Keto Vanille & Chocolade Desserten Trio

Keto Desserten Trio - vanillepudding chocoladepudding chocomousse
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Keto Dessert x3

Voor zij die niet kunnen kiezen, is er dit Keto Desserten Trio!

Een heerlijk romige vanillepudding, een smeuïge chocoladecrème en een luchtige chocolademousse.

Wie ooit al eens voor een dessertenbuffet gestaan heeft, kent dat gevoel.

Het ziet er allemaal zo lekker uit, maar wat ga je kiezen?

Zit je favoriet er tussen, maar ziet dat andere er ook zo lekker uit?

Dan denk je misschien aan al die suiker en al die calorieën. Daar gaat de weegschaal … 🙁

Wel, dit Keto desserten trio hoef je helemaal niet te kiezen.

Je kan gewoon van alles genieten, want deze koolhydraatarme desserten zijn glutenvrij, suikervrij en gemaakt met echte ingrediënten.

Geen pakjes of zakjes, gewoon pure producten.

Echte room, echte vanille, echte chocolade, … en gezoet met Sukrin erythritol en stevia.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de ‘sugar overload’. Geen glucosepiek en normaal dus ook geen suikerdip na het eten van deze desserts.

Ik zeg wel duidelijk normaal gezien, want voorzichtigheid is geboden bij mensen met diabetes type 2 of mensen die pre-diabeet zijn.
Hoewel onderzoek aantoont dat erythritol en stevia geen invloed hebben op de bloedglucose, kan de smaak van zoet alleen voldoende zijn voor het uitlokken van een insulinerespons.
Bovendien kunnen deze zoetstoffen een suikerverslaving in stand houden.

Uiteraard begrijp ik dat je soms eens een traktatie wil, maar ik raad dan altijd aan om een dessert te eten zoals het hoort, namelijk na een maaltijd en niet als tussendoortje.
Lees er meer over in het artikel Zoetstoffen en Keto

Dit desserten trio is dus een perfecte afsluiter van je Keto feestmenu.

Zit jouw favoriet ertussen en wil je alleen die maken?
Geen probleem, de receptjes staan ook allemaal apart op de site. 🙂

Voor de chocolademousse staan er zelfs 2 recepten op. 😉

Of maak ze alle drie met onderstaand recept!




Keto Desserten Trio van Vanillepudding - Chocoladepudding - Chocolademousse

Heerlijke koolhydraatarme en suikervrije vanillepudding, chocoladepudding en chocomousse dessert
Print recept Pin recept
Basis, Dessert, traktaties
porties 10 personen
Bereidingstijd 50 minuten
rusttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 50 minuten

Ingrediënten

Voor de pudding
  • 800 ml volle room
  • 6 eidooiers
  • 4 eetlepel roomboter
  • 1/4 cup erythritol (50g)
  • 1/8 cup Sukrin :1(vanille) (25g)
  • 10 druppels Sweetleaf Stevia drops (Vanilla Cream)
  • 1 tlp vanille extract
  • 1 vanillestokje
  • 1/8 tlp xanthaangom
  • 1 tlp gelatine (Great Lakes gelatine poeder)
  • snuifje zout
  • 75 gram FunkyFatChoc Dark
Voor de chocolademousse
  • 6 eiwitten
  • 80 g rauwe cacao
  • 40 g rauwe cacao boter
  • 6 el Sukrin Melis
  • of 120 g suikervrije chocolade en 1 el zoetstof
voor de afwerking
  • 250 ml volle room (opgeklopt)
  • noten, bessen, chocoladeschilfers, cacaopoeder, etc (naar keuze)

Bereiding

Maak de pudding
  • Smelt de roomboter in een ruime pot op het vuur en voeg de room toe
  • Snijd het vanillestokje in de langse richting door en schraap er de vanille uit en voeg bij de room, voeg ook het stokje zelf bij en breng zachtjes aan de kook
  • Doe de eidooier met de erythritol en de Sukrin :1 in een ruime kom en klop tot een ruban (luchtige eimassa ) Je kan dit met de hand doen of met een mixer
  • Zet het vuur onder de room wat harder en laat kort opkoken
  • Voeg de Sweatleaf Stevia drops en het vanille extract toe en roer even door met een garde
  • Haal van het vuur en giet onder voortdurend kloppen een beetje van de ingekookte room bij de opgeklopte eidooier (handig als iemand je hierbij kan helpen en nog handiger met een keukenrobot die je op een lage stand laat mixen)
  • Giet nu het eidooiermengsel (ruban) volledig bij de room, klop er de xanthaangom en het gelatinepoeder onder en zet op een laag vuur
  • Laat onder voortdurend roeren opwarmen tot het geheel bindt. Gebruik hiervoor een houten lepel en maak heen en weer bewegingen.
  • Wanneer je een streep kan trekken op de achterkant van je lepel en het geheel niet meer in mekaar loopt, is je vanillepudding klaar
  • Giet de helft van het mengsel in 5 kleine potjes of 10 glaasjes indien je mengt met de chocopudding
  • Breek de FunkyFatChoc Dark in stukjes en voeg toe aan het resterende puddingmengsel
  • Laat smelten in de pudding en roer glad tot alle chocoladestukjes gesmolten en vermengd zijn
  • Verdeel in 5 kleine potjes of 10 kleine glaasjes indien je mengt met de chocopudding
  • Laat de pudding eerst even afkoelen en plaats dan in koelkast (min 1u tot 1 nacht)
Maak de chocomousse
  • Smelt de rauwe cacao en cacao boter met de 5 el Sukrin Melis au-bain-marie
    (indien je gekochte suikervrije chocolade gebruikt, dan voeg je enkel 1 el zoetstof aan de eiwitten toe)
  • Klop ondertussen de eiwitten met 1el Sukrin Melis tot stijve pieken (gebruik een keukenmachine of handmixer met garde)
  • Zodra de chocolade gesmolten is, haal je hem uit de bain marie
  • Laat een paar minuten afkoelen
  • Spatel een deel van de opgeklopte eiwitten onder de chocolade
  • Voeg het resterende eiwitschuim in delen toe en spatel dit telkens voorzichtig onder het mengsel (niet roeren, anders verlies je de luchtigheid)
  • Doe ik een mooie grote schaal of verdeel in 10 glaasjes
  • Plaats min 1 u tot 1 nacht in de koelkast
Afwerken en serveren
  • Haal de room uit de koelkast (doe dit pas net voor het opkloppen)
  • Klop in de keukenmachine tot een luchtige slagroom (voor de zoetebekken kan je eventueel 2 el Sukrin Melis toevoegen)
  • Werk de chocolademousse af met de slagroom (1 dikke toef of 2 el slagroom per portie), wat chocoladeschilfers of cacaopoeder en eventueel wat bessen
  • Serveer de pudding met garnering naar keuze (enkele bessen, een toefje slagroom, wat gehakte nootjes)

Notities

Als desserten trio is dit zeker voldoende voor 10 personen
De voedingswaarde is het gemiddelde van de 3 desserten per persoon
totale KH 16g, waarvan 9,1 erythritol (95% in rekening gebracht), vezels 2,6 g
totale KH - suikeralcohol = 6,9 g / eiwit 8 g / vet 57,7 g
De voedingswaarde per dessert vind je in de aparte recepten op de site
Smakelijk!
Nutrition Facts
Keto Desserten Trio van Vanillepudding - Chocoladepudding - Chocolademousse
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 571.2 Calories from Fat 519
% Daily Value*
Fat 57.7g89%
Saturated Fat 35.5g222%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.3g
Monounsaturated Fat 1.4g
Cholesterol 273.3mg91%
Sodium 117.5mg5%
Potassium 241.9mg7%
Total Carbs 16g5%
Fiber 2.6g11%
Sugar 0.4g0%
Protein 8g16%
Vitamin A 1841.2IU37%
Vitamin C 0.6mg1%
Calcium 84.8mg8%
Iron 0.3mg2%
Sugar alcohol 9.1g
Net Carbs 4.3g
Total Carbs - sugaralcohol 6.9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top