Keto Blondies met witte chocolade
Koolhydraatarme, glutenvrije cakejes met macadamia boter, macadamia meel en witte chocolade en dan nog eens afgewerkt met witte chocolade glazuur
Geen brownies dus, maar blondies!
Deze keto blondies zijn eigenlijk een lichte versie van de Keto chocolade brownies.
Omdat je ‘blondies‘ dus licht van kleur wil houden (anders zijn het geen blondies), gebruik je geen cacaopoeder en geen donkere chocolade.
In de plaats daarvan koos ik voor een suikervrije witte chocolade.
Ook geen amandelmeel dit keer.
Deze Keto Blondies zijn gemaakt met macadamianoten en macadamia boter.
En wat past daar nu beter bij dan de Vegan White Chocolade met macadamia noten van Okono?!
Eén van de beste suikervrije en ketoproof witte chocolades die je kan vinden.
Hij proeft ook echt naar witte chocolade, maar dan zonder die ton suiker en zonder andere ongewenste toevoegingen.
Wil je ook weten van ik van hun andere chocolades vind? Lees de review en probeer hem zelf.
Met de code KETOCOACHING10 krijg je bovendien een leuke korting op je bestelling.
Probeer zeker ook de Keto Panna Cotta met witte chocolade
review
Keto Panna Cotta
Over macadamianoten
Wist je dat macadamianoten veel lager in koolhydraten zijn dan amandelen? Bovendien bevatten ze ook meer vet, wat maakt dat ze zo lekker romig smaken. Ze bevatten voornamelijk mono-onverzadigde vetzuren en veel minder van de schadelijke poly-onverzadigde (omega-6) vetzuren.
lees er meer over in Gezonde Vetten – welke kies je? en Goede en Slechte vetten : verzadigde, onverzadigde en transvetten.
Suikervrij
Uiteraard is niet alleen de chocolade suikervrij.
Ook de blondies zelf zijn suikervrij. Ze zijn gezoet met erythritol.
In dit recept koos ik voor de erythrit gold van Simply Keto. Een bruine erythritol die een beetje een karamel flavor heeft, maar zonder ongewenste toevoegingen.
En in het glazuur gebruikt ik de Sweet Leaf ‘English Toffee‘ Stevia drops.
Deze gaan perfect samen en versterken de karamelsmaak van deze heerlijke keto blondies.


Het Keto Blondies recept
Voor het blondie beslag
Smelt de roomboter met de macadamiapasta (boter) op een laag vuur en roer goed door.
Voeg er 1 reep Okono Vegan White in stukjes bij en draai het vuur uit.
Laat er de witte chocolade smelten en roer goed door tot een gladde crème.
Klop de eieren met de zoetstof in een aparte kom tot een luchtige massa en voeg er eerst één grote lepel van de noten-boter-chocoladepasta bij en klop door.
Voeg dan de rest bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is. (let op dat de pasta niet meer te warm is of je krijgt een eierkoek)
Zeef er dan het gelatinepoeder in en klop nogmaals door.


Voor het blondie beslag
Smelt de roomboter met de macadamiapasta (boter) op een laag vuur en roer goed door.
Voeg er 1 reep Okono Vegan White in stukjes bij en draai het vuur uit.
Laat er de witte chocolade smelten en roer goed door tot een gladde crème.
Klop de eieren met de zoetstof in een aparte kom tot een luchtige massa en voeg er eerst één grote lepel van de noten-boter-chocoladepasta bij en klop door.
Voeg dan de rest bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is. (let op dat de pasta niet meer te warm is of je krijgt een eierkoek)
Zeef er dan het gelatinepoeder in en klop nogmaals door.
Hak de macadamianoten in de keukenrobot tot meel. Dit is een beetje een plakkerig, kruimelig meel, want macadamianoten zijn, zoals eerder vermeld, heel vetrijk.


Voeg dan het zout, baksoda, wijnsteen en kokosmeel bij en meng kort.
Giet er het noten-boter-chocolade mengsel bij en mix tot een glad beslag.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.


Strijk glad met een spatel en strooi er wat grof gehakte macadamianoten over.
Schuif in de oven en bak +/- 30 min. op 170°C.
Zet de oven dan uit en de deur op een kier en laat nog 5 min. in de oven staan.
Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
opmerking : afhankelijk van je vorm, zullen de blondies iets dikker of dunner zijn en moet je dus de baktijd aanpassen.


Voor de afwerking / glazuurlaag
Smelt 1 reep Okono Vegan White chocolade au-bain-marie en roer er de fijngehakte macadamianoten door.
Haal van het vuur en voeg de Stevia Toffee drops toe.
Roer goed door en zet opzij.


Haal de blondies uit de vorm en snijd in 16 porties.


Overgiet rijkelijk met het warme witte chocolade glazuur en laat opstijven.
Klaar om te smullen? 🙂
Smakelijk!


Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto Witte Chocolade Macadamia Blondies
materiaal
- oven + cakevorm (bakvorm) en bakpapier / pot + glazen kom (bain marie) / keukenrobot of handmixer
Ingrediënten
voor de blondies (cake)
- 55 gram macadamia noten
- 55 gram macadamia notenboter (zonder toevoegingen)
- 55 gram roomboter (of ghee / kokos voor zuivelvrij)
- 50 gram Okono Vegan White met macadamia (1 reep)
- 1 el gelatine poeder (Great Lakes of andere van grasgevoerde dieren)
- 2 el Sukrin kokosmeel (of ander superfijn ontvet kokosmeel)
- 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- 1/4 tlp baksoda
- 1/2 tlp wijnsteen
- of vervang baksoda en wijnsteen door wijnsteenbakpoeder
- 2 eieren
- 75 gram Erythritol Gold (of Steviala erythritol bronze)
- een paar grof gehakte macadamia noten (voor bovenop het beslag)
voor de witte chocolade glazuurlaag/afwerking
- 50 gram Okono Vegan White met macadamia (1 reep)
- 25 gram gehakte macadamia noten
- 10 druppel Sweet Leaf stevia English Toffee (of stevia karamel / butterscotch)
Bereiding
Voor het blondie beslag
- Smelt de roomboter met de macadamiapasta (notenboter) op laag vuur en roer goed door
- Breek 1 reep Okono Vegan White in stukjes en voeg bij
- Draai het vuur uit en laat de witte chocolade smelten in de boterpasta
- Klop de eieren met de zoetstof in een aparte kom tot een luchtige massa
- Voeg een lepel van de noten-boter-chocolade pasta bij de eieren en klop door
- Voeg vervolgens de rest bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is(let op dat je de noten-boter-chocolade pasta niet te heet bijvoegt want anders stollen de eieren en krijg je een eierkoek)
- Zeef er het gelatinepoeder in en klop nogmaals goed door
- Hak de macadamia noten fijn in de keukenrobot of blender tot je bijna een meel krijgt
- Voeg zout, baksoda, wijnsteen en kokosmeel bij en meng kort
- Giet er het noten-boter-chocolade mengsel bij en mix tot een glad beslag
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm
- Strijk glad met een spatel en strooi er enkele grof gehakte macadamianoten over
- Schuif in het midden van de oven en bak +/- 30 min op 170°C(of tot de cake in het midden enigszins stevig aanvoelt - bak hem echter liever iets te kort dan te lang, anders worden de blondies te droog)
- Zet de oven dan uit en de deur op een kier en laat nog +/- 5 minuten in de oven staan
- Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm
Voor de afwerking / glazuurlaag
- Smelt 1 reep Okono Vegan White chocolade au-bain-marie en roer er de (fijn) gehakte macadamia noten door
- Haal van het vuur en voeg de Stevia Toffee druppels (of andere) toe
- Roer goed door en zet opzij
Afwerking
- Haal de blondies uit de vorm en snijd in porties
- Overgiet rijkelijk met het warme witte chocolade glazuur en laat opstijven
- Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast