Feestelijke Keto Aperitief - Voorgerecht
Homemade Terrine van ganzenlever
Foie Gras mi-cuit op een keto toast met spek & uienconfijt, confituur van veenbessen en afgewerkt met roze peper
Het perfecte aperitiefhapje of voorgerecht voor je Keto feesttafel!
Ik hou wel van een stukje Foie Gras tijdens de feestdagen.
Deze delicatesse is vooral tijdens de eindejaarsperiode geliefd en dat is ook wanneer ik naar jaarlijkse traditie zelf een Terrine van ganzenlever maak.
Super verse ganzenlever met kruiden en aromaten, au-bain-marie in de oven gegaard.
Ik eet graag foie gras en eendenpaté, maar kan dit alleen met een gerust gemoed doen als ik weet vanwaar het komt en wat er in zit.
Dus meestal maak ik het zelf, maar dat is dus normaal maar één keer per jaar, rond de feestdagen.
Tijdens het jaar koop ik de Bloc van Foie Gras op het boerderijwinkeltje van Jan Deprez en zijn echtgenote in Handzame. Meer info over hun werkwijze, hun dieren en ook al hun andere huisgemaakte producten vind je op hun website Handsaeme-foiegras.be
Wil je zelf een terrine van ganzenlever maken en daarmee dit feestelijk aperitiefhapje of voorgerecht op je Keto feesttafel toveren?
Dan vind je alle recepten hier
Terrine van Ganzenlever – Foie Gras mi-cuit
Voor de toast gebruikte ik dit Koolhydraatarm Brood recept, maar je kan ook een andere Keto brood kiezen of enkel de glaasjes als aperitiefhapje geven
Je kan natuurlijk ook enkel de toast als voorgerecht geven.
Of je kan beide combineren.
Niet zo voor ganzenlever of paté, check dan zeker de andere aperitief receptjes op de site, zoals bijvoorbeeld :
- Keto miniburger
- Keto avocado Gazpacho
- Keto cheesecups met zalmmousse
- Keto spek en walnoten roomkaas aperitief kerstboom
- Keto Pigs in a blanket – worstenbroodjes
en nog veel meer …
Smakelijk! 🙂

Keto Aperitief Foie Gras mi-cuit met spek ui konfijt veenbessen compote
Ingrediënten
- 6 tlp Keto veenbessencompote
- 12 tlp Keto spek en ui konfijt
- 6 sneetjes Koolhydraatarm brood (naar keuze - ik gebruikte het Keto Gistbrood)
- 1 recept Koolhydraatarme Terrine van Ganzenlever
voor de afwerking
- peper van de molen
- roze peperbessen
- verse peterselie
Bereiding
- Haal de Foie Gras mi-cuit en het spek en ui konfijt minimum 15 minuten op voorhand uit de koelkast zodat alles op kamertemperatuur komt
- Snijd 6 sneetjes van het Koolhydraatarm brood, toast kort en snijd in 2 stukken
- Snijd de Foie Gras mi-cuit los van de randjes van het potje en keer om op een bord
- Snijd er vervolgens fijne sneetjes van en doe op 1 stukje van de toast (of als dit niet lukt, smeer de 'paté' van ganzenlever dan zo op de toast)
- Schep in ieder glaasje een lepel spek en ui konfijt
- Doe er een lepeltje van de foie gras op en werk af met een toefje veenbessencompote
- Leg het niet besmeerde stukje toast op het bord (dit is om samen met wat in het glaasje zit te eten) en leg daar het andere, wel besmeerde stukje kruislings op
- Lepel nog enkele toefjes veenbessen compote op het bord, strooi er wat vers gehakte peterselie over, werk af met enkele roze peperbessen en wat peper van de molen.
- Serveer!