Keto Verrassingskool met kaas bechamel

Keto gevulde kool met kaas bechamel saus

Omdat het niet altijd bloemkool moet zijn!

Een overheerlijk vleesbrood verpakt in kool en omwikkeld met spek. Voeg daarbij de smeuïge bechamelsaus met vers geraspte kaas en je het perfecte Keto diner!

We hebben al bloemkoolrijst, bloemkoolpizza, ja zelfs bloemkoolbrood …

Maar er zijn zoveel andere groenten die perfect passen binnen de keto levensstijl en variatie is ook belangrijk om je smaakpapillen tevreden te houden.

Dit receptje vraagt wat voorbereidingswerk en heeft een lange gaartijd, maar het is zooooo de moeite waard!

Een perfect Keto diner!

Je kan van de tussentijd gebruik maken om eventueel wat huishoudelijke taken te doen of een mealprep voor de volgende dag. 😉

Of je kan de kool van de dag ervoor al volledig voorbereiden en in de koelkast bewaren. Zo hoef je ze ’s avonds alleen maar in de oven te schuiven.

Zo ga je te werk.

Verwijder de buitenste (vuile en taaie) bladeren van de kool en snijd aan de onderkant het uiteinde voorzichtig weg. Niet helemaal uitsnijden, maar gewoon zodat het vlak genoeg is en de kool straks mooi blijft staan.

Spoel ze onder koud stromend water en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Bereid het gehakt zoals hieronder in het recept aangegeven. Maak er een bal van en leg het in de kool.

Keto gevulde kool met kaas bechamel

Plooi de koolbladeren over het gehakt en bind dicht met wat keukentouw. Leg er het spek over, telkens beginnend van de bovenkant en zo naar beneden. Leg er tot slot een klontje geklaarde boter op en schuif in de oven.

Keto gevulde kool met kaas bechamel en gerookt spek

Dit gerechtje vraagt wat tijd om te garen en het spek bovenop de koolbladeren zorgt ervoor dat ze niet verbranden.

Nu heb je rustig de tijd om de koolreepjes en de lekkere kaas bechamelsaus klaar te maken.

Probeer het zeker eens uit! Een echte aanrader!

Keto gevulde kool met kaas bechamel en gerookt spek uit de oven



Keto Verrassingskool

Gevulde kool met krokant spek en een heerlijke kaas bechamel saus.
Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
materiaal
  • ovenschaal
  • sauspan / pan
  • keukentouw

Ingrediënten

  • 1 savooikool (groene kool)
  • 3 el ghee (geklaarde boter of andere)
  • 750 gram gemengd gehakt
  • 1 eidooier
  • 150 gram spek (dun gesneden)
  • 240 ml kippenbouillon (of rundsbouillon)
  • 300 ml volle room
  • 60 gram gemalen gruyère kaas (of andere naar keuze)
  • 1/2 el Keltisch Zeezout
  • flink wat peper van de molen
  • 1/4 tlp nootmuskaat
  • 1/4 tlp paprikapoeder
  • 1/4 tlp oregano (optioneel)

Bereiding

De voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met 1 el van de ghee
  • Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool
  • Pel de buitenste bladeren één voor één open tot je een mooie 'bloem'vorm krijgt die straks de vulling kan bedekken
  • Snijd voorzichtig het middelste deel uit de kool zonder daarbij door de bodem te snijden.
    Snijd deze binnenkant in reepjes om straks even mee te bakken in de oven.
  • Spoel je goed af onder stromend water.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de kruiden, een scheutje room en de eidooier toe. Meng goed en maak er een bal van.
  • Leg deze in de kool en plooi er de koolbladeren over.
    Om makkelijk te werken bind je de kool dicht met wat keukentouw.
  • Leg de sneetjes spek over de kool. Begin telkens bovenaan in het midden en zo naar de onderkant om de koolbladeren zoveel mogelijk te bedekken.
  • Leg er een eetlepel ghee bovenop en giet er een scheut van de kippenbouillon bij.
  • Schuif in de oven en verlaag de temperatuur naar 160°C
    Bak gedurende +/- 1u à 1u15 afhankelijk van je oven
Voor de savooi reepjes
  • Smelt de resterende eetlepel ghee in een pan en bak de koolreepjes aan.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat, giet er een scheut kippenbouillon bij en laat onder deksel zachtjes verder garen.
Voor de kaas bechamel
  • Doe +/- 50 ml kippenbouillon in een (saus)pan en laat kort inkoken.
  • Giet er de room bij, kruid met peper en zout en snuifje nootmuskaat.
  • Laat kort opkoken en zet dan het vuur wat lager zodat de saus rustig kan indikken.
  • Wanneer ze net niet dik genoeg is, zet je vuur uit en voeg je de gemalen kaas toe.
    De kaas zorgt ook voor de extra binding.
Opdienen
  • Haal de gevulde kool uit de oven, dek af en laat 5 min staan.
  • Snijd het keukentouw los en verwijder het.
  • Verdeel de gevulde kool in porties, schep er nog wat extra kool bij en lepel er rijkelijk van de heerlijke kaassaus over. Smakelijk!

Notities

Per portie : totale KH 7 g, vezels 2g, eiwitten 30g, vet 68g
Nutrition Facts
Keto Verrassingskool
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 760 Calories from Fat 612
% Daily Value*
Fat 68g105%
Saturated Fat 33g206%
Cholesterol 236mg79%
Sodium 746mg32%
Potassium 637mg18%
Total Carbs 7g2%
Fiber 2g8%
Sugar 2g2%
Protein 30g60%
Vitamin A 1638IU33%
Vitamin C 24mg29%
Calcium 164mg16%
Iron 3mg17%
Net Carbs 5g
Total Carbs - sugaralcohol 7g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven