Keto Tiramisu Taart – Cake

Keto koolhydraatarme Tiramisu Cake graanvrij glutenvrij suikervrij

Keto Tiramisu Taart

Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije cake gesopt in koffie rum, afgewerkt met mascarpone crème en cacaopoeder

Het perfecte koolhydraatarme dessert als je verzot bent op Tiramisu en taart.

De cake is een basisrecept waar je alle kanten mee uit kan.

Hij leent zich ook perfect voor het maken van een heuse Keto verjaardag gâteau.

Je kan hem in laagjes verdelen en bijvoorbeeld vullen met afwisselend Keto aardbeiconfituur, Keto Patisserie Crème of opgeklopte slagroom en afwerken met aardbeien of andere bessen naar keuze.

Keto Basis amandelcake botercake suikervrij glutenvrij graanvrij koolhydraatarmAls je hem in reepjes snijdt en dan nog even verder afbakt in de oven, heb je meteen heerlijke Keto Biscotti’s.

Bekijk het recept voor de Keto Botercake – Amandelcake

Tiramisu is ook het favoriete dessert van mijn zoon.

En wat doe je dan als je moeder Keto Coach is?

Deze heerlijke Keto Tiramisu Taart maken natuurlijk!

Hij maakte ze met 3 laagjes en van het bovenste bakte hij super lekkere biscotti’s.

Hieronder zie je zijn creatie.  🤩👍

Keto koolhydraatarme graanvrije glutenvrije suikervrije low-carb Tiramisu Cake

Dus, waar wacht je nog op?

Bak deze heerlijke Keto Tiramisu Cake! 😋




Koolhydraatarme Tiramisu cake

Graanvrij, glutenvrij en suikervrij! Perfect dessert!
Print recept Pin recept
Dessert
porties 16 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
rusttijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

Voor de cake
  • 270 gram amandelmeel
  • 40 gram kokosmeel
  • 35 gram eiwit proteïne poeder (naturel)
  • 1 tlp baksoda
  • 2 tlp wijnsteenpoeder
  • 1/2 tlp zeezout
  • 180 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 70 gram Sukrin :1
  • 70 gram Erythritol
  • 1 tlp Stevia vloeibaar (optioneel)
  • 1 tlp Vanille extract
  • 3 large eieren
  • 240 ml ongezoete amandelmelk (of andere notenmelk)
  • 1 grote tas sterke koffie
  • 2 el rum (Stroh) (of rum extract)
Voor de mascarpone crème
  • 450 gram mascarpone
  • 300 gram roomkaas
  • 65 gram Sukrin Melis of Steviala frost
  • 1 tlp vanille extract
  • 120 ml volle room
  • 1 el geraspte schil van een sinaasappel of sinaasappelextract (optioneel)
Afwerking
  • 3 el cacao poeder (puur)

Bereiding

Maak de cake
  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een cakevorm in van ongeveer 30 x 20 cm of een ronde diam. 24 - 26 cm
  • Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en zet  opzij
  • In een andere ruime kom, klop je de boter met de zoetstof tot een gladde massa
    (Een keukenmachine met klopper is aan te raden, maar het kan ook met een gewone keukenmixer)
  • Voeg er de eieren en het vanille extract bij en klop verder
  • Voeg onder voortdurende mengen het meelmengsel toe gevolgd door de amandelmelk
  • Doe het beslag in de vorm en bak +/- 35 à 40 minuten in de oven
    Prik met een stokje in het midden om te zien dat de cake voldoende gebakken is
  • Haal uit de oven en laat afkoelen
  • Wanneer de cake is afgekoeld, haal je hem uit de vorm en overgiet je hem met de koffie waarin je de rum al dan niet hebt toegevoegd
Maak de mascarpone crème
  • Doe de mascarpone met de roomkaas, vanille extract en zoetstof in een kom en klop tot een gladde massa
  • In een andere kom klop je de room tot zachte pieken
  • Spatel de opgeklopte room onder de mascarpone en roomkaas mengeling
Stel de cake samen
  • Snijd de bovenkorst zo dun mogelijk van de cake
  • Leg eerst een onderste deel op een ruime schotel en verdeel er een dikke laag van de mascarpone crème over
  • Leg nu de tweede laag cake erbovenop en dan opnieuw een laag mascarpone crème
  • Plaats minimum 2 uur in de koelkast
Voor de presentatie
  • Haal uit de koelkast en zeef het cacaopoeder over de cake en indien je zeste van sinaasappel gebruikt hebt, kan je er nog wat geraspte sinaasappelschil over doen
  • TIP : Verdeel de cake eerst in drie delen, dit maakt hem makkelijker handelbaar zodat je uiteindelijk 6 lange stukken krijgt. Je kan de cake nadien weer makkelijk tegen mekaar leggen voor de presentatie

Notities

Deze tiramisu taart is geen luchtig dessert, dus een kleine portie per persoon volstaat.
Totale KH 20,5 g waarvan 8,3g erythritol (rekening houdende met 5% effectief)
totale KH - suikeralcohol = 12,2 g KH , waarvan 3,1g vezels
eiwit = 10,1 g
vetten = 41,3 g
Nutrition Facts
Koolhydraatarme Tiramisu cake
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 444.7 Calories from Fat 372
% Daily Value*
Fat 41.3g64%
Saturated Fat 20.4g128%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 118.1mg39%
Sodium 343.5mg15%
Potassium 124.5mg4%
Total Carbs 20.5g7%
Fiber 3.1g13%
Sugar 1g1%
Protein 10.1g20%
Vitamin A 1087.6IU22%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 89.9mg9%
Iron 0.4mg2%
Sugar alcohol 8.3g
Net Carbs 9.1g
Total Carbs - sugaralcohol 12.2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven