Koolhydraatarme Snickers

Koolhydraatarme snicker taart

OMG, deze koolhydraatarme versie van Snickers ziet er misschien minder goed uit, maar wat de smaak betreft: een TOPPER!

Graanvrij, glutenvrij en suikervrij!

Een klein stukje en je bent meer dan voldaan.

Je hebt wel wat tijd en geduld nodig, maar dit is absoluut het wachten waard.

De krokante onderlaag, gevolgd door de heerlijke nougat, dan de karamel en tot slot de chocoladelaag, …

Elke laag geeft je net die andere smaaksensatie.

Een Keto vetbommetje om U tegen te zeggen.

Voor je deze snickers snijdt, verwarm je wel best even je mes in heet water zodat je de chocoladelaag zonder breken kan doorsnijden

En zoals ik al zei, een klein stukje volstaat, dus snijd ze eerst in repen en dan in kleine porties en bewaar ze in een luchtdichte doos in de koelkast.

Zo heb je altijd een lekkere traktatie bij de hand.




Koolhydraatarme Snickers

Graanvrij, glutenvrij en suikervrij
Een vetbommetje om U tegen te zeggen
Print recept Pin recept
Dessert, Snack
porties 40 porties
Voorbereidingstijd 40 minuten
rusttijd 2 uur
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

Pinda chocolade bodemlaag
  • 100 gram pinda's (ongezouten)
  • 2 el cacao poeder (puur)
  • 2 el kokosolie
  • 40 gram kokosboter
  • 4 el Steviala Frost
Nougat
  • 150 gram macadamia boter (naturel)
  • 40 ml Steviala Sweet Bee
  • 50 gram pinda's (ongezouten)
  • 2 el kokosboter (geen olie)
  • 2 el kokosmeel
  • 1/4 tlp zeezout
Pinda karamel
  • 3 el tahini
  • 125 ml pindaboter
  • 40 ml Steviala Sweet Maple (of Sweet Bee)
  • 1 el kokosolie
  • 2 el kokosmeel
  • 1/2 tlp zeezout
Chocolade laag
  • 50 gram cacao boter (raw)
  • 100 gram cacao pasta (raw)
  • 2 el kokosboter (geen olie)
  • 2 el Steviala Frost

Bereiding

Maak de pinda chocolade bodemlaag
  • Doe de pinda's in de keukenrobot en hak grof
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en mix goed door mekaar tot je nog slechts kleine stukjes pinda in het mengsel hebt
  • Het handigst is een siliconen vorm om straks het geheel makkelijk uit de vorm te kunnen verwijderen. Heb je die niet, leg dan een bakpapier in de vorm en laat het papier tot over de rand komen.
  • Schraap de chocolade koekjeslaag in de vorm en druk stevig aan.
  • Zet in de vriezer
Maak de nougat
  • Verwarm de macadamia boter met de kokosboter in een klein pannetje op laag vuur, tot het geheel een beetje vloeibaar wordt
    (Als je een stevige keukenmixer hebt, kan je dit overslaan)
  • Doe de pinda's in de keukenmachine en hak tot je een soort van pindameel krijgt
  • Voeg de macadamia boter, kokosboter, kokosmeel en zout toe en meng goed
  • Voeg de zoetstof toe en mix tot een stevige deegbal
  • Haal de pinda chocolade laag uit de vriezer en bedek met de nougat
  • Druk stevig aan en doe opnieuw in de vriezer
Maak de pindakaramel
  • Verwarm de pinda boter met de tahini en de kokosolie in een klein pannetje op laag vuur tot het een vloeibare massa wordt
  • Voeg zout en zoetstof toe en meng goed
  • Voeg vanille extract toe en meng opnieuw
  • Voeg de kokosbloem toe. Gebruik hiervoor een zeef zodat je geen klontertjes in je karamel krijgt.
    Meng nu alles heel goed door en haal van het vuur
  • Laat even afkoelen alvorens je de vorm uit de vriezer haalt en de karamel laag erover giet
  • Plaats opnieuw in de vriezer en laat minimum 1 uur opstijven
Maak de chocolade topping
  • Smelt cacaoboter, chocolade en kokosboter au bain-marie
  • Zeef er de zoetstof over en meng goed
  • Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen
  • Haal de vorm uit de vriezer en giet de chocoladelaag over de pinda karamel
  • Zet opnieuw in de vriezer en laat volledig opstijven
    Minimum 4 uur
De snicker taart snijden
  • Haal de taart uit de vriezer, doe ze uit de vorm en laat +/- 15 op temperatuur komen
  • Dompel je (scherp) mes even in heet water om te voorkomen dat de chocoladelaag barst tijdens het snijden
  • Verdeel in porties en bewaar in de koelkast tussen vetvrij papier in een luchtdichte doos

Notities

Totale KH per stuk 6 g, vezels 1 g, suikeralcohol 3,25 g
Nutrition Facts
Koolhydraatarme Snickers
Amount Per Serving (1 stuk)
Calories 101 Calories from Fat 72
% Daily Value*
Fat 8g12%
Saturated Fat 2g13%
Sodium 47mg2%
Potassium 111mg3%
Total Carbs 6g2%
Fiber 1g4%
Protein 3g6%
Calcium 18mg2%
Iron 0.4mg2%
Net Carbs 5g
Total Carbs - sugaralcohol 6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven