Snel Keto Wokrecept diner
Dit koolhydraatarm wokrecept met bloemkool, broccoli en Chinese kool maak je in minder dan 30 min klaar.
De rookworst en spekblokjes, samen met de currykruiden en gerookte paprika, maken van dit ogenschijnlijk banaal roerbakrecept een heerlijke hartverwarmende maaltijd.
Je moet geen uren in de keuken staan om een perfect ketogene maaltijd op tafel te toveren.
Kook je voor 2?
Maak toch het hele recept, want de restjes zijn heerlijk voor de lunch van de volgende dag.
Makkelijk kan ook lekker zijn en zoals altijd, kan je er je eigen draai aan geven.
Het is niet altijd eenvoudig als je na een drukke dag thuiskomt en je moet nog beginnen koken.
De kinderen moeten nog naar de sportschool, zwemles, voetbal, muziekschool, etc.
Je vergadering op het werk is uitgelopen, de slager is al gesloten en je bent vergeten om vlees uit de diepvries te halen.
Wat nu?
Dat is dus waarom ik aanraad om altijd wat voorraad in je diepvries te hebben.
Wist je dat je vlees supersnel kan ontdooien door het in het vrieszakje in een kom met koud water te leggen. Geen warm, maar koud water.
Het gaat nog sneller als dat vlees vacuüm verpakt is, omdat er geen lucht rondzit die het isoleert en dus het koude water sneller zijn effect heeft.
Ook heb ik steeds wat van de heerlijke rookworst, knakworst en spekblokjes van bij Schotse Hooglanders.nl in de diepvries.
Niet alleen hun grasgevoerd rundsvlees en varkensvlees van varkens die buiten lopen, maar ook de antibioticavrije kip is heerlijk.
Je kan er ook orgaanvlees en zelfs kipkarkassen en runderbotten bestellen voor je homemade bottenbouillon of je kan ook hun klaargemaakte bouillon kopen. Waarom bottenbouillon zo gezond is en je het zeker aan je voeding moet toevoegen, lees je in de artikelreeks over bottenbouillon.
De charcuterie, worsten, waaronder dus de heerlijke rookworst en spek zijn meukvrij.
Dit wil zeggen geen E-nummer, geen ongewenste toevoegingen, geen suiker, geen glucose, geen dextrose, geen nitriet, …
Alleen pure ingrediënten en dat maakt hun zo uniek. Ze staan daarom ook bovenaan Coach Sofie’s Keto Keuken voorraadlijst.
Dit gerecht was er dus zo ééntje dat ik na een drukke werkdag snel in mekaar flanste, maar het was zo heerlijk dat ik het toch met jullie wou delen.
Geen beeldmateriaal van tussendoor dus, want ik besliste pas op het laatste moment dat ik toch maar een foto zou nemen.
En zoals bij alle recepten, geef er je eigen draai aan.
Heb je geen Chinese kool, maar wel witte kool. Heb je geen broccoli maar wel meer bloemkool, gebruikt dan die en pas de kruiden aan naar jouw smaak.
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto Snelle Winterse Wokschotel met rookworst en spek
materiaal
- wokpan
Ingrediënten
- 300 gram bloemkoolroosjes
- 300 gram broccoli
- 300 gram Chinese kool (of witte kool)
- 1 klein rood chilipepertje (optioneel)
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 500 gram varkensrookworst
- 3 el ghee
- 150 ml varkensbouillon (of kip of rund)
- 1 lente-ui (in ringetjes)
- 2 el verse koriander (+ extra voor de afwerking)
voor de kruidenmengeling
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- gemengde peper van de molen
- 1 tlp koriander-munt curry (Pit & Pit - of gewoon currypoeder)
- 1 tlp gerookte paprika
- 1/2 tlp Garam Massala
- snuifje komijn (optioneel)
Bereiding
- Meng alle kruiden (met uitzondering van de verse koriander) in een potje en zet opzij
- Doe de bloemkool en broccoli in roosjes, snijd de kool in repen en spoel alles even in koud water
- Verhit de vetstof in de wok en voeg de groenten toe
- Bak kort aan en strooi er de kruiden over
- Blus met de bouillon en zet het deksel op de wok
- Laat +/- 15 minuten stoven
- Haal het deksel van de wok en laat even doorgaren tot het vocht wat verdampt
- Snijd de rookworst in (middelgrote) stukken en voeg met de spekblokjes bij de groenten in de wok
- Roer om en zet het deksel terug op de wok
- Laat 5 minuten garen en haal dan opnieuw het deksel van de wok
- Snijd de lente-ui en het chilipepertje (optioneel) in ringetjes en hak de koriander
- Voeg toe in de wok, roer om en laat nog enkele minuten op het vuur staan
- Haal van het vuur, werk af met nog wat verse koriander en serveer!Smakelijk!