Koolhydraatarme Frangipane cake

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Dit is de ultieme koolhydraatarme, graanvrije en suikervrije super smeuïge Keto Frangipane cake.

Je kan er ook kleine frangipane cakes van maken, maar dan heb je dubbel korstdeeg nodig.

Deze cake is zo vullend dat een kleine portie volstaat om je lang ‘zoet’ te houden.

Op de korst zit een laagje van de koolhydraatarme abrikozen confituur voor een extra smaaksensatie!

De cake is ook veel minder droog dan wat je in de winkel koopt.

De koekkorst is enigszins anders, maar daarom niet minder lekker.

Zeker een receptje om te proberen en te serveren bij de koffie!

Ik heb deze gemaakt in een diepe glazen ovenschaal, dus de laag cake is wel heeeeeel hoog, waardoor de cake heel lang moest bakken.

Je kan ook een grotere plattere vorm gebruiken, maar pas dan de baktijd aan en let op dat de bovenkant niet verbrandt!

Controleer of hij gaar is door er in het midden met een houten stokje in te prikken.

Als dat er droog uitkomt, is de cake klaar!

Laat afkoelen, haal uit de vorm en proef van je heerlijke zelfgemaakte koolhydraatarme frangipane taart!




Koolhydraatarme Frangipane taart

Graanvrij, glutenvrij en suikervrij
Print recept Pin recept
bakken, Dessert, Snack
porties 16 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 recept Koolhydraatarme abrikozen confituur
Vulling
  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 60 gram Steviala Kristal (of Sukrin)
  • 40 gram Stevial Erythritol Bronze (of extra Steviala Kristal/Sukrin)
  • 1 tbsp citroensap
  • 1 tlp amandel extract
  • 1 tlp vanille extract
  • 150 gram amandelmeel
  • 4 eieren
Voor de korst
  • 30 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosmeel
  • 3 large eieren
  • 1 tlp citroensap
  • 1 tlp vanille extract
  • 1 tlp baksoda
  • 1/2 tlp wijnsteenpoeder
  • 50 gram roomboter
  • 2 tbsp Steviala Kristal (of Sukrin :1)
  • 1/4 tlp Zeezout
Cake opbouwen en afwerken
  • 25 gram amandelmeel
  • 25 gram amandel schaafsel

Bereiding

Voor de korst
  • Menge alle droge ingrediënten in een kom
  • Smelt de boter
  • Klop de eieren met het citroensap luchtig en voeg bij de droge ingrediënten
    Meng goed onder mekaar
  • Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en kneed tot deeg
  • Rol in folie en bewaar in de koelkast
Voor de confituurlaag
  • Maak de confituur en laat afkoelen
Voor de vulling
  • Klop de boter met de zoetstof luchtig en romig in de keukenmachine
  • Klop er vervolgens één voor één de eieren door 
  • Voeg citroensap, amandel extract en vanille extract toe en klop door mekaar
  • Voeg het amandelmeel en meng goed tot er geen klontertjes meer zijn
De taart maken
  • Verwarm de oven op 175°C en bekleed een cakevorm van +/- 24cm diam. met bakpapier of indien je een glazen schaal gebruikt zoals ik deed, boter de vorm dat goed in
  • Neem het deeg uit de koelkast en rol uit tussen 2 vellen bakpapier
  • Leg het voorzichtig in de vorm
    (Het deeg breekt makkelijk, maar je kan het gewoon aan mekaar duwen in de vorm)
  • Strooi wat amandelmeel over de bodem. (die 25g die je apart hield)
  • Lepel er vervolgens de abrikozen confituur over
  • Schep er de vulling op en wrijf glad met een spatel
  • Strooi er de amandelschilfers over
  • Plaats de vorm in de oven en bak gedurende +/- 45 minuten op 175°C
  • Verlaag de oventemperatuur naar 150°C, dek de cake af met bakpapier en bak nog +/- 30 à 40 minuten verder 
    Opmerking! Afhankelijk van de grootte van de vorm die je gebruikt en dus de dikte van de vullingslaag, zal je de baktijd moeten aanpassen
  • Prik met een houten stokje in het midden van de cake, als die er droog uitkomt is de cake klaar
  • Haal uit de oven en laat afkoelen

Notities

Je kan ook een plattere taart maken of individuele taartjes.
Voor individuele taartjes zal je dubbel korstdeeg nodig hebben.
Totale KH per stuk 15 g, vezels 2 g, suikeralcohol 9,25
Netto KH per stuk 3,75 g Diabetes KH per stuk 9,3 g
Nutrition Facts
Koolhydraatarme Frangipane taart
Amount Per Serving (1 stuk)
Calories 215 Calories from Fat 162
% Daily Value*
Fat 18g28%
Saturated Fat 7g44%
Cholesterol 103mg34%
Sodium 132mg6%
Potassium 46mg1%
Total Carbs 15g5%
Fiber 2g8%
Protein 6g12%
Vitamin A 390IU8%
Vitamin C 0.3mg0%
Calcium 19mg2%
Iron 0.4mg2%
Net Carbs 13g
Total Carbs - sugaralcohol 15g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top