Kokos sandwichbrood
Keto kokosboter brood - koolhydraatarm & glutenvrij
Print recept
Pin recept
bakken, brood, ontbijt
porties 12 sneetjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Ingrediënten
- 5 eieren
- 280 ml kokosboter (geen olie)
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 1 el appelciderazijn (ACV)
- 1/2 tlp wijnsteenzuur (cream of tartar)
- 1 tlp baksoda
- 4 tlp kokosbloem (kokosmeel)
- 50 gram blond lijnzaad (gemalen)
- 1/2 tlp zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°CVet een bakvorm in met een beetje kokosolie.
- Smelt de kokosolie en kokosboter (santen) op een laag vuurtje en zet apart.
- Klop de eieren los met de appelazijn en voeg dit bij de gesmolten kokosboter en olie.
- Meng de droge ingrediënten in een aparte kom goed door elkaar en voeg ze bij het natte deeg.
- Giet in de ingevette bakvorm en bak gedurende 35 à 40 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm.
- Verwijder het brood uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Notities
Je kan dit brood bij kamertemperatuur ongeveer 3 dagen bewaren. In de koelkast gerust een week, maar je kan het natuurlijk ook (gedeeltelijk) invriezen. Pak het brood in met vetvrij papier en bewaar in een afgesloten doos in de koelkast of in een vrieszakje in de diepvries.
Nutrition Facts
Kokos sandwichbrood
Amount Per Serving (1 sneetje)
Calories 262
Calories from Fat 207
% Daily Value*
Fat 23g35%
Saturated Fat 19g119%
Cholesterol 68mg23%
Sodium 229mg10%
Potassium 45mg1%
Total Carbs 9g3%
Fiber 6g25%
Protein 5g10%
Vitamin A 100IU2%
Calcium 10mg1%
Iron 0.3mg2%
Net Carbs 3g
Total Carbs - sugaralcohol 9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!