Koolhydraatarm en suikervrij!
Dit receptje is voor bittere chocoladetruffels, maar je kan natuurlijk altijd extra zoetstof toevoegen.
Hoe langer je met deze levensstijl bezig bent, hoe meer je zal merken dat je smaak verandert.
Wat je vroeger als bitter beschouwde, smaakt hoe langer hoe zoeter.
Wat vroeger gewoon zoet smaakte, zal al snel als mierzoet gaan smaken.
Dat is iets wat ik zelf ondervonden heb, maar ik hoor het ook heel vaak van anderen.
Je smaakt verandert dus en misschien wil je in dit recept eerst wat meer zoetstof gebruiken, maar dat zal snel veranderen.
Ook is de zoetkracht van bepaalde suikervervangers verschillend. Sommige zijn tientallen of honderd keer zo zoet in vergelijking met gewone tafelsuiker.
Andere zijn iets minder zoet en daar heb je dan misschien wat meer van nodig.
Dat kan ik natuurlijk niet voor jou beslissen, dus probeer en experimenteer.
Hou je echt van zoet of ben je nog niet lang met deze levensstijl bezig, voeg dan รฉรฉn of twee extra lepels zoetstof bij.
Keto Chocolade boter truffels
Ingrediรซnten
Voor de truffels
- 200 gram pure chocolade (ongezoet)
- 100 ml volle room
- 50 gram roomboter
- 2 el Sukrin Melis of Steviala Frost (of Swerve confectioners)
- 1/2 tlp vanille extract
- scheutje cognac (optioneel)
Voor de afwerking
- 120 gram chocoladeschilfers
- 20 gram cacaopoeder (puur)
Bereiding
Maak de truffels
- Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een mengkom
- Snijd de boter in kleine stukjes
- Breng de room aan de kook in een pannetje
- Wanneer de room kookt, zet je vuur lager en voeg je de boter en zoetstof toeMeng met de garde tot alles gemengd is en de zoetstof is opgelost
- Haal van het vuur en giet het roommengsel over de chocoladestukjes
- Laat een minuutje staan en roer dan alles goed door mekaar tot je een gladde massa krijgt
- Voeg vanille extract en een scheutje cognac toe (als je dat gebruikt) en roer nog een goed door mekaar
- Laat afkoelen en opstijven in de koelkast (+/- 2u)
De afwerking
- Meng cacaopoeder en chocoladeschilfers op een bord
- Haal de chocolade ganache uit de koelkast
- Schep er met een verwarmde theelepel een portie uit de vulling, maak er een ovaal balletje van en rol door het mengsel van cacaopoeder en de chocoladeschilfers
- Herhaal tot alles is opgebruikt
- Bewaar in de koelkast in een luchtdichte door