.
voor 1 persoon komt dit op respectievelijk 6,3 g of 4,75 g totale koolhydraten
Nutrition Facts
Krokante keto taartbodem
Amount Per Serving (1 bodem)
Calories 1108 Calories from Fat 504
% Daily Value*
Fat 56g86%
Saturated Fat 27g169%
Cholesterol 359mg120%
Sodium 1691mg74%
Potassium 600mg17%
Total Carbs 38g13%
Fiber 17g71%
Sugar 13g14%
Protein 116g232%
Vitamin A 1575IU32%
Calcium 1469mg147%
Iron 2mg11%
Net Carbs 21g
Total Carbs - sugaralcohol 38g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top