OMG, deze koolhydraatarme versie van Snickers ziet er misschien minder goed uit, maar wat de smaak betreft: een TOPPER!
Graanvrij, glutenvrij en suikervrij!
Een klein stukje en je bent meer dan voldaan.
Je hebt wel wat tijd en geduld nodig, maar dit is absoluut het wachten waard.
De krokante onderlaag, gevolgd door de heerlijke nougat, dan de karamel en tot slot de chocoladelaag, …
Elke laag geeft je net die andere smaaksensatie.
Een Keto vetbommetje om U tegen te zeggen.
Voor je deze snickers snijdt, verwarm je wel best even je mes in heet water zodat je de chocoladelaag zonder breken kan doorsnijden
En zoals ik al zei, een klein stukje volstaat, dus snijd ze eerst in repen en dan in kleine porties en bewaar ze in een luchtdichte doos in de koelkast.
Zo heb je altijd een lekkere traktatie bij de hand.
Koolhydraatarme Snickers
Ingrediënten
Pinda chocolade bodemlaag
- 100 gram pinda's (ongezouten)
- 2 el cacao poeder (puur)
- 2 el kokosolie
- 40 gram kokosboter
- 4 el Steviala Frost
Nougat
- 150 gram macadamia boter (naturel)
- 40 ml Steviala Sweet Bee
- 50 gram pinda's (ongezouten)
- 2 el kokosboter (geen olie)
- 2 el kokosmeel
- 1/4 tlp zeezout
Pinda karamel
- 3 el tahini
- 125 ml pindaboter
- 40 ml Steviala Sweet Maple (of Sweet Bee)
- 1 el kokosolie
- 2 el kokosmeel
- 1/2 tlp zeezout
Chocolade laag
- 50 gram cacao boter (raw)
- 100 gram cacao pasta (raw)
- 2 el kokosboter (geen olie)
- 2 el Steviala Frost
Bereiding
Maak de pinda chocolade bodemlaag
- Doe de pinda's in de keukenrobot en hak grof
- Voeg alle andere ingrediënten toe en mix goed door mekaar tot je nog slechts kleine stukjes pinda in het mengsel hebt
- Het handigst is een siliconen vorm om straks het geheel makkelijk uit de vorm te kunnen verwijderen. Heb je die niet, leg dan een bakpapier in de vorm en laat het papier tot over de rand komen.
- Schraap de chocolade koekjeslaag in de vorm en druk stevig aan.
- Zet in de vriezer
Maak de nougat
- Verwarm de macadamia boter met de kokosboter in een klein pannetje op laag vuur, tot het geheel een beetje vloeibaar wordt(Als je een stevige keukenmixer hebt, kan je dit overslaan)
- Doe de pinda's in de keukenmachine en hak tot je een soort van pindameel krijgt
- Voeg de macadamia boter, kokosboter, kokosmeel en zout toe en meng goed
- Voeg de zoetstof toe en mix tot een stevige deegbal
- Haal de pinda chocolade laag uit de vriezer en bedek met de nougat
- Druk stevig aan en doe opnieuw in de vriezer
Maak de pindakaramel
- Verwarm de pinda boter met de tahini en de kokosolie in een klein pannetje op laag vuur tot het een vloeibare massa wordt
- Voeg zout en zoetstof toe en meng goed
- Voeg vanille extract toe en meng opnieuw
- Voeg de kokosbloem toe. Gebruik hiervoor een zeef zodat je geen klontertjes in je karamel krijgt.Meng nu alles heel goed door en haal van het vuur
- Laat even afkoelen alvorens je de vorm uit de vriezer haalt en de karamel laag erover giet
- Plaats opnieuw in de vriezer en laat minimum 1 uur opstijven
Maak de chocolade topping
- Smelt cacaoboter, chocolade en kokosboter au bain-marie
- Zeef er de zoetstof over en meng goed
- Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen
- Haal de vorm uit de vriezer en giet de chocoladelaag over de pinda karamel
- Zet opnieuw in de vriezer en laat volledig opstijvenMinimum 4 uur
De snicker taart snijden
- Haal de taart uit de vriezer, doe ze uit de vorm en laat +/- 15 op temperatuur komen
- Dompel je (scherp) mes even in heet water om te voorkomen dat de chocoladelaag barst tijdens het snijden
- Verdeel in porties en bewaar in de koelkast tussen vetvrij papier in een luchtdichte doos