Keto Zarzuela – Koolhydraatarme Spaanse vissoep

Keto Zarzuela Koolhydraatarm visstoofpotje vissoep met vis en zeevruchten

Keto Zarzuela!

Een koolhydraatarme versie van de Authenthieke Spaanse Vissoep.

In dit gerecht worden zowel vis als schelp- en schaaldieren verwerkt.

Dit is wat ze noemen een echte maaltijdsoep!

Je kan ze eten als lunch, maar het is ook een perfect hoofdgerecht.

Ik gebruikte een combinatie van hondshaai (zeepaling), lotte en zeebaars met scampi en uiteraard lekkere mosseltjes.

Hondshaai behoort tot de kraakbeenvissen en heeft slechts 1 graat.
En alhoewel lotte (staartvis/zeeduivel) daar niet toe behoort, gebruik je alleen de staart en die heeft ook maar 1 dikke graat.

Dat maakt dat je ze makkelijk in een soep kan verwerken zonder dat je tijdens het eten de graten van tussen je tanden moeten halen.

In een stuk gebakken vis stoort het mij minder, maar in soep wil ik toch liever geen graten tegenkomen.

Bij de zeebaars koos ik voor stuk filet, maar je kan uiteraard ook andere vissoorten gebruiken.

Kies dan zeker voor stevige, vaste vis.

De lekkere scampi en mosselen maken deze vissoep echt af.

Serveer met Keto brood / toast om de soep op te soppen.

Het vetgehalte in deze soep is wel lager dan wat je normaal bij een keto maaltijd zou verwachten, maar dat kan je perfect aanvullen door wat heerlijke roomboter of olijfolie op je Keto brood te smeren.

Lekker met een Keto Pistolet,  een sneetje Keto carré brood of met de Keto Proteïne lookbroodjes.

Keto Zarzuela Koolhydraatarm visstoofpotje met vis en zeevruchten

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Zarzuela

Koolhydraatarme vissoep / visstoofpotje met mosseltjes, scampi, zeepaling, zeebaars, lotte en zuiderse groenten
Print recept Pin recept
hoofdgerecht, lunch, Soep
porties 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram mosselen
  • 8 scampi
  • 200 gram Hondshaai (zeepaling)
  • 200 gram Zeebaars
  • 200 gram Lotte (of zeewolf)
  • of een mengeling van vaste vis naar keuze
  • 3 el ghee (of olijfolie )
  • 200 ml visbouillon (of kip)
  • 2 el witte wijnazijn (of ACV)
  • 50 ml witte wijn (of extra bouillon)
  • 1 kleine ui
  • 1/2 aubergine (zaden verwijderd)
  • 1/2 courgette (zaden verwijderd)
  • 1 rode paprika (zaadlijsten verwijderd)
  • 2 grote tomaten (of 3 kleine - ontvelt en ontpit)
  • 1 tlp harissapasta (of 1 el tomatenpuree)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • gemengde peper van de molen
  • 1 tlp groene currypoeder (of gewoon currypoeder)
  • 1 tlp marjolein/majoraan (of oregano)
  • 1 tlp boterkruiden (of extra peterselie)
  • 1/8 tlp laurierpoeder (of 2 laurierblad)
  • 1 busseltje platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 tlp citroensap (optioneel)

Bereiding

voorbereiding
  • Was de groenten, pel de ui en snijd in stukjes, plet de knoflook en hak fijn
  • Verwijder de zaden / pitten uit de tomaten, paprika, courgette en aubergine en snijd alles in grove stukken.
  • Meng de (droge) kruiden in potje
  • Zet een grote pot (wok) op het vuur en verhit hierin de vetstof
  • Voeg ui en groenten toe en bak even aan
  • Voeg vervolgens knoflook, de helft van het kruidenmengsel en harissapasta of tomatenpuree toe en laat even meebakken
  • Blus met de witte wijnazijn en wijn en voeg vervolgens de bouillon toe
  • Zet een deksel op de pan en laat +/- 25 min stoven
  • Spoel de vis onder koud stromend water, dep droog en snijd hem in grote stukken
  • Was de mosseltjes en verwijder onzuiverheden
  • De scampi kan je naar keuze pellen of zo in de pan bijvoegen
  • Haal het deksel van de pan, voeg de verse peterselie toe en roer om
  • Leg eerst de vis in de pan bij de groenten, strooi er nog wat van de kruiden over en laat +/- 5 minuten garen (afhankelijk van hoe groot je hem gesneden hebt)
  • Voeg de mosselen en scampi toe en kruid bij naar eigen smaak
  • Laat vervolgens nog +/- 8 min verder garen tot de mosseltjes mooi open zijn gegaan
  • Sprenkel er de olijfolie en eventueel een beetje citroensap over en serveer met een lekker stukje Keto brood/toast zoals bijvoorbeeld het Keto Proteïne lookbrood en smeer het in met olijfolie of roomboter.
    Heerlijk om alle soep/saus mee op te soppen

Nutrition Facts
Keto Zarzuela
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 474 Calories from Fat 248
% Daily Value*
Fat 27.6g42%
Saturated Fat 9.9g62%
Cholesterol 153.1mg51%
Sodium 924.4mg40%
Potassium 999mg29%
Total Carbs 11.7g4%
Fiber 3.7g15%
Sugar 5.8g6%
Protein 41.9g84%
Vitamin A 3167.8IU63%
Vitamin C 54.7mg66%
Calcium 78.9mg8%
Iron 3.5mg19%
Net Carbs 8g
Total Carbs - sugaralcohol 11.7g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top