Koolhydraatarm Vispannetje met Scampi & Pompoen

Keto vispannetje pompoen en courgette zalm dorade schelvis zeewolf scampi champignonroomsaus geraspte kaas

Keto Vis Diner uit de oven

In dit overheerlijk vispannetje gebruikte ik een mengeling van 4 vissoorten en super lekkere Black Tiger Scampi.

Ik lust bijna elke vis graag, maar heb er toch altijd graag een stukje zalm bij.

Een vispannetje is dus ideaal om iedereen te plezieren, want je kan er voor elk gezinslid een stukje van zijn of haar favoriete vis indoen.

Je kan ook kiezen om maar 1 of 2 vissoorten te gebruiken en je kan de scampi vervangen door garnaaltjes. Ook heel lekker.

Ook dit is zo een gerechtje dat je heel snel op tafel tovert en waar je echt weinig werk (en afwas) aan hebt.

Je maakt slechts één pan vuil en je serveert deze vispannetjes in het ovenschaaltje, dus ook geen borden die vuilgemaakt worden.

Vis, vooral vette vis is een belangrijke bron van omega-3 vetzuren DHA en EPA. We hebben ze nodig voor het goed functioneren van ons brein, voor de soepelheid van onze celmembranen, enz…  Dat is ook waarom het zo belangrijk is om minimum 2 x per week ‘voedsel uit de zee‘ te eten.

Terwijl dit gerechtje in de oven staat, heb je misschien tijd om er wat meer over te lezen in Vet, voedsel voor ons brein , Gezonde vetten en De Strijd tussen Omega-3 en Omega-6

Zo ga je te werk

Stap 1 – de heerlijk roomsaus met champignons

Borstel de champignons en snijd in 4
Versnipper de ui en plet de knoflook
Verhit de ghee in de pan en stoof aan
Blus met de Noilly Prat (of droge witte wijn), azijn, voeg look en visfond toe en laat even inkoken zodat de alcohol verdampt.
Voeg de kruiden en de room toe, laat inkoken tot sausdikte en strooi er dan de peterselie bij.

Keto vispannetje voorbereiding champignonsaus
Keto vispannetje champignonroomsaus
Stap 2 – de vis en de groenten

Spoel de vis, dep goed droog en verdeel in porties. Pel de scampi.
Kruid met peper, zout en cajun.
Schil de pompoen, snijd middendoor en verwijder de pitten.
Snijd in blokjes van 1,5 cm.
Was de courgette, snijd in de lengte in 4, verwijder de zaadkern en snijd in blokjes.
De groenten gaan straks rauw in het ovenschaaltje, dus snijd ze niet te groot. Het is zeker niet nodig om ze eerst aan te stoven, want anders krijg je puree in je vispannetje.
Kies voor verse vis van goede kwaliteit en wilde Black Tiger Scampi uit de viswinkel! Verse vis ruikt naar de zee !

Keto vispannetje dorade zalm schelvis zeewolf
Keto vispannetje black tiger scampi diepvries
Stap 3 – de vispannetjes samenstellen

Verdeel de pompoen en courgette over de schaaltjes.
Leg er de stukjes vis bovenop en steek er de scampi tussen.
Verdeel er de champignonroomsaus over strooi er tot slot de geraspte kaas over.

Keto vispannetje met scampi bereiding stappen
Stap 4 – in de oven garen en gratineren

Schuif de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven en bak +/- 12 à 15 minuten op 200°C.
Zet de oven op grillstand en gratineer de vispannetjes +/- 3 à 5 minuten, tot de kaas goud-bruin kleurt.

Keto vispannetje pompoen en courgette zalm dorade schelvis zeewolf scampi champignon roomsaus
Serveren

Haal de vispannetjes uit de oven, strooi er nog wat verse peterselie over en serveer!
Dit gerechtje is zo rijkelijk en bevat alles wat je nodig hebt voor een compleet Keto Diner!

Probeer het zeker eens uit en vergeet niet het niet te pinnen, want dit ga je vast vaker willen maken. 😉
Smakelijk!

Keto vispannetje met pompoen courgette zalm dorade schelvis zeewolf scampi champignonroomsaus geraspte kaas gegratineerd



Keto Gegratineerd Vispannetje met Scampi en Pompoen

Zalm, dorade, zeewolf, schelvis en wilde black tiger scampi met pompoen en courgette in een romige champignonsaus au gratin
Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
materiaal
  • pan + ovenschaaltjes

Ingrediënten

  • 200 gram dorade filet
  • 200 gram schelvis
  • 200 gram zalm
  • 200 gram zeewolf
  • 12 Black Tiger Scampi
  • 150 gram champignons
  • 600 gram pompoen (ronde oranje - in blokjes)
  • 150 gram courgette (in blokjes)
  • 1/4 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml Noilly Prat (of droge witte wijn)
  • 150 ml visfond
  • 2 el witte wijnazijn
  • 500 ml room
  • 150 gram geraspte kaas (Ardenner of emmental naar keuze)
  • 3 el ghee
  • 1 tlp marjolein
  • 1/2 tlp dille
  • 1/4 tlp groene curry (pit en pit)
  • 1/2 tlp cajun kruidenmengeling (pit en pit)
  • 2 el verse peterselie
  • 2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • flink wat witte peper van de molen

Bereiding

de voorbereiding en champignonsaus
  • Verwijder de schil van de pompoen en snijd in blokje van +/- 1,5 op 1,5 cm
  • Was de courgette, snijd in de lengte in 4, verwijder de zaden en snijd in blokjes
  • Borstel de champignons en snijd in 4
  • Versnipper de ui en knoflook
  • Verhit de vetstof in pan en bak er de champignons met de ui kort in aan
  • Voeg de Noilly Prat (of droge witte wijn), de azijn en de fond aan toe
  • Voeg er de look bij en laat een beetje inkoken
  • Voeg er de room aan toe (maar hou een beetje over voor later) en kruid met peper en zout, marjolein, dille en groene curry
  • Laat inkoken tot een dikke roomsaus, strooi er dan de peterselie bij en zet het vuur uit
Vispannetje samenstellen en garen
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verdeel de pompoen en de courgette in 4 ovenschaaltjes
  • Spoel de vis en dep goed droog
  • Snijd de vis in stukjes en pel de scampi
  • Kruid met peper, zout en strooi er de cajunkruiden over
  • Verdeel de stukje vis over de ovenschaaltjes en steek in elk schaaltje 3 scampi tussen de vis
  • Verdeel vervolgens de saus over de vispannetjes en strooi er de geraspte kaas over
  • Giet in elk schaaltje nog een beetje van de resterende room en schuif in de voorverwarmde oven
  • Bak +/- 12 à 15 min en zet dan de grill aan en de temperatuur wat hoger zodat de kaas kan gratineren en je een mooi korstje krijgt (+/- 3 à 5 min)
  • Haal uit de oven, werk af met verse peterselie en serveer

Notities

Dit is ruim voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht/diner
Afhankelijk van je macro's kan je wat minder vis nemen of de scampi weglaten of vervangen door verse grijze garnaaltjes
Nutrition Facts
Keto Gegratineerd Vispannetje met Scampi en Pompoen
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 953.5 Calories from Fat 688
% Daily Value*
Fat 76.4g118%
Saturated Fat 45g281%
Cholesterol 368.9mg123%
Sodium 1822.9mg79%
Potassium 1580mg45%
Total Carbs 18.3g6%
Fiber 2g8%
Sugar 6.7g7%
Protein 49.5g99%
Vitamin A 15667.8IU313%
Vitamin C 25.6mg31%
Calcium 443.9mg44%
Iron 3.4mg19%
Net Carbs 16.3g
Total Carbs - sugaralcohol 18.3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven