Keto Tiramisu Taart
Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije cake gesopt in koffie rum, afgewerkt met mascarpone crème en cacaopoeder
Het perfecte koolhydraatarme dessert als je verzot bent op Tiramisu en taart.
De cake is een basisrecept waar je alle kanten mee uit kan.
Hij leent zich ook perfect voor het maken van een heuse Keto verjaardag gâteau.
Je kan hem in laagjes verdelen en bijvoorbeeld vullen met afwisselend Keto aardbeiconfituur, Keto Patisserie Crème of opgeklopte slagroom en afwerken met aardbeien of andere bessen naar keuze.
Als je hem in reepjes snijdt en dan nog even verder afbakt in de oven, heb je meteen heerlijke Keto Biscotti’s.
Bekijk het recept voor de Keto Botercake – Amandelcake
Tiramisu is ook het favoriete dessert van mijn zoon.
En wat doe je dan als je moeder Keto Coach is?
Deze heerlijke Keto Tiramisu Taart maken natuurlijk!
Hij maakte ze met 3 laagjes en van het bovenste bakte hij super lekkere biscotti’s.
Hieronder zie je zijn creatie. 🤩👍

Dus, waar wacht je nog op?
Bak deze heerlijke Keto Tiramisu Cake! 😋
Koolhydraatarme Tiramisu cake
Ingrediënten
Voor de cake
- 270 gram amandelmeel
- 40 gram kokosmeel
- 35 gram eiwit proteïne poeder (naturel)
- 1 tlp baksoda
- 2 tlp wijnsteenpoeder
- 1/2 tlp zeezout
- 180 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 70 gram Sukrin :1
- 70 gram Erythritol
- 1 tlp Stevia vloeibaar (optioneel)
- 1 tlp Vanille extract
- 3 large eieren
- 240 ml ongezoete amandelmelk (of andere notenmelk)
- 1 grote tas sterke koffie
- 2 el rum (Stroh) (of rum extract)
Voor de mascarpone crème
- 450 gram mascarpone
- 300 gram roomkaas
- 65 gram Sukrin Melis of Steviala frost
- 1 tlp vanille extract
- 120 ml volle room
- 1 el geraspte schil van een sinaasappel of sinaasappelextract (optioneel)
Afwerking
- 3 el cacao poeder (puur)
Bereiding
Maak de cake
- Verwarm de oven voor op 175°C en vet een cakevorm in van ongeveer 30 x 20 cm of een ronde diam. 24 - 26 cm
- Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en zet opzij
- In een andere ruime kom, klop je de boter met de zoetstof tot een gladde massa(Een keukenmachine met klopper is aan te raden, maar het kan ook met een gewone keukenmixer)
- Voeg er de eieren en het vanille extract bij en klop verder
- Voeg onder voortdurende mengen het meelmengsel toe gevolgd door de amandelmelk
- Doe het beslag in de vorm en bak +/- 35 à 40 minuten in de ovenPrik met een stokje in het midden om te zien dat de cake voldoende gebakken is
- Haal uit de oven en laat afkoelen
- Wanneer de cake is afgekoeld, haal je hem uit de vorm en overgiet je hem met de koffie waarin je de rum al dan niet hebt toegevoegd
Maak de mascarpone crème
- Doe de mascarpone met de roomkaas, vanille extract en zoetstof in een kom en klop tot een gladde massa
- In een andere kom klop je de room tot zachte pieken
- Spatel de opgeklopte room onder de mascarpone en roomkaas mengeling
Stel de cake samen
- Snijd de bovenkorst zo dun mogelijk van de cake
- Leg eerst een onderste deel op een ruime schotel en verdeel er een dikke laag van de mascarpone crème over
- Leg nu de tweede laag cake erbovenop en dan opnieuw een laag mascarpone crème
- Plaats minimum 2 uur in de koelkast
Voor de presentatie
- Haal uit de koelkast en zeef het cacaopoeder over de cake en indien je zeste van sinaasappel gebruikt hebt, kan je er nog wat geraspte sinaasappelschil over doen
- TIP : Verdeel de cake eerst in drie delen, dit maakt hem makkelijker handelbaar zodat je uiteindelijk 6 lange stukken krijgt. Je kan de cake nadien weer makkelijk tegen mekaar leggen voor de presentatie