Bang dat je pizza zal missen?
Dit basisrecept is een variante op de populaire ‘fat head’ pizza korst.
Graanvrij, glutenvrij en koolhydraatarm genieten van een lekkere pizza, het kan!
Als je de bodem superdun uitrolt, kan je er ook heel lekkere Keto Chips van maken.
Gebruik extra kruiden naar keuze, van paprika tot curry tot chili, wat je voorkeur ook is.
Check ook de Notenvrij Pizzakorst en de Bloemkool Pizza korst en varieer!
Krokante Keto pizzakorst
Een variant op de 'fathead' pizzakorst, met minder koolhydraten en meer vetten.Graanvrij en glutenvrij genieten van een lekkere pizza!
Print recept
Pin recept
bakken, diner, lunch
porties 2 pizzabodems
Voorbereidingstijd 5 minuten minuten
Bereidingstijd 12 minuten minuten
Totale tijd 17 minuten minuten
Ingrediënten
- 40 gram amandelmeel (Sukrin) (superfijn)
- 40 gram pork rinds (Bacon's Heir of Epic Nutrition)
- 125 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 25 gram geraspte parmezaan
- 50 gram roomkaas
- 1 large ei
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
- snuifje zout en peper
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Leg het deeg op een bakpapier en leg er een tweede bovenop.
- Rol uit met een deegrol tot enkele millimeters dikte.
- Bak in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 8 à 10 minuten.
- Beleg naar keuze en bak af of vries in zodat je altijd pizzabodems bij de hand hebt.
- Je kan het deeg ook ongebakken invriezen tussen de vellen bakpapier waar je het tussen uitgerold hebt.
Nutrition Facts
Krokante Keto pizzakorst
Amount Per Serving (1 bodem)
Calories 521
Calories from Fat 297
% Daily Value*
Fat 33g51%
Saturated Fat 16g100%
Cholesterol 202mg67%
Sodium 1066mg46%
Potassium 126mg4%
Total Carbs 8g3%
Fiber 2g8%
Sugar 3g3%
Protein 47g94%
Vitamin A 900IU18%
Calcium 682mg68%
Iron 1.2mg7%
Net Carbs 6g
Total Carbs - sugaralcohol 8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!