Dit is de ultieme koolhydraatarme, graanvrije en suikervrije super smeuïge Keto Frangipane cake.
Je kan er ook kleine frangipane cakes van maken, maar dan heb je dubbel korstdeeg nodig.
Deze cake is zo vullend dat een kleine portie volstaat om je lang ‘zoet’ te houden.
Op de korst zit een laagje van de koolhydraatarme abrikozen confituur voor een extra smaaksensatie!
De cake is ook veel minder droog dan wat je in de winkel koopt.
De koekkorst is enigszins anders, maar daarom niet minder lekker.
Zeker een receptje om te proberen en te serveren bij de koffie!
Ik heb deze gemaakt in een diepe glazen ovenschaal, dus de laag cake is wel heeeeeel hoog, waardoor de cake heel lang moest bakken.
Je kan ook een grotere plattere vorm gebruiken, maar pas dan de baktijd aan en let op dat de bovenkant niet verbrandt!
Controleer of hij gaar is door er in het midden met een houten stokje in te prikken.
Als dat er droog uitkomt, is de cake klaar!
Laat afkoelen, haal uit de vorm en proef van je heerlijke zelfgemaakte koolhydraatarme frangipane taart!
Koolhydraatarme Frangipane taart
Ingrediënten
- 1/2 recept Koolhydraatarme abrikozen confituur
Vulling
- 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 60 gram Steviala Kristal (of Sukrin)
- 40 gram Stevial Erythritol Bronze (of extra Steviala Kristal/Sukrin)
- 1 tbsp citroensap
- 1 tlp amandel extract
- 1 tlp vanille extract
- 150 gram amandelmeel
- 4 eieren
Voor de korst
- 30 gram amandelmeel
- 60 gram kokosmeel
- 3 large eieren
- 1 tlp citroensap
- 1 tlp vanille extract
- 1 tlp baksoda
- 1/2 tlp wijnsteenpoeder
- 50 gram roomboter
- 2 tbsp Steviala Kristal (of Sukrin :1)
- 1/4 tlp Zeezout
Cake opbouwen en afwerken
- 25 gram amandelmeel
- 25 gram amandel schaafsel
Bereiding
Voor de korst
- Menge alle droge ingrediënten in een kom
- Smelt de boter
- Klop de eieren met het citroensap luchtig en voeg bij de droge ingrediëntenMeng goed onder mekaar
- Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en kneed tot deeg
- Rol in folie en bewaar in de koelkast
Voor de confituurlaag
- Maak de confituur en laat afkoelen
Voor de vulling
- Klop de boter met de zoetstof luchtig en romig in de keukenmachine
- Klop er vervolgens één voor één de eieren door
- Voeg citroensap, amandel extract en vanille extract toe en klop door mekaar
- Voeg het amandelmeel en meng goed tot er geen klontertjes meer zijn
De taart maken
- Verwarm de oven op 175°C en bekleed een cakevorm van +/- 24cm diam. met bakpapier of indien je een glazen schaal gebruikt zoals ik deed, boter de vorm dat goed in
- Neem het deeg uit de koelkast en rol uit tussen 2 vellen bakpapier
- Leg het voorzichtig in de vorm(Het deeg breekt makkelijk, maar je kan het gewoon aan mekaar duwen in de vorm)
- Strooi wat amandelmeel over de bodem. (die 25g die je apart hield)
- Lepel er vervolgens de abrikozen confituur over
- Schep er de vulling op en wrijf glad met een spatel
- Strooi er de amandelschilfers over
- Plaats de vorm in de oven en bak gedurende +/- 45 minuten op 175°C
- Verlaag de oventemperatuur naar 150°C, dek de cake af met bakpapier en bak nog +/- 30 à 40 minuten verder Opmerking! Afhankelijk van de grootte van de vorm die je gebruikt en dus de dikte van de vullingslaag, zal je de baktijd moeten aanpassen
- Prik met een houten stokje in het midden van de cake, als die er droog uitkomt is de cake klaar
- Haal uit de oven en laat afkoelen