Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije vanillewafels.
Heerlijk als dessert maar ook lekker bij het ontbijt met wat vers opgeklopte slagroom, mascarpone, … en heerlijke bessen.
Dit tovert toch een glimlach op je gezicht niet?
Heerlijke blauwe bessen en de eerste aardbeien van eigen kweek. T.t.z. van schoonmoeder’ s eigen kweek.
Zoveel beter en met zoveel meer smaak dan wat je in de winkel koopt!
Deze wafeltjes zijn gezoet met Sukrin :1 (vanille) en bruine erythritol. Maar deze laatste kan je ook vervangen door gewone erythritol of extra Sukrin :1
Ik maak altijd een zakje vanillesuiker met de Sukrin :1.
Vanillestokjes uitschrapen en de zaadjes gebruik je in je recept, de uitgeschraapte stokjes steek je gewoon in je zak Sukrin :1 en na een week of twee heb je heerlijk suikervrije vanillesuiker. 🙂
Je kan ze ook makkelijk op voorhand maken en zelfs in de diepvries bewaren.
Even opwarmen voor je ze serveert of gewoon koud bij een tas koffie, hoe je maar wil.
Extra verwennerij : als ze nog warm een beetje van de Homemade Keto Nutella opsmeren en daar enkele aardbeien op, een toef slagroom en wat Sukrin Melis …
Komt het water al in je mond?
Maak dan snel deze overheerlijke wafeltjes met onderstaand recept! Werk af met jouw favoriete toppings, neem een foto en post op facebook @ketocoaching.be en instagram met de #ketocoachingbelgium en tag @ketocoachingbelgium
Keto Vanille Wafeltjes
materiaal
- wafelijzer
Ingrediënten
Droge ingrediënten
- 50 gram amandelmeel (gewoon)
- 50 gram amandelmeel (Sukrin) (superfijn of extra gewoon)
- 2 el kokosmeel (Sukrin) (superfijn)
- 1 Vanille stokje (uitgeschraapt)
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteenzuur (of vervang baksoda en wijnsteen door 1,5 tlp bakpoeder)
Natte ingrediënten
- 2 el amandelboter (of notenboter naar keuze)
- 3 eieren
- 2 el kokosolie of roomboter
- 4 el water
- 1 tlp vanille-extract
- 1 el erythritol bruin
- 2 el Sukrin :1 (huisgemaakte Sukrin:1 vanille indien je dat hebt)
- extra kokosolie om ijzer in te vetten
Bereiding
Maak het beslag
- Meng alle droge ingrediënten in een kom en zet opzij
- Doe de eieren, amandelboter, kokosolie met het water en vanille extract in een ruime kom en klop los(Verwarm de kokosolie en de amandelboter licht zodat ze makkelijker mengbaar is)
- Voeg de zoetstof toe en klop luchtig
- Zeef de droge ingrediënten in bij het eimengsel en meng met de garde
- Laat +/- 5 minuten rusten en verwarm ondertussen het wafelijzer
Wafels bakken
- vet het wafelijzer in en schep een grote opgehoopte eetlepel deeg in het ijzerje kan kleinere of grotere wafeltjes maken, of leuke miniwafels
- Bak tot ze een beetje beginnen kleuren, maar niet te lang, anders worden ze te snel droog
- Herhaal met de rest van het deeg
- Laat de wafeltjes afkoelen op een rekje
- bewaar in een luchtdichte doos op een koele plek