Koolhydraatarm brood

koolhydraat arm brood zonder psyllium
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Koolhydraatarm brood zonder psyllium vezel. Graanvrij & glutenvrij.

Heerlijk met smout of getoast met een laagje boter.

Ook super om broodkorstjes van te bakken voor de soep.

Of bak ze in olijfolie en gooi ze door een lekkere salade met mozzarella en Parmaham.




Koolhydraatarm brood zonder psyllium

Heerlijk low-car brood, zonder psyllium vezel en bovendien graanvrij & glutenvrij.
Print recept Pin recept
bakken, brood, ontbijt
porties 20 sneetjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

Droge ingrediënten
  • 50 gram sesammeel
  • 75 gram gemalen blond lijnzaad
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram eiwit proteïne poeder
  • 120 gram kokosbloem
  • 1 tbsp gedroogde oregano
  • 1 tsp baksoda
  • 2 tsp wijnsteenpoeder
  • 1 tsp zout
  • 1/4 tsp xanthaangom (optioneel)
Natte ingrediënten
  • 6 large eiwitten
  • 2 large eieren
  • 1 tbsp kokosolie
  • 500 ml heet water
  • 1 tbsp appelciderazijn (ACV)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in of bekleed de vorm met bakpapier.
  • Meng alle droge ingrediënten met uitzonder van het kokosmeel in een kom, of gebruik de keukenrobot/mixer.
  • Weeg de eiwitten en eieren af in een aparte kom. Samen zou dit +/- 320 ml moeten zijn. Klop los.
  • Breng het water aan de kook en meet 500 ml af. 
    Laat hierin de kokosolie smelten.
  • Zet de mixer aan op een lage stand of meng met de klopper het eimengsel door de droge ingrediënten. 
    Voeg onmiddellijk nadien het hete water toe en mix goed. 
  • Voeg de kokosbloem geleidelijk toe aan het mengsel tot je een meer deegachtige consistentie krijgt.
  • Giet het deeg in de bakvorm en bak in het midden van de oven gedurende +/- 60 minuten.
  • Haal het brood zo snel mogelijk uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Notities

Pak het in in vetvrij papier en bewaar in de koelkast.
Je kan dit brood eventueel in porties verdelen en bewaren in de diepvries.
Ik bewaar altijd de helft in de diepvries, ingepakt in vetvrij papier in een diepvrieszakje. 
Nutrition Facts
Koolhydraatarm brood zonder psyllium
Amount Per Serving (1 sneetje)
Calories 111 Calories from Fat 54
% Daily Value*
Fat 6g9%
Saturated Fat 1g6%
Trans Fat 999g
Polyunsaturated Fat 999g
Monounsaturated Fat 999g
Cholesterol 21mg7%
Sodium 206mg9%
Potassium 76mg2%
Total Carbs 6g2%
Fiber 4g17%
Sugar 999g1110%
Protein 7g14%
Vitamin A 35IU1%
Vitamin C 824.2mg999%
Calcium 8mg1%
Iron 0.2mg1%
Net Carbs 2g
Total Carbs - sugaralcohol 6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top