Keto tortilla – wrap – taco

keto tortilla's wraps taco nacho

Dit basisrecept is een echte aanrader!

Het recept zelf is heel eenvoudig, het uitrollen van het deeg neemt wel wat tijd beslag, maar het is zeker de moeite waard.

Met dit koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij deeg maak je lekkere tortilla’s, wraps, taco’s, empanadas, chips, enz.

Maak het deeg, rol uit, bak in de pan of rechtstreeks in de oven.

Je kan het ook eerst even bakken in de pan en tussen vetvrij papier in de koelkast of diepvries bewaren

Het origineel recept is van Martina Slajerova van Ketodietapp

Wat ik wel aanraad voor de taco schelpen is om ze eerst te bakken in de pan en dan pas in de oven te hangen.

Je moet ze dan niet één voor één over bakpapier hangen en ze zijn sneller krokant gebakken.

Ook als je er nacho’s wil van maken, bak je ze best eerst aan in de pan.

Laat ze afkoelen, snijd ze met een pizza snijder (of mes) in driehoekjes en bak dan op een met bakpapier bekleedde bakplaat in de oven.

Yummy!




Keto tortilla - wrap - taco

Dit veelzijdig recept is koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij!
Print recept Pin recept
bakken, brood, hoofdgerecht, lunch
porties 10 tortillas
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 110 gram gemalen blond lijnzaad
  • 30 gram kokosmeel
  • 2 el psyllium husk (de vezel)
  • 2 el gemalen chiazaad
  • 1 tlp zeezout
  • 250 ml water
  • 2 tlp kruidenmengeling naar keuze (paprika, chili, oregano, curry)
  • 2 el kokosolie (of smout, ghee) (om te bakken)

Bereiding

  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door mekaar
  • Voeg het water toe, meng goed en kneed dan met de hand tot een deegbal
  • Rol in folie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast
  • Haal uit de koelkast en verdeel in 9 gelijke delen
  • Rol het deeg uit tussen twee bakvellen tot ongeveer 2 mm dikte 
  • Gebruik een deksel van een pot of kom (+/- 20cm) om de ronde vorm uit te snijden.
    Bewaar de overschotten voor je 10 de tortilla
  • Verhit wat kokosolie in een pan op medium vuur en bak de tortilla - wrap ongeveer 2 minuten aan elke zijde
  • Laat afkoelen op een bord of rekje

Notities

Je kan de wraps of tortilla's bewaren in de koelkast of de vriezer tussen vetvrij papier in een luchtdichte doos of diepvrieszakje.
Nutrition Facts
Keto tortilla - wrap - taco
Amount Per Serving (1 tortilla)
Calories 179 Calories from Fat 117
% Daily Value*
Fat 13g20%
Saturated Fat 3g19%
Sodium 239mg10%
Potassium 19mg1%
Total Carbs 10g3%
Fiber 7g29%
Protein 4g8%
Vitamin A 10IU0%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 20mg2%
Iron 0.6mg3%
Net Carbs 3g
Total Carbs - sugaralcohol 10g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven