Keto wrap - tortilla brood
Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij!Heerlijk met zalm, kaas en hesp, feta, ....
Print recept
Pin recept
bakken, brood, lunch
porties 8 wraps
Voorbereidingstijd 5 minuten minuten
Bereidingstijd 15 minuten minuten
Totale tijd 20 minuten minuten
Ingrediënten
- 170 gram roomkaas
- 3 eieren
- 3 eiwitten
- 1.5 el kokosmeel
- 40 gram geraspte Parmezaan (of andere harde kaas)
- 2 tlp psyllium husk
- snuifje zout
- 2 el ghee (of kokosolie)
Bereiding
- Doe de roomkaas en de geraspte kaas met de eieren en het zout in de blender en mix.
- Voeg psyllium husk en kokosmeel toe en mix goed mekaar
- Verhit een pan op het vuur en laat hierin de ghee smelten
- Doe een schep van het beslag op de pan en draai rond tot het is uitgespreid
- Bak tot de randjes bruin kleuren en er luchtbelletjes gevormd zijn in het midden
- Keer om en bak nog een halve minuut tot een minuut verder
- Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord of rekje
Notities
Je kan de wraps direct gebruiken of bewaar ze afgedekt in de koelkast voor de lunch van morgen.
Wil je ze invriezen, bewaar ze dan per stuk tussen vetvrij papier of leg ze op een stukje vetvrij papier en rol op.
Doe ze in een vrieszakje of luchtdichte doos en ze kunnen de vriezer in.
Nutrition Facts
Keto wrap - tortilla brood
Amount Per Serving (1 wrap)
Calories 166
Calories from Fat 126
% Daily Value*
Fat 14g22%
Saturated Fat 7g44%
Cholesterol 98mg33%
Sodium 188mg8%
Potassium 88mg3%
Total Carbs 3g1%
Fiber 1g4%
Protein 6g12%
Vitamin A 420IU8%
Calcium 86mg9%
Iron 0.4mg2%
Net Carbs 2g
Total Carbs - sugaralcohol 3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!