Keto Zarzuela!
Een koolhydraatarme versie van de Authenthieke Spaanse Vissoep.
In dit gerecht worden zowel vis als schelp- en schaaldieren verwerkt.
Dit is wat ze noemen een echte maaltijdsoep!
Je kan ze eten als lunch, maar het is ook een perfect hoofdgerecht.
Ik gebruikte een combinatie van hondshaai (zeepaling), lotte en zeebaars met scampi en uiteraard lekkere mosseltjes.
Hondshaai behoort tot de kraakbeenvissen en heeft slechts 1 graat.
En alhoewel lotte (staartvis/zeeduivel) daar niet toe behoort, gebruik je alleen de staart en die heeft ook maar 1 dikke graat.
Dat maakt dat je ze makkelijk in een soep kan verwerken zonder dat je tijdens het eten de graten van tussen je tanden moeten halen.
In een stuk gebakken vis stoort het mij minder, maar in soep wil ik toch liever geen graten tegenkomen.
Bij de zeebaars koos ik voor stuk filet, maar je kan uiteraard ook andere vissoorten gebruiken.
Kies dan zeker voor stevige, vaste vis.
De lekkere scampi en mosselen maken deze vissoep echt af.
Serveer met Keto brood / toast om de soep op te soppen.
Het vetgehalte in deze soep is wel lager dan wat je normaal bij een keto maaltijd zou verwachten, maar dat kan je perfect aanvullen door wat heerlijke roomboter of olijfolie op je Keto brood te smeren.
Lekker met een Keto Pistolet, een sneetje Keto carré brood of met de Keto Proteïne lookbroodjes.

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Zarzuela
Ingrediënten
- 400 gram mosselen
- 8 scampi
- 200 gram Hondshaai (zeepaling)
- 200 gram Zeebaars
- 200 gram Lotte (of zeewolf)
- of een mengeling van vaste vis naar keuze
- 3 el ghee (of olijfolie )
- 200 ml visbouillon (of kip)
- 2 el witte wijnazijn (of ACV)
- 50 ml witte wijn (of extra bouillon)
- 1 kleine ui
- 1/2 aubergine (zaden verwijderd)
- 1/2 courgette (zaden verwijderd)
- 1 rode paprika (zaadlijsten verwijderd)
- 2 grote tomaten (of 3 kleine - ontvelt en ontpit)
- 1 tlp harissapasta (of 1 el tomatenpuree)
- 1 teentje knoflook
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- gemengde peper van de molen
- 1 tlp groene currypoeder (of gewoon currypoeder)
- 1 tlp marjolein/majoraan (of oregano)
- 1 tlp boterkruiden (of extra peterselie)
- 1/8 tlp laurierpoeder (of 2 laurierblad)
- 1 busseltje platte peterselie
- 2 el olijfolie
- 1 tlp citroensap (optioneel)
Bereiding
voorbereiding
- Was de groenten, pel de ui en snijd in stukjes, plet de knoflook en hak fijn
- Verwijder de zaden / pitten uit de tomaten, paprika, courgette en aubergine en snijd alles in grove stukken.
- Meng de (droge) kruiden in potje
- Zet een grote pot (wok) op het vuur en verhit hierin de vetstof
- Voeg ui en groenten toe en bak even aan
- Voeg vervolgens knoflook, de helft van het kruidenmengsel en harissapasta of tomatenpuree toe en laat even meebakken
- Blus met de witte wijnazijn en wijn en voeg vervolgens de bouillon toe
- Zet een deksel op de pan en laat +/- 25 min stoven
- Spoel de vis onder koud stromend water, dep droog en snijd hem in grote stukken
- Was de mosseltjes en verwijder onzuiverheden
- De scampi kan je naar keuze pellen of zo in de pan bijvoegen
- Haal het deksel van de pan, voeg de verse peterselie toe en roer om
- Leg eerst de vis in de pan bij de groenten, strooi er nog wat van de kruiden over en laat +/- 5 minuten garen (afhankelijk van hoe groot je hem gesneden hebt)
- Voeg de mosselen en scampi toe en kruid bij naar eigen smaak
- Laat vervolgens nog +/- 8 min verder garen tot de mosseltjes mooi open zijn gegaan
- Sprenkel er de olijfolie en eventueel een beetje citroensap over en serveer met een lekker stukje Keto brood/toast zoals bijvoorbeeld het Keto Proteïne lookbrood en smeer het in met olijfolie of roomboter.Heerlijk om alle soep/saus mee op te soppen
Lust je graag vis? Probeer dan zeker ook de andere visreceptjes op de site eens uit.
- Keto Thaise Viscurry
- Keto Aspergi met visragout à la hollandaise
- Keto Roggevleugel met lauwwarme tomatensalsa en kappertjes
- Keto Zalm met Spinazie en Tomaat in Toscaanse Roomsaus
- Keto Kabeljauw met Salsa Verde en geplette pompoen
- Keto Schelvis- Spekrolletjes in gegrilde Paprika bootjes
- Keto Pladijsfilet met kruidenkaas, spek en asperges
- Keto Zalmbonbon en gebakken wilde zalm
- Keto Bakplaat Zalm met groene groentjes
- Keto Lotte met asperges en paprikaroom
- Keto Visparmentier met bloemkool
- Keto Zarzuela – vissoep
en voor de kleine (en grote) kinderen: