Super eenvoudig recept voor heerlijke koolhydraatarme kokosboter wafels.
Dit is één van de snelste wafelreceptjes. Lekker als ontbijt, bij de koffie of voor de kids om mee te nemen naar school.
Het recept is gebaseerd op de kokospannenkoeken. Het deeg voor de pannenkoeken was nogal dik en werd ook dikker naarmate het langer bleef staan toen ik aan het bakken was.
Dat bracht me op het idee om er eens wafels proberen van te maken. En ja hoor, perfect beslag voor wafels!
Probeer het uit en je zal zien dat het niet alleen heel makkelijk is, maar ook nog eens overheerlijk!
Je kan ze serveren met wat ‘ongezoete’ slagroom, een bolletje keto vanille roomijs, koolhydraatarme chocoladesaus of karamelsaus of wat extra zoetstof in poedervorm zoals Swerve confectioners,
Sukrin Melis of Steviala frost poedersuiker. Ook lekker met de Steviala Sweet Bee of Sweet Maple suikervrij siroop.
Maak ze eens klaar voor vrienden die op bezoek komen of een verjaardagsfeestje. Gegarandeerd succes en ze zullen niet eens weten dat het low-carb wafels zijn.
Kokosboter wafels
Ingrediënten
- 8 el kokosboter (geen olie)
- 4 el kokosolie
- 6 grote eieren
- 1,5 tlp bakpoeder
- 1 el psyllium husk (vlozaadvezel)
- 1/2 tlp konjac flour (of 1 el psyllium husk poeder)
- 1 el Swerve (of erythritol)
- 1 tlp vanille extract
Bereiding
Bereiding
- Wafelmaker voorverwarmen op medium. Houd 2 el kokosolie apart om in te vetten.
- Smelt de kokosboter met 2 eetlepels van de kokosolie op een laag vuurtje en laat even afkoelen.
- Giet in de blender en voeg de overige ingrediënten toe. Mix tot een gladde massa.
- Schep een lepel van het deeg in de wafelmaker en bak de wafels lekker zacht of knapperig, hoe jij ze het liefst wil.
- Werk eventueel af met 'ongezoete' slagroom, een paar frambozen en heerlijke zelfgemaakte koolhydraatarme karamelsaus of de Sweet Bee van Steviala.