Koolhydraatarme super zadenbroodjes of één groot brood.
Graanvrij en glutenvrij !
Veel eenvoudiger dan dit ga je niet vinden.
Geen eiwitten opkloppen en voorzichtig mengen, geen speciale technieken, gewoon alles bij mekaar, even geduld en bakken maar!
Ik heb van dit recept al een groot brood gemaakt en ook dat lukt prima! Je hebt zelfs geen bakvorm nodig.

Je hebt wel wat verschillende ingrediënten nodig, maar je hebt er absoluut geen werk aan.
Tip!
Vervang de pompoenpitten eens door zonnebloempitten of wat ik ook soms doe is de helft pompoenpitten en de helft gehakte walnoten.
En wat past er beter bij een lekkere kaasschotel dan een koolhydraatarm notenbrood! Zoals een ovenmolletje, maar dan zonder de rozijnen 😉
Meestal maak ik er kleine broodjes van. Dat maakt het eenvoudiger om ze in te vriezer. Maak je een groot brood, snijd het dan als het nog lauw is en verpak de sneetjes individueel in vetvrij papier en dan in een diepvrieszakje in de vriezer. Je kan ze ook prima enkele dagen in de koelkast bewaren.
Maak ze niet te groot want ze ‘rijzen’ enorm tijdens het bakken.

dit recept is een aangepaste versie van een recept dat ik destijds online vond via het youtube kanaal van the Keto King (a.k.a the Banting Boss)
Keto zadenbrood(jes)
Ingrediënten
- 60 gram psyllium husk
- 40 gram chiazaad
- 20 gram pompoenpitten (of extra zonnebloempitten)
- 20 gram zonnebloempitten (of extra pompoenpitten)
- 20 gram walnoten (verkruimeld / optioneel)
- 40 gram hennepzaad (gepeld)
- 15 gram sesammeel (Sukrin)
- 1/2 tlp baking soda (natriumbicarbonaat)
- 1 tlp wijnsteenpoeder (cream of tartar)
- 1/4 tlp zout
- 3 el kokosolie (gesmolten)
- 300 ml eiwit
- 120 ml water
Bereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Smelt de kokosolie (eventueel in de opwarmende oven).
- Meng alle droge ingrediënten in een kom.
- Klop in een aparte kom de eiwitten een beetje los met een vork.
- Voeg de gesmolten kokosolie bij de droge ingrediënten en meng goed.
- Voeg nu de eiwitten en het water bij en meng opnieuw
- Laat het geheel 15 minuten rusten tot het stevige massa wordt.
Het brood(jes) vormgeven en bakken
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of indien je kiest voor een bakvorm, plaats er een bakpapier in.
- Maak één groot brood of vorm 12 kleine bolletjes.
- Schuif in de oven en bak gedurende +/- 70 minuten voor een groot brood en +/- 55 à 60 minuten voor kleine broodjes.
- Je kan het brood even laten afkoelen op de bakplaat, maar als je een vorm gebruikt haal je het best zo snel mogelijk uit de vorm.