Koolhydraatarme Tiramisu Cake

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit koolhydraatarm dessert is graanvrij, glutenvrij en suikervrij! De perfecte Keto verjaardagstaart! 😉

Ik had eerder dezelfde cake gemaakt maar met een extra cakelaag en die viel nogal zwaar uit.

Deze versie is wat luchtiger, maar toch nog heel vullend.

Een kleine portie volstaat dus zeker.

Op deze oude foto (ik denk van 2 jaar geleden) zie je de eerste versie met de 3 lagen en extra glazuur aan de buitenkant.




Koolhydraatarme Tiramisu cake

Print recept Pin recept
Dessert
porties 15 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
rusttijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

Voor de cake
  • 270 gram amandelmeel
  • 40 gram kokosmeel
  • 35 gram eiwit proteïne poeder (naturel)
  • 1 tlp baksoda
  • 2 tlp wijnsteenpoeder
  • 1/2 tlp zeezout
  • 180 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 70 gram Sukrin :1 of Steviala Kristal
  • 70 gram Erythritol
  • 1 tlp Stevia vloeibaar (optioneel)
  • 1 tlp Vanille extract
  • 3 large eieren
  • 240 ml ongezoete amandelmelk (of andere notenmelk)
  • 1 grote tas sterke koffie
  • 2 el rum (optioneel)
Voor de mascarpone crème
  • 450 gram mascarpone
  • 300 gram roomkaas
  • 65 gram Sukrin Melis of Steviala frost
  • 1 tlp vanille extract
  • 120 ml volle room
  • 1 el geraspte schil van een sinaasappel of sinaasappelextract (optioneel)
Afwerking
  • 3 el cacao poeder (puur)

Bereiding

Maak de cake
  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een cakevorm in van ongeveer 30 x 20 cm of een ronde diam. 24 - 26 cm
  • Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en zet  opzij
  • In een andere ruime kom, klop je de boter met de zoetstof tot een gladde massa
    (Een keukenmachine met klopper is aan te raden, maar het kan ook met een gewone keukenmixer)
  • Voeg er de eieren en het vanille extract bij en klop verder
  • Voeg onder voortdurende mengen het amandelmeel toe gevolgd door de amandelmelk en tot slot het kokosmeel
  • Doe het beslag in de vorm en bak +/- 35 à 40 minuten in de oven
    Prik met een stokje in het midden om te zien dat de cake voldoende gebakken is
  • Haal uit de oven en laat afkoelen
  • Wanneer de cake is afgekoeld, haal je hem uit de vorm en overgiet je hem met de koffie waarin je de rum al dan niet hebt toegevoegd
Maak de mascarpone crème
  • Doe de mascarpone met de roomkaas, vanille extract en zoetstof in een kom en klop tot een gladde massa
  • In een andere kom klop je de room tot zachte pieken
  • Spatel de opgeklopte room onder de mascarpone en roomkaas mengeling
Stel de cake samen
  • Snijd de bovenkorst zo dun mogelijk van de cake
  • Leg eerst een onderste deel op een ruime schotel en verdeel er een dikke laag van de mascarpone crème over
  • Leg nu de tweede laag cake erbovenop en dan opnieuw een laag mascarpone crème
  • Plaats minimum 2 uur in de koelkast
Voor de presentatie
  • Haal uit de koelkast en zeef het cacaopoeder over de cake en indien je zeste van sinaasappel gebruikt hebt, kan je er nog wat geraspte sinaasappelschil over doen
  • TIP : Verdeel de cake eerst in drie delen, dit maakt hem makkelijker handelbaar zodat je uiteindelijk 6 lange stukken krijgt. Je kan de cake nadien weer makkelijk tegen mekaar leggen voor de presentatie

Notities

Deze tiramisu taart is geen luchtig dessert, dus een kleine portie per persoon volstaat.
Totale KH per portie 16g, vezels 2g, suikeralcohol 9g
Nutrition Facts
Koolhydraatarme Tiramisu cake
Amount Per Serving (1 g)
Calories 466 Calories from Fat 396
% Daily Value*
Fat 44g68%
Saturated Fat 21g131%
Cholesterol 130mg43%
Sodium 237mg10%
Potassium 77mg2%
Total Carbs 16g5%
Fiber 2g8%
Protein 10g20%
Vitamin A 1165IU23%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 95mg10%
Iron 0.3mg2%
Net Carbs 14g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Laat een bericht achter

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top