Koolhydraatarme Abrikozen Confituur

zelfgemaakte koolhydraatarme suikervrije abrikozen confituur keto dieet
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Zelfgemaakte suikervrije abrikozen confituur

Deze koolhydraatarme abrikozen confituur is niet alleen suikervrij, hij bevat ook geen ongewenste toevoegingen of kunstmatige bewaarmiddelen.

Het citroensap of citroenzuur is een natuurlijk bewaarmiddel dat ervoor zorgt dat je wat langer van je zelfgemaakte confituur kan genieten.

Eens geopend, moet je hem wel in de koelkast bewaren.

Deze confituur gebruik ik ook voor de Koolhydraatarme Frangipan taart.

Abrikozen zijn dan wel steenfruit en niet zo direct keto zou je denken, maar eigenlijk bevatten ze niet meer koolhydraten dan bosbessen.

Bosbessen worden als één van de topvruchten beschouwd voor een Keto of koolhydraatarm voedingspatroon, en al bevatten ze veel anti-oxidanten, ze bevatten ook een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten en ze zijn inderdaad wel lekker ja, waardoor je er al snel teveel van eet.

Deze confituur is heerlijk in combinatie met een stukje wildpaté op een toast van het Keto Proteïne brood of misschien nog lekkerder op een sneetje Keto zadenbrood. Noten en zaden in combinatie met paté en daarop dat kleine toefje confituur, hmmm … heerlijk!

Ik raad zeker niet aan om dit elke dag te eten, want het blijft tenslotte fruit en bevat dus fructose, maar de hoeveelheid is niet te vergelijken met de high fructose cornsyrup oftewel de fructosesiroop die de grote leveranciers overal instoppen.

Echt fruit bevat ook fructose, maar met de uitzondering van vruchtensappen, bevat fruit ook veel van nature aanwezige vezels.

In de gewichtsverliesfase zou ik durven aanraden om alle fruit te vermijden, met uitzondering van hier en daar een paar aardbeien (als het aardbeiseizoen is).

check het artikel Keto Food, wat kan ik eten en download de gratis kleurlijsten




Koolhydraatarme abrikozen confituur

Print recept Pin recept
Dessert
porties 13
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram abrikozen
  • 60 ml water
  • 1 el citroensap (of 1/4 tlp citroenzuur)
  • 2 el Sukrin Melis of Steviala Frost

Bereiding

  • Ontpit de abrikozen en snijd in kleine stukjes en overgiet met het water
    Laat dit +/- 30 minuten staan
  • Doe ze met het water in de pan en breng aan de kook
  • Voeg de zoetstof bij, meng goed en draai het vuur lager
  • Voeg het citroensap bij en roer om
    Als je citroenzuur gebruikt, dan voeg je dit pas op het einde toe
  • Laat +/- 15 minuutjes pruttelen tot alles is ingekookt.
    Roer regelmatig en laat de pan niet zomaar op het vuur staan want het kan snel aanbranden.
  • Doe de confituur in een met heet water omgespoelde pot, draai het deksel er op en zet omgekeerd tot de confituur volledig is afgekoeld.
    Als je een vacuümmachine hebt, kan je confituur zonder deksel laten afkoelen in de bokaal en nadien vacuüm trekken.

Notities

Totale KH per eetlepel 4 g, suikeralcohol 3 g
Nutrition Facts
Koolhydraatarme abrikozen confituur
Amount Per Serving (1 el)
Calories 11
% Daily Value*
Potassium 59mg2%
Total Carbs 4g1%
Sugar 2g2%
Vitamin A 445IU9%
Vitamin C 2.3mg3%
Calcium 3mg0%
Iron 0.1mg1%
Net Carbs 4g
Total Carbs - sugaralcohol 4g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top