Keto Witte Chocolade Macadamia Boter Blondies

Keto koolhydraatarme Witte Chocolade en Macadamia boter blondies afgewerkt met suikervrij witte chocolade glazuur
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Keto Blondies met witte chocolade

Koolhydraatarme, glutenvrije cakejes met macadamia boter, macadamia meel en witte chocolade en dan nog eens afgewerkt met witte chocolade glazuur

Geen brownies dus, maar blondies!

Deze keto blondies zijn eigenlijk een lichte versie van de Keto chocolade brownies.

Omdat je ‘blondies‘ dus licht van kleur wil houden (anders zijn het geen blondies), gebruik je geen cacaopoeder en geen donkere chocolade.

In de plaats daarvan koos ik voor een suikervrije witte chocolade.

Ook geen amandelmeel dit keer.

Deze Keto Blondies zijn gemaakt met macadamianoten en macadamia boter.

En wat past daar nu beter bij dan de Vegan White Chocolade met macadamia noten van Okono?!

Eén van de beste suikervrije en ketoproof witte chocolades die je kan vinden.

Hij proeft ook echt naar witte chocolade, maar dan zonder die ton suiker en zonder andere ongewenste toevoegingen.

Wil je ook weten van ik van hun andere chocolades vind? Lees de review en probeer hem zelf.
Met de code KETOCOACHING10 krijg je bovendien een leuke korting op je bestelling. 

Probeer zeker ook de Keto Panna Cotta met witte chocolade

Keto Panna Cotta

Over macadamianoten

Wist je dat macadamianoten veel lager in koolhydraten zijn dan amandelen? Bovendien bevatten ze ook meer vet, wat maakt dat ze zo lekker romig smaken. Ze bevatten voornamelijk mono-onverzadigde vetzuren en veel minder van de schadelijke poly-onverzadigde (omega-6) vetzuren.
lees er meer over in Gezonde Vetten – welke kies je? en Goede en Slechte vetten : verzadigde, onverzadigde en transvetten.

Suikervrij

Uiteraard is niet alleen de chocolade suikervrij.
Ook de blondies zelf zijn suikervrij. Ze zijn gezoet met erythritol.
In dit recept koos ik voor de erythrit gold van Simply Keto. Een bruine erythritol die een beetje een karamel flavor heeft, maar zonder ongewenste toevoegingen.
En in het glazuur gebruikt ik de Sweet Leaf  ‘English ToffeeStevia drops.
Deze gaan perfect samen en versterken de karamelsmaak van deze heerlijke keto blondies.

Simply Keto Erythrit Gold
SweetLeaf Sweet Drops organic English Toffee

Het Keto Blondies recept

Voor het blondie beslag

Smelt de roomboter met de macadamiapasta (boter) op een laag vuur en roer goed door.
Voeg er 1 reep Okono Vegan White in stukjes bij en draai het vuur uit.
Laat er de witte chocolade smelten en roer goed door tot een gladde crème.

Klop de eieren met de zoetstof in een aparte kom tot een luchtige massa en voeg er eerst één grote lepel van de noten-boter-chocoladepasta bij en klop door.
Voeg dan de rest bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is. (let op dat de pasta niet meer te warm is of je krijgt een eierkoek)
Zeef er dan het gelatinepoeder in en klop nogmaals door.

Keto Witte Chocolade Macadamia noten boter
Keto Witte Chocolade Macadamia noten boter crème
Voor het blondie beslag

Smelt de roomboter met de macadamiapasta (boter) op een laag vuur en roer goed door.
Voeg er 1 reep Okono Vegan White in stukjes bij en draai het vuur uit.
Laat er de witte chocolade smelten en roer goed door tot een gladde crème.

Klop de eieren met de zoetstof in een aparte kom tot een luchtige massa en voeg er eerst één grote lepel van de noten-boter-chocoladepasta bij en klop door.
Voeg dan de rest bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is. (let op dat de pasta niet meer te warm is of je krijgt een eierkoek)
Zeef er dan het gelatinepoeder in en klop nogmaals door.

Hak de macadamianoten in de keukenrobot tot meel. Dit is een beetje een plakkerig, kruimelig meel, want macadamianoten zijn, zoals eerder vermeld, heel vetrijk.

Keto Witte Chocolade Macadamia boter blondies ruban beslag
Keto Witte Chocolade Macadamia notenmeel

Voeg dan het zout, baksoda, wijnsteen en kokosmeel bij en meng kort.

Giet er het noten-boter-chocolade mengsel bij en mix tot een glad beslag.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

Keto Witte Chocolade Macadamia boter blondies beslag
Keto Witte Chocolade Macadamia boter blondies beslag in vorm

Strijk glad met een spatel en strooi er wat grof gehakte macadamianoten over.

Schuif in de oven en bak +/- 30 min. op 170°C.

Zet de oven dan uit en de deur op een kier en laat nog 5 min. in de oven staan.

Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

opmerking : afhankelijk van je vorm, zullen de blondies iets dikker of dunner zijn en moet je dus de baktijd aanpassen.

Keto Witte Chocolade Macadamia boter blondies oven
Keto Witte Chocolade Macadamia boter blondies gebakken
Voor de afwerking / glazuurlaag

Smelt 1 reep Okono Vegan White chocolade au-bain-marie en roer er de fijngehakte macadamianoten door.

Haal van het vuur en voeg de Stevia Toffee drops toe.

Roer goed door en zet opzij.

Keto Witte Chocolade Macadamia boter blondies Okono suikervrij
Keto Witte Chocolade Macadamia glazuur voor blondies

Haal de blondies uit de vorm en snijd in 16 porties.

Keto Witte Chocolade Macadamia boter blondies gebakken en uit de vorm
Keto koolhydraatarme Witte Chocolade en Macadamia boter blondies zonder glazuur

Overgiet rijkelijk met het warme witte chocolade glazuur en laat opstijven.

Klaar om te smullen? 🙂
Smakelijk!

Keto koolhydraatarme Witte Chocolade en Macadamia boter blondies met suikervrij witte chocolade glazuur laag recept
Keto koolhydraatarme Witte Chocolade en Macadamia boter blondies met witte chocolade glazuur recept

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto koolhydraatarme Witte Chocolade Macadamia boter blondies met suikervrij witte chocolade glazuur



Keto Witte Chocolade Macadamia Blondies

Kooolhydraatarme, graanvrije, glutenvrije macadamia boter blondies met suikervrije witte chocolade en extra witte chocolade met macadamianoten glazuur
Print recept Pin recept
bakken, Dessert
porties 16 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
materiaal
  • oven + cakevorm (bakvorm) en bakpapier / pot + glazen kom (bain marie) / keukenrobot of handmixer

Ingrediënten

voor de blondies (cake)
  • 55 gram macadamia noten
  • 55 gram macadamia notenboter (zonder toevoegingen)
  • 55 gram roomboter (of ghee / kokos voor zuivelvrij)
  • 50 gram Okono Vegan White met macadamia (1 reep)
  • 1 el gelatine poeder (Great Lakes of andere van grasgevoerde dieren)
  • 2 el Sukrin kokosmeel (of ander superfijn ontvet kokosmeel)
  • 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • 1/4 tlp baksoda
  • 1/2 tlp wijnsteen
  • of vervang baksoda en wijnsteen door wijnsteenbakpoeder
  • 2 eieren
  • 75 gram Erythritol Gold (of Steviala erythritol bronze)
  • een paar grof gehakte macadamia noten (voor bovenop het beslag)
voor de witte chocolade glazuurlaag/afwerking
  • 50 gram Okono Vegan White met macadamia (1 reep)
  • 25 gram gehakte macadamia noten
  • 10 druppel Sweet Leaf stevia English Toffee (of stevia karamel / butterscotch)

Bereiding

Voor het blondie beslag
  • Smelt de roomboter met de macadamiapasta (notenboter) op laag vuur en roer goed door
  • Breek 1 reep Okono Vegan White in stukjes en voeg bij
  • Draai het vuur uit en laat de witte chocolade smelten in de boterpasta
  • Klop de eieren met de zoetstof in een aparte kom tot een luchtige massa
  • Voeg een lepel van de noten-boter-chocolade pasta bij de eieren en klop door
  • Voeg vervolgens de rest bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is
    (let op dat je de noten-boter-chocolade pasta niet te heet bijvoegt want anders stollen de eieren en krijg je een eierkoek)
  • Zeef er het gelatinepoeder in en klop nogmaals goed door
  • Hak de macadamia noten fijn in de keukenrobot of blender tot je bijna een meel krijgt
  • Voeg zout, baksoda, wijnsteen en kokosmeel bij en meng kort
  • Giet er het noten-boter-chocolade mengsel bij en mix tot een glad beslag
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm
  • Strijk glad met een spatel en strooi er enkele grof gehakte macadamianoten over
  • Schuif in het midden van de oven en bak +/- 30 min op 170°C
    (of tot de cake in het midden enigszins stevig aanvoelt - bak hem echter liever iets te kort dan te lang, anders worden de blondies te droog)
  • Zet de oven dan uit en de deur op een kier en laat nog +/- 5 minuten in de oven staan
  • Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm
Voor de afwerking / glazuurlaag
  • Smelt 1 reep Okono Vegan White chocolade au-bain-marie en roer er de (fijn) gehakte macadamia noten door
  • Haal van het vuur en voeg de Stevia Toffee druppels (of andere) toe
  • Roer goed door en zet opzij
Afwerking
  • Haal de blondies uit de vorm en snijd in porties
  • Overgiet rijkelijk met het warme witte chocolade glazuur en laat opstijven
  • Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast

Notities

Uit dit recept haal je 16 blondies/porties
koolhydraten per blondie : totale KH 8,5 g waarvan 5,6 g erythritol (95% gerekend)
Voedingswaarde per blondie / porties :
Totale koolhydraten - suikeralcohol = 2,9 g / proteïne 2,4 g / vetten 13,1 g / vezels 1,7 g
Nutrition Facts
Keto Witte Chocolade Macadamia Blondies
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 132.7 Calories from Fat 118
% Daily Value*
Fat 13.1g20%
Saturated Fat 5.1g32%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.3g
Monounsaturated Fat 3.9g
Cholesterol 27.9mg9%
Sodium 89.7mg4%
Potassium 42.4mg1%
Total Carbs 8.5g3%
Fiber 1.7g7%
Sugar 0.4g0%
Protein 2.4g5%
Vitamin A 115.6IU2%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 8.4mg1%
Iron 0.3mg2%
Sugar alcohol 5.6g
Net Carbs 1.2g
Total Carbs - sugaralcohol 2.9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top