Keto Zaden Brood uit de broodbakmachine

Keto koolhydraatarm graanvrij glutenvrij notenvrij zadenbrood broodbakmachine brood gesneden

Koolhydraatarm zadenbrood uit broodbakmachine.

 Lekker, luchtig, graanvrij, glutenvrij en notenvrij Keto Brood

Waarom moeilijk doen als makkelijk ook gaat?

We hebben het allemaal zo druk en ook hier gaat het er soms hectisch aan toe.

Ik had nog een oude broodbakmachine staan. T.t.z. een heel oude 🙈, waar ik zo’n 12 jaar geleden zelf mijn brood in bakte. Dat was toen glutenvrij brood of speltbrood.

Nadien schakelde ik over op een koolhydraatarm en niet veel later op het keto dieet.

Brood bakken was in eerste instantie niet meer aan de orde, dus verhuisde mijn broodbakmachine naar mijn moeder en later naar mijn schoonzus.

Ik volgde al een tijdje de keto levensstijl vooraleer de eerste koolhydraatarme broodrecepten op het internet verschenen.

Niet dat ik brood toen miste en het is ook niet de bedoeling om je oude broodgewoonte te vervangen door een nieuwe keto versie, maar het is soms wel heel handig als snel ontbijt of lunch.

Vooral ook om de kids mee te geven naar school.

Dus, waagde ik mij toch maar eens aan mijn eerste Keto broodjes.

Dit liep niet van een leien dakje, want toen was alles ivm met keto nog heel nieuw. Je vond hier niet de helft van de ingrediënten en ik moest alles in het buitenland bestellen.

Enkele recepten gingen ook totaal de mist in, maar na zelf verder experimenteren en proberen, had ik toch zo’n 5 à 6 verschillende receptjes die werkten.

Door de jaren heen heb ik die altijd een beetje aangepast en geprobeerd om ze te verbeteren.

Het resultaat van al deze experimenten zijn de broodreceptjes die je hier op de site vindt.

Maar als het nog eenvoudiger kan, met een broodbakmachine bijvoorbeeld, dan moest ik dat toch ook voor jullie uitproberen. 😉

Een van mijn absolute favorieten en eigenlijk ook veruit het eenvoudigste en makkelijkste recept, is dat van de Keto  Zadenbroodjes, waar je trouwens ook makkelijk een brood kan van maken.

Dit recept is hierop gebaseerd, maar dan gebakken in de broodbakmachine. Heb je geen broodbakmachine, dan kan je het recept voor de oven vinden bij de Keto Zadenbroodjes.

Afhankelijk van je broodbakmachine, heb je al dan niet de mogelijkheid om het deeg in je toestel te mengen. Zo niet, dan doe je het gewoon met de hand.

Zo ga je te werk:

De meelmix - broodmix

Het deeg maken

Voor de broodbakmachine, doe je alle droge ingrediënten in het bakblik en zet je het programma om te kneden eerst aan.
Voeg dan de eiwitten toe.
Laat even kneden/mengen en voeg vervolgens het hete water met de kokosolie toe.
Stop het kneedprogramma en strijk de bovenkant van je deeg glad met een pannenlikker.

Heeft je machine die optie niet, dan meng je het snel en makkelijk met de hand.
Doe alle droge ingrediënten in een ruime kom en meng goed door.
Voeg de eiwitten toe en meng opnieuw.
Voeg vervolgens het hete water met de kokosolie toe, meng alles heel kort, maar krachtig door en giet in het bakblik.
Wrijf de bovenkant gelijk met een pannenlikker.

Keto koolhydraatarm glutenvrij zadenbrood meelmix
Keto koolhydraatarm glutenvrij zadenbrood meelmix gemengd
Keto koolhydraatarm glutenvrij graanvrij zadenbrood eiwitten
Keto koolhydraatarm glutenvrij zadenbrood deeg
Het brood bakken

Plaats het bakblik in de broodbakmachine, sluit het deksel en kies ‘Bake Only’ (enkel bakken).
Zet de timer op 80 min en start het programma.
Haal na het beëindigen van het programma, het brood zo snel mogelijk uit de vorm uit laat afkoelen op een rooster.

Keto zadenbrood broodbakmachine
Keto koolhydraatarm graanvrij glutenvrij zadenbrood gebakken broodbakmachine
Het brood snijden en bewaren

Bewaar het brood in een broodzak op het aanrecht (tot +/- 5 dagen, maar check de versheid) of snijd in sneetjes en bewaar apart verpakt in vetvrij papier in de koelkast (tot een week) of in een diepvrieszakje in de vriezer (tot +/- 3 maanden)

Ik maak altijd meer dan één brood klaar en steek een deel in de vriezer. Makkelijk om uit te nemen voor een snelle lunch of ontbijt, want in sneetjes ontdooit het veel sneller.

Probeer het ook eens en als je geen broodbakmachine hebt, probeer dan het ovenrecept.

Dit koolhydraatarm brood is lekker en luchtig en je kan er (indien het niet notenvrij moet zijn) ook wat gehakte noten of extra kruiden naar smaak aan toevoegen.
Ik voeg er vaak wat gehakte walnoten bij of soms eens een eetlepel karwijzaad. Ook heel lekker. 😋

Keto koolhydraatarm graanvrij glutenvrij zadenbrood uit broodbakmachine gesneden

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Zadenbrood uit de broodbakmachine

Heerlijk luchtig koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij zadenbrood uit de broodbakmachine
Print recept Pin recept
bakken, brood, lunch, ontbijt
porties 18 sneetjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten

Ingrediënten

  • 60 gram psyllium husk
  • 40 gram chiazaad
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 40 gram hennepzaad (gepeld)
  • 15 gram sesammeel (Sukrin)
  • optioneel wat gehakte walnoten (laat weg voor notenvrij)
  • optioneel 1 tlp karwijzaad
  • 1 tlp baking soda (natriumbicarbonaat)
  • 2 tlp wijnsteenpoeder (cream of tartar)
  • 1/4 tlp zout
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • 300 ml eiwit
  • 120 ml heet water

Bereiding

Voorbereiding
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom
  • Klop in een aparte kom de eiwitten een beetje los met een vork
  • Doe de kokosolie in een kommetje en voeg het heet (bijna kokend) water toe en laat er de kokosolie in smelten
  • Voeg eerst de eiwitten bij de zadenmix en meng goed
  • Voeg vervolgens het heet water met de kokosolie toe en meng nog eens heel goed door
Bakken in de broodbakmachine
  • Giet het beslag in de broodbakmachine
  • Kies voor 'bake only' en zet de timer op 80 minuten
  • Haal na het beëindigen van het programma zo snel mogelijk uit de vorm en laat afkoelen op een rooster
  • Bewaren doe je best in een broodzak op het aanrecht of in vetvrij papier in sneetjes in de koelkast tot 1 week en in de vriezer tot +/- 3 maanden

Notities

De voedingswaarde is per sneetje en is berekend op een brood van 18 sneetjes
 
Nutrition Facts
Keto Zadenbrood uit de broodbakmachine
Amount Per Serving (1 sneetje)
Calories 80.6 Calories from Fat 48
% Daily Value*
Fat 5.3g8%
Saturated Fat 2.3g14%
Trans Fat 0.1g
Sodium 133.9mg6%
Potassium 139.7mg4%
Total Carbs 4.6g2%
Fiber 3.5g15%
Sugar 0.2g0%
Protein 4g8%
Vitamin A 13.4IU0%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 19.7mg2%
Iron 1mg6%
Net Carbs 1.1g
Total Carbs - sugaralcohol 4.6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven