Keto Toffee Choc

Keto en Low-Carb suikervrije Toffee Chocolade reep karamel
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Suikervrije Keto Chocolade Toffee

Bij elke kleine hap proef je, laag na laag, eerst de volle smaak van de chocolade, dan de heerlijke karamel met de crunch van de noten en dan opnieuw die lekkere chocoladelaag.

Hiervan ga je toch watertanden niet?

Deze suikervrije karamel / toffee is gezoet met erythritol van Sukrin en ik koos gehakte walnoten voor de extra crunch.

Je kan ook pecannoten, hazelnoten of een mengeling gebruiken, wat je verkiest.

Karamel of toffee maken met erythritol is zeker niet hetzelfde als met gewone suiker.

Erythritol kristaliseert heel snel en je haalt er niet altijd een goed resultaat mee.

Te heet is niet goed, maar te koud ook niet.

Je verwarmt hem dus best niet te fel en niet te lang, maar net genoeg zodat hij mooi smelt.

Ook de vriezer is niet de beste vriend van erythritol.

Wie al eens ijs met erythritol gemaakt heeft, weet dat die steenhard wordt in de vriezer.

Daarom is het ook aangeraden om de toffee in de koelkast te plaatsen om op te stijven en de vriezer zo kort mogelijk te gebruiken.

Voor de chocoladelaag gebruikte ik de Huisgemaakte Keto Chocolade, maar je kan ook je favoriete suikervrije / donkere chocolade gebruiken.

Voor dit recept zou ik dan bijvoorbeeld de ‘Dark’ FunkyFatChoc aanraden of de suikervrije van Torras.

Chocolade van FunkyFatChoc kan je bestellen op hun eigen website.

Gebruik KETOCOACHINGBELGIUM voor korting op je bestelling.

Wil je echt pure chocolade gebruiken zoals de 100% van Saveurs et Nature of de 99% van Lindt, dan voeg je er best een 5-tal eetlepels erythritol aan toe.

Uiteraard afhankelijk van je smaak, want voor mij mag die er zonder zoetstof op, maar voor de rest van mijn gezin is dit veel te bitter en dan zou ik de Toffee Choc helemaal alleen mogen opeten.

Hmm, dat had ik dan misschien beter ook gedaan, want nu is er niet veel meer over. 😉

Keto en Low-Carb Toffee chocolade blokSnijden doe je best met een mes dat je eerst even onder warm water houdt.

Zo voorkom je dat de chocolade in ongewenste vormen breekt en kan je de stukjes mooi portioneren.

Ik haalde uit dit recept 24 Keto Toffee Chocs.

Probeer het recept en maak er je eigen versie van.

Hou je meer van pinda’s, probeer dan zeker ook de




Keto Toffee Choc

Print recept Pin recept
Dessert, snoep, traktaties
porties 24 toffee choc
Bereidingstijd 15 minuten
koeltijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

voor de toffee
  • 75 gram roomboter (ongezouten)
  • 5 el volle room
  • 90 gram Sukrin erythritol (of andere)
  • 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • 100 gram gehakte walnoten (of andere)
voor de chocolade

Bereiding

  • bekleed een vorm met bakpapier
voor de toffee
  • Smelt de boter in een pan op laag vuur
  • Wanneer ze begint te bruinen voeg je de gehakte noten toe en laat ze +/- 5 minuutjes kleuren tot ze beginnen te kleuren
  • Voeg 60 ml van de room en de zoetstof toe
  • Laat zachtjes indikken tot je een stroop krijgt (dit kan even duren, maar zet het vuur niet te hoog om het proces te versnellen want het verbrandt makkelijk)
  • Haal van het vuur en voeg zout en de resterende room toe
  • Giet in de vorm en plaats in de koelkast tot het opgesteven is (+/- 30minuten)
voor de chocolade
  • Smelt de chocolade au-bain-marie
  • Haal de toffee uit de koelkast en giet de helft van de chocolade over de toffeelaag
  • Zet +/- 5 tot 10 minuten in de vriezer
  • Haal uit de vriezer en hef met het papier uit de vorm
  • Keer om op een nieuw stuk bakpapier en verwijder het oude
  • Plaats opnieuw in de vorm en overgiet met de resterende chocolade
  • Zet opnieuw enkele minuten in de vriezer en laat dan verder uitharden in de koelkast of op kamertemperatuur voor een meer plakkerige toffee
  • Wanneer alles mooi opgesteven is, haal je de toffee choc uit de vorm en snijd je hem voorzichtig in stukjes
    Bewaar op een koele plek of in de koelkast als je dat verkiest

Notities

Ik haalde 24 stukjes uit het recept
1 stukje bevat
6,7 g totale KH, waarvan 4,4g erythritol
totale KH - erythritol = 2,3g per stukje
Nutrition Facts
Keto Toffee Choc
Amount Per Serving (1 stukje)
Calories 104.2 Calories from Fat 93
% Daily Value*
Fat 10.3g16%
Saturated Fat 4.9g31%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.2g
Monounsaturated Fat 0.9g
Cholesterol 7mg2%
Sodium 26.5mg1%
Potassium 93.7mg3%
Total Carbs 6.7g2%
Fiber 1.3g5%
Sugar 0.2g0%
Protein 1.4g3%
Vitamin A 81.2IU2%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 5.2mg1%
Iron 1.2mg7%
Sugar alcohol 4.4g
Net Carbs 1g
Total Carbs - sugaralcohol 2.3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

keto koolhydraatarme pindakaas kaastaart glutenvrije amandel cacao taartbodem en chocolade ganache met pindanoten recept

Keto Pindakaas Kaastaart

Keto Pindakaas Kaastaart. Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije cheesecake met pindaboter en chocolade. Klaargemaakt in de Instant Pot met optie voor de oven

Lees meer >

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top