Keto Dessert x3
Voor zij die niet kunnen kiezen, is er dit Keto Desserten Trio!
Een heerlijk romige vanillepudding, een smeuïge chocoladecrème en een luchtige chocolademousse.
Wie ooit al eens voor een dessertenbuffet gestaan heeft, kent dat gevoel.
Het ziet er allemaal zo lekker uit, maar wat ga je kiezen?
Zit je favoriet er tussen, maar ziet dat andere er ook zo lekker uit?
Dan denk je misschien aan al die suiker en al die calorieën. Daar gaat de weegschaal … 🙁
Wel, dit Keto desserten trio hoef je helemaal niet te kiezen.
Je kan gewoon van alles genieten, want deze koolhydraatarme desserten zijn glutenvrij, suikervrij en gemaakt met echte ingrediënten.
Geen pakjes of zakjes, gewoon pure producten.
Echte room, echte vanille, echte chocolade, … en gezoet met Sukrin erythritol en stevia.
Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de ‘sugar overload’. Geen glucosepiek en normaal dus ook geen suikerdip na het eten van deze desserts.
Ik zeg wel duidelijk normaal gezien, want voorzichtigheid is geboden bij mensen met diabetes type 2 of mensen die pre-diabeet zijn.
Hoewel onderzoek aantoont dat erythritol en stevia geen invloed hebben op de bloedglucose, kan de smaak van zoet alleen voldoende zijn voor het uitlokken van een insulinerespons.
Bovendien kunnen deze zoetstoffen een suikerverslaving in stand houden.
Uiteraard begrijp ik dat je soms eens een traktatie wil, maar ik raad dan altijd aan om een dessert te eten zoals het hoort, namelijk na een maaltijd en niet als tussendoortje.
Lees er meer over in het artikel Zoetstoffen en Keto
Dit desserten trio is dus een perfecte afsluiter van je Keto feestmenu.
Zit jouw favoriet ertussen en wil je alleen die maken?
Geen probleem, de receptjes staan ook allemaal apart op de site. 🙂
Voor de chocolademousse staan er zelfs 2 recepten op. 😉
Of maak ze alle drie met onderstaand recept!
Keto Desserten Trio van Vanillepudding - Chocoladepudding - Chocolademousse
Ingrediënten
Voor de pudding
- 800 ml volle room
- 6 eidooiers
- 4 eetlepel roomboter
- 1/4 cup erythritol (50g)
- 1/8 cup Sukrin :1(vanille) (25g)
- 10 druppels Sweetleaf Stevia drops (Vanilla Cream)
- 1 tlp vanille extract
- 1 vanillestokje
- 1/8 tlp xanthaangom
- 1 tlp gelatine (Great Lakes gelatine poeder)
- snuifje zout
- 75 gram FunkyFatChoc Dark
Voor de chocolademousse
- 6 eiwitten
- 80 g rauwe cacao
- 40 g rauwe cacao boter
- 6 el Sukrin Melis
- of 120 g suikervrije chocolade en 1 el zoetstof
voor de afwerking
- 250 ml volle room (opgeklopt)
- noten, bessen, chocoladeschilfers, cacaopoeder, etc (naar keuze)
Bereiding
Maak de pudding
- Smelt de roomboter in een ruime pot op het vuur en voeg de room toe
- Snijd het vanillestokje in de langse richting door en schraap er de vanille uit en voeg bij de room, voeg ook het stokje zelf bij en breng zachtjes aan de kook
- Doe de eidooier met de erythritol en de Sukrin :1 in een ruime kom en klop tot een ruban (luchtige eimassa ) Je kan dit met de hand doen of met een mixer
- Zet het vuur onder de room wat harder en laat kort opkoken
- Voeg de Sweatleaf Stevia drops en het vanille extract toe en roer even door met een garde
- Haal van het vuur en giet onder voortdurend kloppen een beetje van de ingekookte room bij de opgeklopte eidooier (handig als iemand je hierbij kan helpen en nog handiger met een keukenrobot die je op een lage stand laat mixen)
- Giet nu het eidooiermengsel (ruban) volledig bij de room, klop er de xanthaangom en het gelatinepoeder onder en zet op een laag vuur
- Laat onder voortdurend roeren opwarmen tot het geheel bindt. Gebruik hiervoor een houten lepel en maak heen en weer bewegingen.
- Wanneer je een streep kan trekken op de achterkant van je lepel en het geheel niet meer in mekaar loopt, is je vanillepudding klaar
- Giet de helft van het mengsel in 5 kleine potjes of 10 glaasjes indien je mengt met de chocopudding
- Breek de FunkyFatChoc Dark in stukjes en voeg toe aan het resterende puddingmengsel
- Laat smelten in de pudding en roer glad tot alle chocoladestukjes gesmolten en vermengd zijn
- Verdeel in 5 kleine potjes of 10 kleine glaasjes indien je mengt met de chocopudding
- Laat de pudding eerst even afkoelen en plaats dan in koelkast (min 1u tot 1 nacht)
Maak de chocomousse
- Smelt de rauwe cacao en cacao boter met de 5 el Sukrin Melis au-bain-marie(indien je gekochte suikervrije chocolade gebruikt, dan voeg je enkel 1 el zoetstof aan de eiwitten toe)
- Klop ondertussen de eiwitten met 1el Sukrin Melis tot stijve pieken (gebruik een keukenmachine of handmixer met garde)
- Zodra de chocolade gesmolten is, haal je hem uit de bain marie
- Laat een paar minuten afkoelen
- Spatel een deel van de opgeklopte eiwitten onder de chocolade
- Voeg het resterende eiwitschuim in delen toe en spatel dit telkens voorzichtig onder het mengsel (niet roeren, anders verlies je de luchtigheid)
- Doe ik een mooie grote schaal of verdeel in 10 glaasjes
- Plaats min 1 u tot 1 nacht in de koelkast
Afwerken en serveren
- Haal de room uit de koelkast (doe dit pas net voor het opkloppen)
- Klop in de keukenmachine tot een luchtige slagroom (voor de zoetebekken kan je eventueel 2 el Sukrin Melis toevoegen)
- Werk de chocolademousse af met de slagroom (1 dikke toef of 2 el slagroom per portie), wat chocoladeschilfers of cacaopoeder en eventueel wat bessen
- Serveer de pudding met garnering naar keuze (enkele bessen, een toefje slagroom, wat gehakte nootjes)