Keto Varkenskotelet met spitskool en spek

Keto varkenskotelet met kool en spek
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

 




Keto varkenskotelet met spitskool en spek

Koolhydraatarm diner van varkensvlees met ovengebakken kool, gezouten spek, shiitake en een lekkere vleesjus
Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 lage rib koteletten
  • 1 kleine spitskool
  • 100 gram shiitake (of gewone champignons)
  • 4 sneetjes gezouten spek
  • 240 ml gevogeltefond (of rundsfon)
  • 1 el mosterd
  • 1 tlp zeezout
  • 1 el bladpeterselie (gehakt)
  • een paar takjes verse tijm
  • peper van de molen
  • 2 el smout
  • 2 el ghee (of smout)
  • 1 el roomboter

Bereiding

Voor de ovengebakken kool met spek
  • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe 1 el smout en 1 el ghee op de bakplaat en schuif in de oven terwijl deze opwarmt, zo smelt het vet
  • Snij de spitskool in 8 stukken
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg de koolstukken met één zijde in het vet
    Kruid de bovenzijde met peper, keer om en kruid nu ook deze zijde
  • Zo is de kool bedekt met de vetstof
  • Giet er 50 ml bouillon en een paar el water bij
  • Snijd ieder sneetje gezouten spek in 4 en leg op elk koolstuk twee sneetjes
    Het spek is gezouten dus extra zout op de kool is niet nodig
  • Dek af met een tweede vel bakpapier en dan met aluminiumfolie
  • Schuif in de oven en bak afgedekt gedurende +/- 20 minuten
Voor het vlees met de saus
  • Borstel de champignons en snijdt in stukjes
  • Smelt een el vetstof in de pan en bak de champignons aan
  • Haal ze uit pan, doe op een bord en dek af
  • Doe de resterende el vetstof in de pan en bak de kotelet langs één zijde aan, keer om en kruid met peper en zout
  • Keer om en kruid ook de tweede zijde met peper en zout
  • Giet er de fond bij en voeg de tijm toe
    Draai het vuur lager
  • Zet een deksel op de pan en laat +/- 10 minuten garen
    Haal uit de pan en dek af
  • Zet het vuur hoog en laat de fond de de helft inkoken en zet het vuur uit
  • Roer er een lepel mosterd en de koude roomboter door.
    Doe de champignons en het vlees terug in de pan
    Zet er het deksel op en laat 5 minuten rusten
  • Terwijl het vlees rust, haal je de folie en het bakpapier van de kool, zet de ovengrill aan en grill gedurende een paar minuten
  • Haal uit de oven en leg op ieder bord 2 stukken kool met spek, een kotelet en lepel er de champignonsaus over
    Werk af met de verse peterselie

Nutrition Facts
Keto varkenskotelet met spitskool en spek
Amount Per Serving
Calories 431 Calories from Fat 225
% Daily Value*
Fat 25g38%
Saturated Fat 8g50%
Cholesterol 116mg39%
Sodium 456mg20%
Potassium 1002mg29%
Total Carbs 13g4%
Fiber 5g21%
Sugar 6g7%
Protein 37g74%
Vitamin A 210IU4%
Vitamin C 65.7mg80%
Calcium 81mg8%
Iron 1.9mg11%
Net Carbs 8g
Total Carbs - sugaralcohol 13g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top