Keto kokospudding
Zuivelvrije, koolhydraatarme, en suikervrije kokos- vanillepudding met pure chocolade
Wat wil je nog meer?
Een heerlijke vanillepudding, laag in koolhydraten, zonder suiker, zonder zuivel maar wel met lekkere chocolade …
Komt het water je al in de mond?
Suikervrij en zuivelvrij?
Ja, want hij is gezoet met erythritol en gemaakt met kokosmelk/ kokosroom en de Dark Chocolate met Cacao nibs van Okono.
Je zou hem zelfs met de Vegan Milk Chocolate van Okono kunnen maken, want die is met kokosmelkpoeder gemaakt, dus perfect zuivelvrij.
Hebben jullie hem nog niet geproefd? Zeker doen!
Trouwens, alle chocolade variëteiten van Okono zijn lekker. Je kan zelfs een box met alle smaken bestellen.
Waarom zuivelvrij? Daar lees je alvast wat meer over in het basisrecept voor de Keto Zuivelvrije Kokos Vanillepudding.
Dit recept is daar een variatie op, net zoals Keto Witte Chocolade Kokospudding.
Maar deze is gemaakt met donkere chocolade en afgewerkt met kokosflakes, geraspte chocolade en extra stukjes chocolade en cacao nibs.
Moet het niet zuivelvrij zijn, maar wil je toch een koolhydraatarme en suikervrije pudding maken? Probeer dan zeker de Keto Vanille Roompudding en de Keto Chocolade Roompudding en al hun variaties.
Ook met de chocolade versie kan je alle kanten uit.
Je kan hem uiteraard gewoon zo eten, maar je kan hem ook gebruiken als zuivelvrije vulling voor je ketotaart of andere keto baksel.
Het moet niet altijd gewoon witte vanillepudding zijn.
Vul bijvoorbeeld de keto soezen eens met een chocoladepudding en verras je gasten.
Van de Keto Soezen maakte ik trouwens een heuse Soezen Kerstboom en daar zitten zowel vanillesoezen als chocoladesoezen in. Ze zijn wel allemaal gevuld met de vanille versie, nl. de Keto Patisserie Crème, maar ik krijg alweer ideeën om ze eens met de Keto chocolade pudding te vullen.
Wil je deze zuivelvrije chocolade kokospudding proberen?
Zo ga je te werk :
De Keto Zuivelvrije Kokos- Vanillepudding
Daar start je mee. Net zoals bij de variatie met witte chocolade.
Je verwarmt de kokosroom met de zoetstof en klopt de eidooiers luchtig.
Dan temper je de eidooiers en vervolgens giet je die terug bij de kokosroom.
Bindt met een beetje xanthaangom, haal van het vuur en roer er het vanille-extract onder.
Je vindt het recept hier.


Voor de Pure Chocolade kokospudding variatie
Voeg de in stukjes gebroken chocolade toe en laat smelten in de warme kokosroom terwijl je blijft roeren. Easy peasy! 😉


Doe in schaaltjes en laat afkoelen.
Werk af met kokosflakes, wat geraspte chocolade en chocolade stukjes en wat extra cacao nibs.
Klaar!


Zo eenvoudig en zoooooo lekker.
Maak er je eigen versie van en maak ook zeker ook eens de witte chocolade kokospudding.
Ik maakte met beide een dessertcombinatie die je zeker ook kan serveren als afsluiter van je feestdiner.




Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto Zuivelvrije Chocolade Kokospudding
materiaal
- pan en garde of keukenmixer (klopper)
- puddingschaaltjes of kommetjes
Ingrediënten
- 800 ml kokosroom/kokosmelk (Dr. Goerg of andere, maar dan enkel de room gebruiken en niet het water)
- 6 eidooiers
- 120 gram erythritol (Sukrin of andere)
- 1/2 tlp xanthaangom
- 1 tlp vanille extract
- 150 gram Okono Dark Chocolate Cacao nibs (bewaar enkele stukjes voor de afwerking )
afwerking - optioneel
- 6 stukjes Okono Dark Chocolate Cacao nibs
- kokosflakes
- cacao nibs
Bereiding
- Meng de kokosroom/melk met de zoetstof in een ruime kom. Zet op laag vuur en laat zachtjes aan de kook komen, maar niet doorkoken.(Je wil dat het net borrelt en niet opkookt zoals met gewone room)
- Klop ondertussen de eidooiers tot een luchtige massa
- Haal de kokosroom van het vuur en laat even afkoelen tot het niet meer borrelt
- Voeg een kleine pollepel van de hete kokosroom bij de eitjes terwijl je met garde voortdurend blijft roeren zodat je eitjes niet stollen
- Giet nu het eimengsel volledig in de pan met de kokosroom en zet terug op laag vuur
- Klop met een garde terwijl je er de xanthaangom in strooitTip : gebruik een leeg kruidenpotje met strooideksel voor de xanthaangom
- Laat enkele minuutjes indikken, haal van het vuur en roer er het vanille-extract onder
- Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de kokospudding terwijl je af en toe eens doorroert
- Verdeel in 12 potjes en laat eerst voldoende afkoelen alvorens je ze in de koelkast plaatst.Daar blijft deze pudding zo'n 4 à 5 dagen houdbaar
- Werk net voor het serveren af met wat kokosflakes en cacao nibs en rasp er tot slot de resterende chocolade overSmakelijk!