Keto kokospudding
Zuivelvrije, koolhydraatarme, en suikervrije kokos- vanillepudding met witte chocolade
Wat wil je nog meer?
Een heerlijke vanillepudding, laag in koolhydraten, zonder suiker, zonder zuivel en met gesmolten witte chocolade …
Komt het water je al in de mond?
Maar euh? Suikervrij zeg je?
Ja, want hij is gezoet met erythritol.
En zuivelvrij? Wat met die witte chocolade dan?
Zit daar dan geen melk in?Neen, want ik gebruikte de Vegan White Chocolate met macadamia noten van Okono.
Deze heerlijke witte chocolade is gemaakt met kokosmelkpoeder, en dus perfect zuivelvrij. Bovendien is hij ook gezoet erythritol, dus ook suikervrij.
Hebben jullie hem nog niet geproefd? Zeker doen!
Trouwens, alle chocolade variëteiten van Okono zijn lekker. Je kan zelfs een box met alle smaken bestellen.
En als je niet zo’n liefhebber bent van witte chocolade, dan heb ik ook nog een recept voor Zuivelvrije Keto Chocolade Kokospudding met donkere chocolade.
Deze is gemaakt met de Dark Chocolate Cacao nibs van Okono, eveneens met kokosmelkpoeder, dus eveneens zuivelvrij! 🙂
Waarom zuivelvrij? Daar lees je alvast wat meer over in het basisrecept voor de Keto Zuivelvrije Kokos Vanillepudding.
Daar is dit recept daar dus gewoon een variatie van.
Moet het niet zuivelvrij zijn, maar wil je toch een koolhydraatarme en suikervrije pudding maken? Probeer dan zeker de Keto Vanille Roompudding en al zijn variaties.
Ook met deze pudding kan je alle kanten uit.
Je kan hem gewoon zo eten, maar je kan hem ook gebruiken als zuivelvrije vulling voor je ketotaart of andere keto baksel. Zoals de Keto Soezen, waar ik een eerder een heel leuk Kerst Dessert mee maakte.
Zoek je een niet-zuivelvrije vulling voor je taart? Dan kan je de Keto Patisserie Crème gebruiken.
Wil je deze zuivelvrije witte chocolade kokospudding proberen?
Zo ga je te werk :
De Keto Zuivelvrije Kokos- Vanillepudding
Daar start je mee.
Je verwarmt de kokosroom met de zoetstof en klopt de eidooiers luchtig.
Dan temper je de eidooiers en vervolgens giet je die terug bij de kokosroom.
Bindt met een beetje xanthaangom, haal van het vuur en roer er het vanille-extract onder.
Je vindt het recept hier.


Voor de Witte Chocolade kokospudding variatie
Voeg de in stukjes gebroken witte chocolade toe en laat smelten in de warme kokosroom terwijl je blijft roeren. Easy peasy! 😉


Doe in schaaltjes en laat afkoelen.
Werk af met kokosflakes, gehakte macadamia noten en wat extra stukjes witte chocolade.
Klaar!
Zo eenvoudig en zoooooo lekker.
Maak er je eigen versie van en maak ook zeker ook eens de donkere chocolade kokospudding.
Ik maakte met beide een dessertcombinatie die je zeker ook kan serveren als afsluiter van je feestdiner.




Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto Zuivelvrije Witte Chocolade Kokospudding
materiaal
- pan en garde of keukenmixer (klopper)
- puddingschaaltjes of kommetjes
Ingrediënten
- 800 ml kokosroom/kokosmelk (Dr. Goerg of andere, maar dan enkel de room gebruiken en niet het water)
- 6 eidooiers
- 120 gram erythritol (Sukrin of andere)
- 1/2 tlp xanthaangom
- 1 tlp vanille extract
- 150 gram Okono Vegan White met macadamia (waarvan 6 stukjes voor de afwerking)
afwerking - optioneel
- 6 stukjes Okono Vegan White met macadamia
- kokosflakes
- enkele gehakte macadamia noten
Bereiding
- Meng de kokosroom/melk met de zoetstof in een ruime kom. Zet op laag vuur en laat zachtjes aan de kook komen, maar niet doorkoken.(Je wil dat het net borrelt en niet opkookt zoals met gewone room)
- Klop ondertussen de eidooiers tot een luchtige massa
- Haal de kokosroom van het vuur en laat even afkoelen tot het niet meer borrelt
- Voeg een kleine pollepel van de hete kokosroom bij de eitjes terwijl je met garde voortdurend blijft roeren zodat je eitjes niet stollen
- Giet nu het eimengsel volledig in de pan met de kokosroom en zet terug op laag vuur
- Klop met een garde terwijl je er de xanthaangom in strooitTip : gebruik een leeg kruidenpotje met strooideksel voor de xanthaangom
- Laat enkele minuutjes indikken, haal van het vuur en roer er het vanille-extract onder
- Breek de witte chocolade in stukjes en laat smelten in de kokospudding terwijl je af en toe eens doorroert
- Verdeel in 12 potjes en laat eerst voldoende afkoelen alvorens je ze in de koelkast plaatst.Daar blijft deze pudding zo'n 4 à 5 dagen houdbaar
- Werk net voor het serveren af met een wat kokosflakes (of rasp) enkele gehakte macadamianoten en een beetje witte chocoladestukjesSmakelijk!