Zelfgemaakte suikervrije abrikozen confituur
Deze koolhydraatarme abrikozen confituur is niet alleen suikervrij, hij bevat ook geen ongewenste toevoegingen of kunstmatige bewaarmiddelen.
Het citroensap of citroenzuur is een natuurlijk bewaarmiddel dat ervoor zorgt dat je wat langer van je zelfgemaakte confituur kan genieten.
Eens geopend, moet je hem wel in de koelkast bewaren.
Deze confituur gebruik ik ook voor de Koolhydraatarme Frangipan taart.
Abrikozen zijn dan wel steenfruit en niet zo direct keto zou je denken, maar eigenlijk bevatten ze niet meer koolhydraten dan bosbessen.
Bosbessen worden als één van de topvruchten beschouwd voor een Keto of koolhydraatarm voedingspatroon, en al bevatten ze veel anti-oxidanten, ze bevatten ook een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten en ze zijn inderdaad wel lekker ja, waardoor je er al snel teveel van eet.
Deze confituur is heerlijk in combinatie met een stukje wildpaté op een toast van het Keto Proteïne brood of misschien nog lekkerder op een sneetje Keto zadenbrood. Noten en zaden in combinatie met paté en daarop dat kleine toefje confituur, hmmm … heerlijk!
Ik raad zeker niet aan om dit elke dag te eten, want het blijft tenslotte fruit en bevat dus fructose, maar de hoeveelheid is niet te vergelijken met de high fructose cornsyrup oftewel de fructosesiroop die de grote leveranciers overal instoppen.
Echt fruit bevat ook fructose, maar met de uitzondering van vruchtensappen, bevat fruit ook veel van nature aanwezige vezels.
In de gewichtsverliesfase zou ik durven aanraden om alle fruit te vermijden, met uitzondering van hier en daar een paar aardbeien (als het aardbeiseizoen is).
check het artikel Keto Food, wat kan ik eten en download de gratis kleurlijsten
Koolhydraatarme abrikozen confituur
Ingrediënten
- 300 gram abrikozen
- 60 ml water
- 1 el citroensap (of 1/4 tlp citroenzuur)
- 2 el Sukrin Melis of Steviala Frost
Bereiding
- Ontpit de abrikozen en snijd in kleine stukjes en overgiet met het waterLaat dit +/- 30 minuten staan
- Doe ze met het water in de pan en breng aan de kook
- Voeg de zoetstof bij, meng goed en draai het vuur lager
- Voeg het citroensap bij en roer omAls je citroenzuur gebruikt, dan voeg je dit pas op het einde toe
- Laat +/- 15 minuutjes pruttelen tot alles is ingekookt.Roer regelmatig en laat de pan niet zomaar op het vuur staan want het kan snel aanbranden.
- Doe de confituur in een met heet water omgespoelde pot, draai het deksel er op en zet omgekeerd tot de confituur volledig is afgekoeld.Als je een vacuümmachine hebt, kan je confituur zonder deksel laten afkoelen in de bokaal en nadien vacuüm trekken.