Koolhydraatarme Bolognaise Saus

Keto bolognaise saus

De absolute basissaus voor heerlijke koolhydraatarme pizza’s, courgetti bolognaise, lasagne, enz.

Volgens het traditioneel recept, maar zonder bloem en met verse tomaten.

Ideaal ‘mealprep’ recept voor in weekend.

Het recept is voor een grote pot, goed voor +/- 10 à 12 porties

Bolognaisesaus is nog lekkerder de dag nadien, dus maak een grote pot op zondag, eet een portie op maandag en doe de rest in de vriezer.

Ik doe ze in kookzakken en vacuümeer ze wanneer bevroren.

Heel handig om snel uit de vriezer te ontdooien in een pot met water dat je aan de kook brengt.

Wanneer het water bijna kookt, draai je het vuur op minimum en zet een deksel op de pot.

De saus is dan supersnel ontdooid en direct ook opgewarmd.

Giet het water nadien niet gewoon door de gootsteen, maar gebruik het voor de vaat. 




Koolhydraatarme bolognaise saus 2

Glutenvrij en suikervrij met verse ingrediënten.
Print recept Pin recept
hoofdgerecht, sauzen
porties 12 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 stalks selder
  • 2 wortels
  • 2 kg tomaten (vlees, geen pitten) (bij voorkeur roma tomaten of vleestomaten)
  • 600 gram rundergehakt
  • 600 gram kalfsgehakt
  • 500 gram varkensgehakt
  • 2 braadworsten (vel verwijderd)
  • 200 ml runderbouillon
  • 200 ml rode wijn (of meer bouillon)
  • 2 tbsp ghee (of smout of ossewit)
  • 1 bouquet garni (laurierblad, rozemarijn, salie)
  • 1 clove knoflook (geplet)
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd de uien, selderstengels en wortels fijn.
  • Zet een grote pot op het vuur en smelt hierin de ghee.
  • Voeg de ui, selder en wortel toe en bak glazig.
  • Voeg het vlees toe, kruid met peper en zout en bak even aan.
  • Overgiet met de wijn, als je die gebruikt en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg nu de bouillon toe en laat +/- 15 minuten verder garen.
  • Dan de tomaten bijvoegen, de bouquet garni en eventueel andere kruiden naar keuze.
  • Roer alles goed mekaar, zet het deksel op de pot en laat +/- 30 verder garen op een middelhoog vuur.
  • Draai na +/- 30 minuten het vuur lager, zet het deksel scheef en laat alles nog +/-  3 uur sudderen.
  • Als de saus te lopend is, draai dan het laatste half uur het vuur wat hoger en haal het deksel van de pot zodat het vocht kan verdampen en de saus meer kan inkoken. Je kan ook een lepel tomatenpuree toevoegen om de saus wat in te dikken. 

Notities

Deze saus is een goede basis voor courgetti alla bolognese, om gevulde paprika's mee te maken en uiteraard voor je Keto Lasagne.
 
Nutrition Facts
Koolhydraatarme bolognaise saus 2
Amount Per Serving (1 persoon)
Calories 447 Calories from Fat 270
% Daily Value*
Fat 30g46%
Saturated Fat 12g75%
Cholesterol 114mg38%
Sodium 229mg10%
Potassium 956mg27%
Total Carbs 9g3%
Fiber 2g8%
Sugar 5g6%
Protein 29g58%
Vitamin A 3095IU62%
Vitamin C 25.2mg31%
Calcium 49mg5%
Iron 3.3mg18%
Net Carbs 7g
Total Carbs - sugaralcohol 9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven